Aiheittain

tiistai 13. elokuuta 2019

Huijausvistit liikkeellä

Nykyisin on muotia huijata ihmisiä eri yhteisöjen nimissä. Etenkin valepoliisit ja valepankkineuvojat tyhjentävät tehokkaasti pankkitilit. Sähköpostiin sujahtaa lainatarjouksia ja tämänkin blogin kommenttiosoista olen niitä joutunut roskapostiksi julistamaan, sillä en tiedä yhtään rehellistä rahoituslaitosta, jonka postiosoite on gmail.com.

Olen epäluuloinen akka ja siksi hoidankin kaikki viralliset asiat sähköpostitse, jotta minulle jää mustaa valkoiselle. Männäviikolla sain postia Danske Bank:sta, jossa minulla ei ole enää titiliäkään, joten ihmettelin sitä ja kun vistin otsikko oli vielä, että salasanasi vanhenee tänään. Viestissä oli oikea nimeni ja kehoitus linkkiin.Koska minulla ei ole tiliä, niin ei voi olla salasanojakaan.  Siksi epäilyni heräsivät ja katsoi lähettäjän tiedot. Kyllä alku oli lupaava eli Danske Banks, mutta jatko kertoi selvästi, ettei linkkinappulaan pidä koskea suin surminkaan, sillä jatko oli <noreply@netsatan.com. Mitähän saastaa koneelleni olisikaan tullut, kun osoitekin oli noin lupaava.

Mietin tässä kohtaa lapsia, vammaisia ja vanhuksia, jotka helposti menevät lankaan, kun alkuteksti kuulostaa lupaavalta ja huijarit osaavat hyvin jäljitellä firmojen ja virastojen logoa myöten koko homman näyttämään aidolta. Linkki sitten joko kyselee jotain tai lähettää haittaohjelman, jolloin kone on sekaisin kuin seinäkello.

Pankit ja muut viraomaistahot varoittelevat näistä visteistä ja kukaan pankki tai laitos tai virasto ei kysele pankkitunnuksia tai muitakaan tietoja. Kuitenkin moni menee lankaan ja menetykset voivat olla valtavia. Miten saataisiin ihmiset oppimaqan, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää.

2 kommenttia:

 1. Nutta kuka varoittelisi seuraavanlaisten viestien lähettelijöistä:
  - monikulttuurisuus on rikkaus
  - hei me tienataan tällä
  - pakolaisten motivaatioiden arvostelu on rasisimia
  - vappusatanen
  - sisäänpäin kääntynyt nationalismi
  ...
  lista loputon

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Ei kukaan, arvelen minä

  VastaaPoista