Aiheittain

tiistai 12. elokuuta 2014

Pakolaisesta terroristiksi

Mediassa on ollut paljon kirjoituksia ISIS-järjestöön värvätyistä pakolaisista, jotka useinkaan eivät ole itse pakolaisia vaan pakolaisten lapsia tai lapsenlapsia, jotka ovat syntyneet sijoitusmaassaan.

ISIS on puhtaasti terroristijärjestö, johon liittyneitä on useista maista, joihin pakolaisia ja siirtolaisia on otettu. He ovat sijoitusmaassaan saaneet koulutuksen, terveydenhuollon, jne. puhtaasti hyväntekeväisyyden pohjalta. Tässäkö kiitos?

Monelle on oma kulttuuri jäänyt vieraaksi sekä uusi kulttuuri. Helppo on pestä nuoren kallon sisusta, kun juuria ei ole mihinkään. ISIS-järjestöön värväytyneet ovat usein ihan muualta kuin Irakin ja Syyrian alueelta. Kun etnistä sidettä ei ole, on helppo tehdä raakaa väkivaltaa. Täten historia toistaa itseään, taas kerran.

Näitä henkilöitä yhdistää vain yksi asia eli Islam ja erityisesti sen fundamentalistisin muoto. Uskonnon katsotaan syntyneen 610 jKr., profeetta Muhammedin näkyjen pohjalta. Alkuperäiset kulmakivet olivat usko Allahiin, rukous, paasto, almujen antaminen ja pyhiinvaellus. Pyhä sota eli jihad tuli vasta profeetta Muhammedin kuoleman jälkeen aseellisena. Jihad on taistelua, mutta maltillisemmin se tarkoittaa samaa kuin kristinuskossa kilvoittelu.

Jihadin fundamentalistisesta sai tuntea nahoissaan tuo afgaanityttö, jota ammuttiin päähän koulubussissa, koska hän oli sitä mieltä, että koulunkäynti on oikeutus myös tytöille. Itselle tuli mieleen, kun katselin dokumentin tytön tarinasta, että pelkäävätkö miehet, että nainen osaa laskea rotanmyrkyn oikein tappavalla annoksella, kun mitta tuli täyteen iskuista.

Sota on aina raakuutta ja väkivaltaa täynnä. Nyt ovat nuo "oikeaa" uskontoa tunnustavat ryhtyneet raa'asti surmaamaan alueellaan asuvia, jotka edustavat "väärää" uskontoa. Naisia on otettu orjiksi. Eipä toiminta poikkea juuri Hitlerin, Stalinin, Idi Aminin, jne. toimista. Tällaisenko uskon he haluavat esittää jälkipolville.

Minulle, tämä suomenkieltä puhunut suomalainen ei ole suomalainen. Hän on saanut Suomen kansalaisuuden, mutta suomalainen hän ei ole. Nyt vielä vähemmän, kun tuollaiseen toimintaan on mukaan mennyt. Mielestäni nyt pitäisi välittömästi sorvata laki, joka kumoaa oikeuden Suomen passiin ja kansalaisuuteen, jos lähdetään pahoille teille. Hieman ihmettelen, että moottoripyöräkerhot ovat supersyynissä ja Supo antaa näiden seilata edestakaisin.

Vähän tuli surullinen olo tuon "suomiterroristin" isän kirjoituksesta. Hän oli tehnyt politiikkaa Suomessa ja ryhtynyt avustamaan entistä kotimaataan demokratian tiellä. Hän oli harmissaan, että toimiensa vuoksi ei ollut isänä isän paikalla, vaan aina toimissa. Tosin on ollut myös vanhempia, jotka ovat havainneet lapsensa touhujen muuttuneen (kuten huumausaineita käyttävien lasten vanhemmat), mutta passia eivät ole saaneet peruutettua, sillä poliisin mukaan ei mitään rikollista ole tapahtunut. Vanhemmat ovat epäilleet, että tie johtaa sotimaan.

Kaikki uskonnot ovat harjoittaneet, valitettavasti, tällaista toimintaa. Islamilaisten fundamentalistien mielestä internet on länsimaista hapatusta, mutta youtubessa, twitterissä ja muissa internetin sovelluksissa kyllä toimista välitetään kuvaa ja informaatiota vilkkaasti, joten propagandan levittämisessä se on sallittua. Yksi toisensa jälkeen kammottavampia, itse suutuin tuosta kissan kaulan katkaisusta (ilmeisesti kuva ruotsista).

ISIS-järjestö on yhtä kuin Irakin ja Suur-Syyrian islamilainen valtio. Historiaa tuntevana, olisivat taas kerran voineet miettiä lyhennettä. Tästä olen aiemminkin kirjoittanut, mutta palataan jälleen kerran asiaan. Isis oli Egyptin palvottu äitijumalatar, jonka puolisona oli manalan valtias Osiris. Tämä jumalpari oli voimissaan paljon eKr. No, historia on vain ihmisen mittainen ja siksi historiasta on tullut ikiliikkuja. Aina tehdään samat mokat.

Minua on raivostuttanut keskustelu, jossa tällaisille tulisi suoda veteraanin oikeudet. Nämä eivät ole veteraaneja, vain ainoastaan terroristeja, kurkunleikkaajia, silpojia, jne.

Tee minusta rauhasi välikappale, jotta toisin rakkautta, missä vihaa on, sanoi jo Franciskus Assialainen. Pysäyttäkäämme värväystoiminta. Sosiaaliset mediat, olkaa kiltit ja poistakaa nuo heti, ennekuin ne leviävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti