Aiheittain

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kevät toi, kevät toi......Muurarin. Kevät toi, kevät toi maalarin. Kevät toi, kevät toi rankennuksille hanslankarin ja rannoille hampparin. Näin kuuluu vanha laulu.

Ei näy muuraria, maalaria eikä hanslankariakaan vain ainoastaan hampparit. Kevät on koittanut pohjolaan ja hampparit ovat saapuneet, sillä olemme mediasta heistä taas lukeneet runsain mitoin lukeneet.

Näin kevään ensimerkkeinä eli kiuruina saapuvat metallivarkaat. Harakan tavoin kiiltävä heitä miellyttää ja kuten uutisoinnit kertoivat, niin erilaisilta työmailta on kadonnut kuparia runsain mitoin.

Puoli kuuta peipposesta eli pysähtynyt auto (ei haittaa pieni halla tai räntäkuuro) ja pyydetään kultakoruja vastaan rahaa. Selitykset ovat rahantarpeeseen lukemattomat, mutta perusperiaatteena on se, että bensaa ei ole ja sinne sun tänne pitäisi päästä, kun isä, veli, setä, siskon veljen kummin kaima on sairaana. Kuten yksi median haastateltava kertoi, että perin on kevyitä nämä kultaesineet. Eräs kertoi saaneensa jopa käyntikortin tuollaiselta. Kappas vaan, olivat tiedot siellä sun täällä. Ottakaa nyt hyvät ihmiset rekisterinumero talteen. Eihän näitä muuten ikinä saada pysäytetyksi.

Västäräkistä vähäisen ja sen juuri todistin tuossa muutama päivä sitten. Sopivasti sottainen nainen, pahvilappu ja -muki kädessä pyrki lähikontaktiin (muistutti erehdyttävästi virpojaa). Sanoin perisuomalaisen kohteliaasti: "Älä unta nää.". Sanat kuultuaan vetäytyi. Onkohan västäräkeille opetettu alustavasti Suomen kieltä?

No, pääskysestä ei ole päivääkään eli kerjäläisten (jätetään nyt tarkemmin identifioimasta) leirit, joita on jo havaittu useita.

Lisäksi on mediassa kerrottu eräiden kevään muuttolintujen jo rantautuneen rautatieasemille. Avuliaita lintuja, joiden mukana lähtee lompakko, kännykkä tai muu helposti realisoitava. Tosin osa näistä on täällä talvehtivia.

Ja mitä tekee poliisi? Kevään merkkien saapuessa se vaipuu talviuneen. Näiden peipposten kohdaltahan mediassa poliisin edustaja kertoi, ettei heitä kiinni saada. Kuten olen aiemmissa kirjoituksissani todennut, niin rajat vuotavat kuin seula. Tiiviitä ne ovat ainoastaan silloin kun suomalainen yrittää tuoda maahan hieman ylimääräistä alkoholia, tupakkaa tai ajelee autoa, jossa on rekisterikilpi myönnettynä jossain muualla kuin Suomessa.

Niinpä...

... Talvella nälkää näki muurari,
talvella nälkää näki maalari,
talvella nälkää näki hanslankari –
lihoi linnassa hamppari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti