Aiheittain

perjantai 26. huhtikuuta 2019

Valiokuntia 2019

Vaalit ovat nyt tukevasti takana päin ja johtokolmikkojen välit ovat marginaalisen pienet. Valtakirjat on nyt tarkastettu ja eduskunta järjestynyt. Valiokunnat on saatu pystyyn ja Perussuomalaiset saivat valiokuntien puheenjohtajuuksista täydellisen värisuoran, sillä ko. valiokunnat tekevät työtä juuri niiden tavotteiden mukaan, mitä Perussuomalaiset ajavat.

Valiokunniksi tulivat hallintovaliokunta, joka käsittelee poliisi, rajavartiolaitos ja ulkomaalaisasiat, lakivaliokunta, joka puolestaan käsittelee rikosoikeuteen, tuomioistuimiin ja vankeinhoitoon liittyvät asiat sekä ulkoasianvaliokunta, joka taasen käsittelee ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Vaikka puheenjohtaja ei päätäkään asioista, mutta voi hyvin tuoda asioita esille, niin valiokunnassa kuin julkisuudessa. Toivottavasti saadaan oikaistus tuo paperittomien ilmaiseen terveydenhuoltoon, joka Helsingissä on vallalla.

Perussuomalaisten viestihän kuului: Turvapaikkaturismille tiukat rajat, rikollisille kovemmat rangaistukset, voimavaroja poliisille, rajavalvonta kuntoon, lisää rahaa turvallisuuteen. Toivon totisesti, että nämä lupaukset nyt pitävät.

Hallitustunnustelija Rinne sen sijaan kysyy muilta puolueilta melko ympäripyöreitä kysymyksiä ja epäilen, että kysymyskohtaan (suora lainaus) "c.Mitkä ovat sisäisen turvallisuuden riskitekijät ja kuinka vahvistaisitte sisäistä turvallisuutta?" Jos Perussuomalaiset vastaavat tähän rehellisesti, niin hallitustie on sinetöity ulkopuolelle. Sillä kysymyssarjan ensimmäinen kysymys takaa tämän ja jälleen suora lainaus: "a.Kuvatkaa käsityksenne Suomesta oikeusvaltiona ja kertokaa keinot sen vahvistamiseksi. Miten edistäisitte ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa?" Tässä taitavat kohdata arvopohjat, joilta pohja on pudonnut jo kauan sitten.

Laita lopuksi kopion vuoden 2011 vaalien jälkeiseen loppukaneettiin.
 
Onnitteluni teille valinnastanne ja ohjenuoraksenne voisitte ottaa Merle Haggard:n laulun, joka olen suomentanut sinnepäin.

Miks emme vapauta maatamme tätä
Kipeimmin me sitä tarvitaan
Avut maailmalle vain vaihtoehto on
Tehkäämme ensin Suomen maa

Tiemme ja siltamme kaatuvat pian
Ken siunattu on, ken kirottu lie
Näitä tehneet ympäri maailman
muut uudistetaan Suomen maa

Ken vuorilla on, ken käy laaksoissaan
Ken kaikkea johtaakaan
Armeijamme siunaa ja vapautemme myös
Ja vanhat levätä voi

Palanneet on miehet asemistaan
On vapaus kiinni varjoissaan
Maailmalta pois ja teille takaisin
Remontoidaan Suomen maa

Miks emme vapauta maatamme tätä
Kipeimmin me sitä tarvitaan
Valheeksi luulet, mutt totta se on
Matkoillain sen nähnyt oon


6 kommenttia:

 1. Tere Krypta.
  Ei se enää ole vain tsadilaisten hommia se paperittomien = laittomasti maassa olevat, ilmaspalvelut. Täällä meilläkin tuo p-h pahoinvointikuntayhtymä tuossa keväänkorvalla päätti, että paperittomille palveluja. Yritin tuolla vaalikentillä useammaltakin kokkareeta ja hirveältä punikilta kysellä, että jos miekin käyn ne paperini tuonne Kymenvirtaan nakkaamassa, niin minäkin olen samalla lailla paperiton. Eli mulle kanssa ilmaiset palvelut, ei se kuulemma niin mene. Kukaan vaan ei osannut sanoa että miksi ei, paperiton ku paperiton. Vaan ei se mene oli vastaus. Tarkempaa selkoa siihen en saanut, että miksi se on niin. Aattelin siinä et viitti paskojen kanssa kinata, mitään ne ei osaa vastata kuitenkaan vaikka maailman tappiin kyselisi. Ite tykönäni mietin, että siinä taitaa se ero olla, minulla on laillinen oikeus olla maassa, oli paperit tai ei, näiltä toisilta puuttuu sekä paperit että laillinen maassaolo-oikeus.
  Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Huru-ukko!

  Sulta puuttuu suojaväri ja pakolaistatus ja etnisyys. Siinä syy. Samasta syystä eivät saa kodittomatkaan mitään palveluja julkishallinnosta ilmaiseksi.

  VastaaPoista
 3. Ai perhana, nythän mä sen vasta hokasin. Väärän värinen enkä oo oppinu pyllistään oikeeseen suuntaan:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Huru-ukko!

  Olet kokenut valaistuksen.

  VastaaPoista
 5. Tämä valiokuntajohtajien nuijien jako on näin päällisin puolin toki lupaavaa, sillä eihän ole mikään salaisuus, että Suuressa salissa päätettävät asiat on päätetty valmiiksi valiokunnissa puhemiehen nuijankopautusta vaille.

  Huonompi juttu on, että valiokuntiin päätettäviksi tuodut asiat on päätetty etukäteen hallituspuolueiden johtajien kabinetti-istunnoissa, ja sen mukaan valiokunnissa istuvat kansanedustajat äänestävät. KUin myös Suuren salin loppusilausistunnossa.

  Ikävä kyllä nämä valiokuntajohtajuudet eivät taida seuraavan vaalikauden aikana lopultakaan painaa yhtikäs mitään.
  Asianlaita voisi olla toinen, jos PS olisi saanut vaikkapa 60 edustajaa ja tullut silti sivuutetuksi hallituksesta:
  silloin hallitus joutuisi pelkäämään PS:n välikysymyksiin liittyviä muita oppositiopuolueita.

  Niinpä Rinteen näkökulmasta viisainta on jättää Vasemmistoliitto ja Vihreät oppositioon, jossa ne eivät takuuvarmasti tue PS:n välikysymyksiä, vaikka niissä esitettäisiin mitä tahansa.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Qroquius Kad!

  Valitettavasti näin on.

  VastaaPoista