Aiheittain

torstai 20. elokuuta 2015

Pakolaisia lisääkö

Mediassa on käyty keskustelua paljon Kirkkonummen Evitskogissa sijaitsevan motellin otosta vastaanottokeskukseksi ja virolaisten kausityöntekijäiden häädöstä. Kumma kyllä "pakolaiset" ovat kaikki nuoria, terveitä miehiä i-padeineen ja osin merkkivaatteineen. Eikö naiset ja lapset pidä pelastaa ensin? Nämä "pakolaiset" lienevät niitä, jotka pakenevat paikaillista inttiä ja haluavat paremman toimeentulon. Ja sitten niitä tilataan lisää 15 000 kappaletta.

Itse en yhtään ihmettele, että Ruotsidemokraattien kannatus nousi ykköseksi, sillä "pakolaisten" tekemät tekniset viat alkavat jo ärsyttää Björniä, Gunnaria kuin Åkeakin sekä pari kolmekymmentä vuotta maahan tulleita, jotka sinne ovat jo integroituneet.

Kuten aiemminkin olen asiaa käsitellyt, niin tuon sen jälleen esille eli tämän kotiutumisasian. Meilläkin on yhä suurempi joukko "pakolaisia", jotka eivät ole sopeutuneet yhteiskuntaan. Kielitaito on jäänyt, lievästi ilmaistuna, aneemiseksi. Gettoutuminen omaan joukkoon, joten suomen kieltä ei tarvitse käyttää, kuin hieman. Kuten kerroin mamu kollegoista, jotka puhuvat vain auttavasti ja kun saman kieli ryhmän edustaja tulee paikalle, niin keskustelu suomalaisten kuskien kanssa loppuu ja riennetään mamukaverin luokse ja kieli vaihtuu omaksi. Tavat ja kulttuuri on vierasta, sillä osin siihen on vaikea oppia perimässä tulleiden arvojen ja ajatusten risti riidasta.

Vastaanottokeskukset pullistelevat kaikkialla. Yksi valtio kieltäytyi ottamasta islamistipakolaisia vastaan. Raja-aitoja on alettu pystyttämään ja rajatarkastuksia on kiristetty monin paikoin. Käännytykset väärin perustein ovat jo arkipäivää. Kuitenkin Punaisen ristin johtaja haluaa lisätä laillista maahanmuuttoa vaikka tulijat tulevat pääsääntöisesti "pakolaisstatuksella". Miksi pakenevat nuoret miehet eivät aloita tekemään olosuhteita paremmiksi? Onko helpompi lähteä paremman ja helpomman elämän toivossa, sillä "pakolaiskuvissa" olevat ovat tyypillisesti samaa sarjaa kuin nuo Evitskogin "pakolaiset". Naiset ja lapset ilmeisesti jätetään paikoilleen tai menehtyvät salakuljettajien lotjissa.

Entisiäkään "pakolaisia" ei ole kyetty kotiuttamaan maahamme ja sitten vielä tilataan 15 000 heitä lisää. Rikoksista tuomittuja ei ole käännytetty, vaikka oleskelulupa niin edellyttää, sillä he saattavat notkua täällä vuosia. Ruotsin Västeråsin kaltaiset tapahtumat tulevat yleistymään meilläkin. Johan Laukaan pitseriasurman tekijäkin oli samaa etnistä taustaa. Moniko paikan saanut menettää henkensä sellaisen toimesta, joka ei ole saanut ja koston kierre jatkuu. Jotenkin maahanmuuttajien toimet muistuttavat kovasti kotoista vähimmistöämme, jossa kosto on tarpeen.

Luonnollisesti kukkahattutädit asettuvat heidän puolelleen ja onkin yllättävää, että maahamme on perustettu mm. maahanmuuttokoordinaattoreita , monikulttuurisuusasiantuntija (melkoinen sanahirviö kokoelma), jne., mutta kai akakoomikot näitä suojatyöpaikkoja tarvitsevat. Missä muussa maassa saisin vastaan kohtelun? Jos en nopeasti kieltä ja tapoja, niin kuolisin nälkään ja tietenkin nuo oikeaa uskontoa tunnustvat maat, jos nyt sinne jossain epätietoisessa tilassa eksyisin, niin toden näköisesti tulin ammutuksi, puukotetuksi, päästetyksi päiviltä, tms..

Lisäksi Suomen talous on pahasti kuralla ja Kreikan ikuinen lainan tarve syö talouttamme. Suomen työttömyysaste on jo yli kymmenen prosenttia. Mistä riittää rahaa tulevien "pakolaisten" elättämiseen. Valtio on nostanut veroastetta monilla eri tasoilla ja sitten pitäisi järjestää elatus elintasopakolaisille, jotka tulevat maahamme "pakolaisen" statuksella. Minä en heitä tänne halunnut, mutta minun maksamistani veroista katetaan heidän kulunsa ja samalla jään ilman julkishallinnon palveluita, sillä minulla ei ole varaa niitä maksaa. Olemme molemmat joutuneet kohtaamaan huva sumi lääkärin, puolisollani on rikkinäinen olka ja minulla vaille hoitoa jäänyt verenmyrkytys, lieve ilmiöineen. Me emme saa tulkkipalvelua ilmaiseksi, jos lekuri ei suomenkieltä osaa kuin hieman.

Kun joku kuitekin kritisoi tätä, niin käytän vastapuhenvuoron suvaitsevaisuuteen. Onko maahanmuuttajilta, pakolaisilta suvaitsemattomuutta olla opettelematta kohdemaan kieltä, sillä monesti he käyttävät vain huonoa englanninkieltä ja omalla aksentilla, josta ei oikein kukaan saa selvää. Äänen paino on sama kuin basariissa väitellessä rääsyn hinnasta. Meidän muka sitten pitäisi hyväksyä, suvaita ja arvostaa tällaisia mamuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti