Aiheittain

keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Jäähyväisvero

Verohallinto on nyt katkerana kuunnellut ja katsellut kun menestyvien yritysten johto muuttaa ulkomaille ja yhtenä syynä on perintövero, jota pohjoismaista ei kanna Ruotsi ja Norja.

Suomen verotuskäytäntö muistuttaa erehdyttävästi tv-sarjan, Kauniit ja Rohkeat seksielämää eli ristiin rastiin punkasta toiseen. Kansalaisten verotaakka on jo paljon kipukynnyksen yläpuolella. Tulovero on ainoa, mitä voit yrittää alentaa, kun tulot tippuvat. Muutoin maksat kaiken täysimääräisenä.

Vaikka olen pienituloinen, niin olisin valmis karistamaan tämän valtion tomut jaloistani, sillä katson verotuksen tuoton menevän ihan muualle, kuin tarpeeseen. Tässä kohtaaa herää kysymys, että käytetäänkö verorahoja oikein?

Autoilua verotetaan seitsemän miljardia vuodessa, mutta tiestön kunnostamiseen ei paria, kolmea miljoonaa löydy millään. Mihin siis katoaa tuo raha? Trafin ylläpitoon? Kreikan taloutta piti tukea miljardeilla, mutta reumasairaalalle ei löytynyt paria milliä, joten se lopetettiin ja nyt reumaa sairastavien hoito on osin hunningolla ja tästä saadaan lisääntyvät kulut terveydenhuoltoon ja eläköitymiseen sairauden vuoksi.

Asua pitää jonkinlaisessa kolosessa, mutta verotettua on tuokin. Oli asumismuoto mikä tahansa, niin kiinteistöveroa maksat ja tämä vero ei katso tulojasi vaan olit sitten suuri tai pienituloinen, niin tulet maksamaan saman prosentuaalisen maksun. Kiitos tästäkin vähästä. Koska asumme kylmässä pohjolassa, niin jollain lämmittää pirttiä pitää ja siitä maksamme energiaveroa ynnä alvia. Jess. Tartuntatauteja kun on pyritty ehkäisemään ja haittaeläimien elonmahdollisuuksia kaventaa, niin jätehuolto on järjestettävä ja ketään ei varmasti yllätä tämän veronalaisuus. Vesi- ja jätevesihuoltokin pitää hoitaa ja verot siitäkin maksaa. Jos vakuutat asuntosi, autosi, itsesi tai omaisuutesi, niin vakuutusveron maksat jokaisessa laskussa, joka on 23%.

Pahaakin pahempi on autoilun verotus. Liikua pitäisi, mutta julkinen liikenne ei toimi enää moninkaan paikoin. Jo auton ostaessasi joudut maksamaan veroa. On polttoainevero + alvi, ajoneuvovero, dieselvero (käyttövoimavero). Vakuuttaa on pakko, joten tuo vakuutusvero tulee kaupan päälle. Katsastaa on pakko ja sen edellytyksenä on tuo vakuutus ynnä katsastuksesta veroina alvi. Tosin katsastuksen laatuun en puutu, sillä se on sitten jo ihan oma lukunsa. Korjata täytyy välillä ja siitä menee alvia ja mahdolliset jätemaksut ja niistä sitten on omat veronsa. Ja sitten ihmetellään miksi Suomen autokanta on Euroopan vanhinta.

Syödäkin pitää ja jokaisesta leipäsiivusta maksat 14 % veroa ja jos siinä on ripaus makeutusta, niin maksat vielä makeisveroa. Peseytyminen ja vaatteidenpesu maksaa eli vesi- ja jätevesi alvia 24 %, kuten saippua, pyykinpesuneste ja shamppoo.

Alkoholin verotus Suomessa on jo taivaissa, joten sitä tuodaan muualta. Tämä on EU:n ainoa hyvä puoli. Alkoholissa on veroja noin 60-80%. Kotipoltto on lailla kielletty ja jos sitä ryhtyy harrastamaan, niin sanktiot ovat valtavat. Jos olet vielä suuri syntinen ja tupakoit, niin veron aste on noin 55 % ja alvi.

Viimein päästään perintöveroon eli jokainen kuolee jossain kohtaa ja elämän aikana on maallista mammonaa kertynyt jonkin verran. Vainaja on maksanut tuota kiinteistöveroa omaisuudestaa jo vuosia X. Hän on maksanut myös sekalaisen kokoelman veroja tuloistaan, vakuutuksistaan, tieto- ja teleliikenteestä, ajoneuvostaan, ruuastaan, lääkkeistään, lehdistään, kirjoistaan, karkeistaan, oluestaan, jne. Hänen omaisensa ovat maksaneet myös näitä veroja vuosia X. Omaisille lankeaa surun lisäksi maksettavaksi perintövero. Perunkirjoituksessa määritellään vanajan omaisuuden arvo ja yhden perunkirjoituksen nähneenä mietin, siihen kirjatun käyttövaatteiden arvon. Kuka maksaa minun alus- tai pyjamanhousuista penniäkään? Roskiskamaa ja siitäkin vielä maksat 24 % alvia.

Kuka on pätevä arvioimaan pesän arvon? Mediassa on ollut paljon puhetta kiinteistöistä, jotka ovat arvottomia, jopa kaupungeissa. Pankki on arvioinut kohteen kalliimmaksi ja sitä vastaan lainaa myöntänyt, mutta tänä päivänä sen arvo onkin paljon alle puolet siitä. Fabergénin munia tuskin löytyy, mutta miten määrittyy muun omaisuuden hinta.

Ymmärrän näitä yrittäjiä, sillä omaisuus on sidottu yhtiöön ja kuoltua voi perintöveron osuus nousta niin suureksi, että se syö yhtiön tuloksen miinukselle. En yhtään ihmettele, että verotuksen vuoksi yhtiöt liputtavat itsensä maasta pois.

Janne Marttinen ja Hannu Kuortti verohallinnosta eivät halunneet tarkemmin täsmentää, mutta linja on EU:n mukainen. Herrat saavat palkkansa verorahoista, joten voimme jättää tämän huomioitta, sillä ilman minun maksamia veroja he eivät saisi lainkaan palkkaa. Tosin he näillä keksinnöillä turvaavat omat palkkansa, vaikka kansalaiset ovat palkkatulonsa menettäneet töiden karattua maailmalle.

Minun veromaksukertymästä rahoitetaan presidentti, hallitus sekä sekalainen kokoelma ministeriöitä ja valtionvaltaa. Miksi minun pitää maksamillami veroilla tukea:
- polittista toimintaa (lue: puoluetuki)
- maahanmuutoa, joka on hallitsematonta ja suurin osa elää sosiaalihuollon varassa
- kehitysapua, jotka eivät yleensä kohdistu sinne minne pitää
- Kreikan tukilainat
- EU:n määrärahat
- TE-keskuksen ylläpito
- kotouttaminen, joka on tunnetusti perseellään ja pahasti (ks. rikostilasto)
- valtionvelan korot (en ole sitä velkaa hakenut)

Miksi minä maksan veroja, jotka eivät hyödytä minua lainkaan. Oma kotikatuni ja tiestö muutenkin ovat pahemmat kuin ajokortin saatuani ja se on jo sen ikäinen, että pääsee ruattinlaivalle viikonloppuna ilman vanhempien valvontaa. Lääkäriin en pääse, sillä jonot ovat viikkojen mittaiset. Onko syynä se, että lääkäreiden pitää hoitaa kirjaaminen itse.  Lumen auraus tapahtuu kenties pari pertaa talvessa, muutoin ajellaan nietosten keskellä.

Tahtoisin harrastaa herrojen Miettinen ja Kuortti kritisoimaa harmaata taloutta. Miten voin kiertää kaiken verotuksen, jolla elätetään herroja itse. Vouti vie tuhkatkin pesästä, sanotaan ja nyt sen tekee verottaja. Mutta tämä on vanhaa perintöä, sillä Joosef ja Mariaa joutuivat matkaamaan verolle pantaviksi.

Olisiko mahdollista määrittää, mihin veromarkat käytetään? Herroille Miettinen ja Kuortti en antaisi senttiäkään,sen paremmin kuin maahanmuttajille. Tahtoisin veroni käytettäväksi hyvään ja toimivaan terveydenhuoltoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti