Aiheittain

torstai 12. maaliskuuta 2015

Vaalit tulossa

Sote sirkus kaatui, sillä vaalit ovat tulossa. Talvivaarasta ollaan hissukseen, sillä vaalit ovat tulossa. Valtionyhtiöiden palkankorotukset ovat jäädytetty, sillä vaalit ovat tulossa. Säästöjä pitää saada aikaiseksi, mutta niistä ovat puheet vaimenneet, sillä vaalit ovat tulossa. Paperittomien terveydenhuolto kaatui, sillä vaalit ovat tulossa.

Joskus, kauan aikaa sitten sanottiin, että kun kesä pohjolassa koittaa, niin kaikki pysähtyy. Nyt pysäyttäjänä ovat vaalit. Kukaan ei uskalla tehdä minkäänlaista päätöstä tai julki lausua kommenttia asioihin. Luvattoman usein kuulee lausuman: "Katsotaan sitten vaalien jälkeen.".

Ehdokkailla on tapana luvata yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta kun valtaan on päästy, niin niistä on tullut kymmenen kirosanaa ja yhdeksän some erehdystä. Ensimmäinen operaatio, jonka uudet vallanpitäjät tekevät, niin on palkankorotus, joka on tapahtunut joka vaalikauden päätteeksi. Oli sitä rahaa tai ei.

Velkaantumisaste valtioilla nousee ja nousee ynnä luottoluokitukset seilaavat kuin ravintoloiden Michelin tähdet. Monet todelliset uudistukset ovat jääneet byrokratian syövereihin.

Jossain kirjoituksessa mainittiin, että humanistisien tiedekuntien edustajia tarvitaan, sillä he tekevät arvokasta työtä. No, joo, Suomen sukuisten hevosten nimistö tuskin auttaa tavallista duunaria, jonka työt ovat karanneet LituLatu ja polakki osastolle. Te- keskuksen lausunnot viipyvät ja lausunnot ovat omaa luokkaansa. Näitä jakkupukukalkkunoita riittää ja heille täytyy suojatyöpaikka löytää.

Tämä maa on likipitäen konkurssissa, palvelut karanneet kauas, lääkäriin pääsee viikkojen päästä, vanhusten hoito hunningolla, tiestön kunto on ala-arvoinen, töitä ei ole, jne.

Vasemmistoliitto on ohjelmansa nimennyt hienosti: "Jälleenrakennetaan hyvinvointivaltio.". Tavallista, perusduunaria tämä tuskin tulee koskettamaan, sillä työtä tekevien verotaakka on jo paljon kipukynnyksen yläpuolella. Monimutkaisesta sosiaaliturvasta riittävään perustuloon. Hieno lause, mutta sossun ja TE-keskuksen byrokratiasta ei niin vaan eroon päästä, koska jakkupukukalkkunat.

SDP lupaa työtä, turvallisuutta ja tasa-arvoa. Kappas vaan, kun jopa valtion rahoittamien hankkeiden työntekijöinä ovat polakit ja litulatut eli se siitä. Turvallisuutta ei enää saavuteta, sillä poliisin voimavarat eivät riitä enää kuin kurkunleikkauskeikkoihin ja suvaitsevaisuuden nimissä maahanmuuttajat saavat rellestää rauhassa. Tasa-arvo on hieno sana, mutta nyt näyttää siltä, että tasa-arvon pääpainopiste on tasa-arvoinen avioliittolain voimallisuus.

Vihreät haluavat rakentaa parempaa huomista. Mielenkiintoni kohdistui lupaukseen: "Taataan maksuton ja tasa-arvoinen koulutus.". Tasa-arvoa ei koulutuksessa ole ollut enää vuosikymmeniin, sillä vanhempia opintoja ei enää lasketa. Opistokoulutuksen saanut ei voi suoraan jatkaa opintojaan ilman lisäkoulutusta. Onnettomassa tilassa ovat myös peruskoulun alkutaipaleen käyneet, jotka ovat valinneet yhteenkin aineeseen suppea kurssin eli lisäkoulutus on jälleen tarpeellinen. Sosiaaliturvaa haluavat myös uudistaa, mutta sen byrokratisuus taitaa olla liian vahva muuri.

Kristillisillä on monta hyvää ideaa, mutta mielenkiintoiseksi tekee lausuma: "Yrittämisellä Suomi nousuun.". Pienyrityksiä halutaan tukea, mutta jälleen kerran byrokratia. Pankaapas nyt ensin kuntoon nämä pienyrityksiä kiusaavat hakupalvelut kuriin (viitaten tekstiini Hakemistopalvelujen helvetti 1/14). Sosiaaliturva on myös tapeetilla, mutta se byrokratia.

Kokoomuksessa laitetaan työ etusijalle. Herää kysymys, suomalaisille vai ulkomaalaisille? Monessa, mediassa esitetystä, suuresta työkohteesta näkyy se, että työntekijöiden pääosa on muualta kuin Suomesta. Siihenpä oikeastaan jäi heidän antinsa.

Perussuomalaiset ovat selkeästi suomalaisuuden kannalla. Maahanmuuttokriittisyys on oikeutettua, sillä vähän on liikaa tapahtunut. Kielijuttu hieman arveluttaa. Ääniharavana on ollut kielitieteen tohtori. En Svenska ompi kauhistus, vaikka olemme ruottalaisten viikinkien kanssa teimme yhteistyötä paljon. Sámegiella on mystinen muinaisuus.

Katsotaan mikä toteutuu. Epäilen kylläkin, että vajoamme vielä syvempään suohon kuin muinaiset suoruumiit. Se nyt on taas varmaa, että media kirjoittaa niistä "suomalaisista", jotka eivät ole voineet äänestää, sillä he eivät ole ymmärtäneet lomakkeen Ilmoitus äänioikeudesta sisältöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti