Aiheittain

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Tunnelmia vaaleista

Hyvin on tasaväkinen kärkikolmikko eli SDP 17,7%, PS 17,5 % ja Kok 17,0 % eikä paikkaeroa ole kuin yksi paikka suuntaansa. Tämä tietää melko kimurantteja hallitusneuvotteluja ja pahoin pelkään, että vaalilupauksia syödään enemmän tai vähemmän.

Perussuomalaiset olivat varsinainen voittaja, sillä heillä ei alunperin ollut kuin 17 paikkaa ja nyt 39. Tosin media hehkuttaa vasemmiston ja SDP:n huomattavaa kasvua. Tämä taitaa johtua siitä, että verrataan edellisiin vaaleihin ja unohdetaan parin vuoden takainen muutos paikkarakenteessa.

Sinisille kävi, kuten epäilinkin eli äänisaalis tulee olemaan heikko ja heikkonahan se pysyi. Ministeriauton takapenkki vaihtui työn etsimiseksi, vaikka apua lienee sopeutumisrahasta joksikin aikaa. Tuskin heistä kukaan TE-keskuksen apuun turvautuu.

Edessä siis mielenkiintoinen kevät ja alkukesä. Jäävuoria on siis näkyvissä ja teorin mukaan sellainen upotti Titanicin päivälleen 107 vuotta sitten.

4 kommenttia:

 1. Koska saksalaiset merkelistit eivät kyenneet estämään persujen menestystä vaaleissa, he kapuloivat sinivalkoiset suomineidot maalilmanmestaruudesta. Saksalainen (itäistä geenipohjaa merkelin tapaan?) Yli-videotuomari ei hyväksynyt Suomineitojen voittomaalia. Hän-nainen? teki sen ihan itse, yksin ja täydellä varmuudella. Tili tuli hälle, mutta ei Suomen naarasleijonille.

  VastaaPoista
 2. Jäi se vaaliosuus, siispä.

  Pirkka-tuotteen Petelius valittiin sieltä huumorin vihreältä kesannolta virkistämään eduskuntaa. Kyllä sinne olisi suonut pääsevän myös ehdokas Markus Kuortesaho
  https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/14fa8b91-60f6-4f12-96fe-230c721aafd7

  Hänen ehdokasvalmistelunsa on ollut omatoimista ja omintakeista. Varoitan: huumori on vaikea laji. Olen fani.
  Katso koko sarja, aloitappa vaikka tästä:
  https://www.youtube.com/watch?v=1g_xyM7d_3Y&t=27s

  VastaaPoista
 3. No nyt jäi se oikea linkki matkasta:

  https://areena.yle.fi/1-4420453

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Ainakaa toi juutuubbi linkki ei toiminut, muutoin huvittavaa esitystä.

  VastaaPoista