Aiheittain

torstai 3. heinäkuuta 2014

No nyt se tuliLomake, jossa oli saatekirje omavalvontailmoitukseen. Tästä kirjoitin jo vuosi sitten eli aiheena oli Tee se itse palotarkastus.

Katselin ja scannasin tuo lomakkeen ja tulin perinjuurin pettyneeksi. Kuten aiemmin epäilin, niin meille (omakotiasujille) tulee tuo aneeminen lomake. Laki vaatii toimimaan ja viranomaiset kauaksi karkaavat.

Osaanko toimia oikein onnettomuustilanteessa? Minä ehkä osaan, mutta ihminen on ihminen ja jotkut joutuvat täydelliseen lukkotilanteeseen tai täydelliseen tuplasupervoimiin. Oma koti, josta tiedän tilat. Saatan kuitenkin hätääntyä ja tehdä toisin. Osaanko sittenkin toimia oikein?

Palovaroittimet ovat pakollisia ja tämän palotarkastusilmoituksen mukaan niitä pitäisi olla 1 kpl/ kerroksen alkavaa 60 m². Mitä vastaan sillä palovaroittimet ulvovat kaikelle ja olohuoneesta ne on nyt poistettu, aina kun keittiössä kokataan niin ulvonta on loputon. Saunatuvalla sitä ei ole, sillä jo padan lämmittäminen saa sen ulvomaan. Neliöt kuitenkin vaativat, että sellainen olla pitää. Täten en voi saunoa, sillä jatkuva ujellus saa naapurit soittamaan palolaitoksen.

Varatikkaat on, mutta niiden normit ovat muuttuneet. Aiemmin jo minulle huomautettiin vanhoista taittuvista maahan asti ulottuvista tikkaista, että ne eivät enää ole voimassa. Vuosi sitten ne koettelin ja toimivat yhä hyvin, kun ikkunasta niille kiipesin (tosin moinen akrobatia sai luut särkemään). Mitä ovat talo- ja kattotikkaat? Katon tikkaat ymmärrän, mutta ovatko talotikkaat seinälle (kattotikkaille) nousevat tikkaat vai ulkoportaat.

Autosuojaan ei ole varastoitu ylimääräistä palokuormaa. Miten tämä määritellään? Tästä en ole nähnyt yhtään ohjetta. Vapaaraja ADR kuormalle vai jotain muuta?

Kemikaalien, bensiinin ja nestekaasun säilytys? Kun "oikea" palotarkastaja kävi täällä, viiden minuutin ajan, ei häntä kiinnostanut hiukkaakaan kotimme kemikaaliarsenaali. Koska häntä ei kiinnostanut, niin voin varmaan rastittaa jokaiseen kohtaan, että kaikki kunnossa on.

Näkyvä talonnumero. Kollegani ajoi hitaasti etsien numeroa. Asiakas vittuili, että kuski ei tainnut olla kartalla. Kollegani totesi, että numeroa ei ollut ja joutui laskemaan. Hän myös totesi, että nyt baarissa sinulta jää yksi tai kaksi juomaa juomatta, haittako se. Mieti, jos ambulanssi joutuu etsimään. Talossa oli hopeinen numero vaalean harmaalla tiilipinnalla, oliko se näkyvä.

Ihminen katsoo kotiaan omin silmin ja sen minkä näkee on tavallinen. Ulkopuolinen saattaa nähdä epäkohdan, joka on asujan silmissä normaali.

 Jätän ilmoituksen tekemättä, sillä vaaraa aiheuttavasta haluan toisen silmien katsovan. Minulle se ei välttämättä ole.................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti