Aiheittain

maanantai 4. elokuuta 2014

Välienselvittelyä

Nyt on ollut mediassa paljon uutisia sodista, konflikteista ja terrorismista. Voittajia ei ole, on vain häviäjiä sanotaan. Nykyisin ei ole edes yhteisymmärrystä näkyvissä. Lisäksi kaikki tapahtuu etelässä ja idässä.

Aloitetaan luvatusta maasta eli Israel. Valtio perustettiin toisen maailmansodan jälkeen eli 1948. No vanhojen palestiinalaisten kanssa on ollut napit vastakkain jo tuosta alkaen, eikä loppua näy. Kumpikaan ei anna tuumaakaan periksi omista mielipiteistä, joten raketit, ammukset, itsemurhaiskut, jne. ovat käypää kamaa yhä edelleen, puolin ja toisin. Vasta 66 vuotta taisteluja. Pitäisi varmaan päivittää Beethoven sävellys 30-vuotisesta sodasta likimain satavuotiseksi sodaksi. Tosin tuo taitaa jatkua maailman loppuun, joten päivityksiä tarvitaan useita, sillä poloinen Beethoven ei tiennyt, että sota voi jatkua yli sävellyksen. Joka tapauksessa onnea valitsemallenne tielle.

Ukraina, tuo monien asuttama maapala. Itä-Euroopan maa on jatkanut ja jatkanut välienselvittelyä milloin kenenkä kanssa. Korruptoitunut hallinto, johon kukaan ei usko ja sitten mellakoimaan. Ryssä ei hyvällä katsonut maksamattomia kaasulaskuja ja soppa oli valmis. Kuka sitten lienee tehnyt, mutta siviilikone ammuttiin alas. Ruumiinryöstö alkoi välittömästi. Kukaan ei tiedä minne osa ruumiista edes joutui ja kenen haltuun. Yllätyksetöntä oli myös se, että uhri nosti tililtään valuuttaa muutaman päivän päästä ja puhelinkin oli yhä aktiivisessa käytössä. Kenen toimesta?

Norja nosti hälytystasoa terroriuhan vuoksi. Nyt eivät sodi, tappele ja taistele omalla maallaan vaan lähdetään rikkaiden kulttuurien kotimaihin taistelemaan hyvän asian puolesta. Pohjoismaihin on otettu runsaasti pakolaisia ja heistä iso osa ei ole sopeutunut. Moni nuori on lähtenyt turvallisesta pakomaasta sotimaan uskontonsa/kulttuurinsa mukaisiin yhteisöihin. Somen kautta heihin saa yhteyden ja nuorta on helppo manipuloida. Uhkana ovat siis henkilöt, jotka ovat osallistuneet yhteisöiden tekoihin ja uutta meriittiä hankkiakseen maasta, joka antoi turvapaikan. Taisi olla vika tikki olla humanitäärinen toiminta. Itse olen sitä mieltä, että jos sinne takaisin lähdetään, niin turvapaikkamaan kansalaisuus tulee kumota ja passi mitätöidä.

Afganistanissa teloitettiin kaksi suomalaista. Mitä hittoa sinne menemään? Se porukka ei ole tajunnut pitkiin aikoihin mitään ja lääkitys on kaikkea muuta kuin kohdallaan. Ennen heidän historiaansa rakennetut maailman perintökohteet piti pommittaman, koska ne olivat epäsopivia heille. Muinainen uskonto taisi olla liikaa. Heille nykyisin on jokainen länsimaalainen paholaisen kaltainen ja ruumiita tulee riittämään.

Nainen pitää silpoa, jotta ei syntisiä tuntemuksia tulisi. Eikö nuo perkeleet tiedä, että ilman naista ei synny miehiäkään. Itse asiassa tämä on kulturellista ei uskonnollista ja on ollut käytössä jo muinaisessa Egyptissä. Naisen täydellinen silpominen tunnetaan lääketieteessä termillä "Inkisio Faraoiden tapaan". Täten päästään jälleen kerran etelän ja idän kulttuureihin sekä niiden eroihin. Onko opetus jäänyt vajaaksi pohjoisen käsityksistä vai ymmärretäänkö etelän kulttuuri?

Tuossa takavuosi nousi esille iän testaaminen "lapsi pakolaisilta". Se ajatus sai viherkukkahattusosiaalitantta porukan raivoihinsa eli polven röntenkuvan ottaminen oli rasistista ja loukkaavaa, ihmisarvoa alentavaa, jne. Afrikasta tulee pakolaisia sotien ja konfliktien vuoksi, mutta myös paremman elämän vuoksi. Afrikan mantereen viimeaikaiset tuontitavarat ovatkin olleet pakolaiset, hiv ja uutuutena ebola. Eikö nyt pitäisi testata jokainen tulija (vaikka olisi käynyt vain vierailulla), jotta vältyttäisiin espanjankuumeen kaltaiselta pandemialta.

Schengen sopimus takaa vapaan liikkumisen ja sen seurauksena ovat loputtomat ryöstöt ja varkaudet. Näistäkin olen usein kirjoittanut.  Dokumentteja on ollut nyt paljon romaneista, mutta rikostilastot kertovat muuta. He ovat omaa kansakuntaa ja lain yläpuolella, ettei tuo kuuluisa rasistikortti vilahda ja me ymmärrämme heidän kulttuuriaan. Näihin ovat nyt liittyneet myös itä-blokin ihmeet ja heitä on runsaasti. Ja poliisi on voimaton, ei ole resursseja, ongelma on tiedetty, ei voi tehdä mitään lain vuoksi, jne. Voi kun huolehtisitte suomalaisista noin hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti