Aiheittain

maanantai 8. huhtikuuta 2019

Viron hallituskuviot

Luin aamun aviisia hyvin, hyvin huvittuneena, sillä siinä oli lähes koko sivun uutinen Viron hallituksen muodostuksesta ja vastoin alkuperäisiä arvioita on Ekre nousemassa nyt muodostettavaan hallitukseen ja saavan sisäministerin salkunkin.

No, suomalaiselle medialle tämä oli luonnollisesti vitsauksia (siis keikki heinäsirkoista allergiseen nuhaan asti) herättävä uutinen. Suomalainen media kun ei ole vieläkään toipunut Trumpista, niin tällä vauhdilla suomalainen media saa ähkykohtauksen, kun oikeistopopulistiset puolueet kahmivat vaalivoittoja. Viron tilannetta verrattiin nyt jo Unkarin tilanteeseen, joka on päättänyt, että rajoilla on valvonta ja unkarilaiset saavat nyt sanoa, ketä maahan tulee.

Ja pitihän uutisessa luonnollisesta mainita, että Ekre vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia ja haluaa sen kumottavaksi. Meillähän tuo vähemmistöjen äänitorvi Seta (saanut jo asiantuntijamaisen luonteen mediassa) on allekijoituttanut mietelauseitaan poliitikoilla, jotka ajavat näiden vähemmistöjen hieman kyseenalaisia ideoita läpi.

Käykää äänestämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti