Aiheittain

perjantai 10. tammikuuta 2020

Makroskooppisia havaintoja XV

Kuvittelin, että joulun aika rakentuu rauhalle, mutta toisin kävi. Joulunpyhien ainana nousi silakkaliike, joka sanoutui irti rasismista (suurin osa porukkaa Rasmuslaisia), pahasta, fasismista, natseista, jne. Johtajia liikkeellä ei ole, mutta moderaatioryhmä on voimakas ja kritiikin tai arvosteluun tai epäilyttääviin tai sopimattommiin kommentteihin tulee bännit. Ilmeisesti kyseessä on sardiinien kopio, joka ilmoittaa olevansa poliittisesti sitoutumaton (poiketen originaalista, joka vastustaa valtaa pitäviä), mutta on nyt todennut oppositiopuolue Perussuomalaiset pahoiksi, jotka pitäisi karkoittaa jonnekin. Muutoinkin politiikassa on persuvastaisuus noussut, kun kannatusgallupit ovat noussee. Suomalaiset äänestäisivät edelleen väärin, mikä on viherpunavarpusista niin väärin ja haitallista.

                                                                   °°°

Harrastus vei työt. Hevibändi keikkui väärillä lavoilla ja artisti sai kenkää työpaikastaan, kun ei suostunut luopumaan esiintymispaikoistaan. Nythän on mahdollistettu työnantajan mahdollisuus antaa potkut helpommin ja mikä onkaan oiva tapa päästä eroon työpaikastaan, kuin kirjoittaa faktoja omalla nimellä.

                                                                   °°°

Brittihovi on kuohuksissaan, kun Hurrikaani-Meghan pisti tuulemaan eli ei enää kuninkaallisia velvollisuuksi vaan omaa elämää. Taisi perheen lisäksi lähteä pesuveden myötä myös appivanhemmat. Tuskin oli ehditty Andrewin sotkuista selviytyä, kun pamahti taas uusi paukku.

                                                                    °°°

Iranissa paukkuu. Homman aloitti Yhdysvallat ja Iran vastasi. Kuolleet 10 - 0. Ellei sitten Iranin vahingonlaukaus pudottanut ukrainalaista  lentokonetta, jossa oli matkalla myös "kotiin" takaisin olleita "afgaanilapsia", jotka olivat vierailulla perheiden luona Teheranissa. Kuten tunnettua on afgaanipakolaisia tullut paljon Iranista ja Irakista, joissa maissa ovat syntyneet ja asuneet, astumatta jalallaankaan Afganistanin puolelle.

                                                                   °°°

Vaan paukkuu Ruotsissakin. Murhan yrityksi, murhia roppa kaupalla. Ilotulitus alkoi jo viikkoa ennen uuttavuotta ja kohteeksi joutuivat jalankulkijat, palolaitos ja poliisi, joka ei ole saanut kiinni yhtään murhista, räjähdyksistä tai ilotulitepommituksista, puhumattakaan autojen grillauksesta. Ruotsin poliisi on jo vitsin aihe.

                                                                    °°°

Nyt, vuodenvaihteen jälkeen, on mediat täynnä kuureja, joilla pääsee eroon joulukiloista. Sisareni sanoi oivaillisesti, ettei ole mitään väliä, miten syöt joulun ja uuden vuoden välissä, mutta sillä on merkitystä miten syöt uuden vuoden ja joulun välissä. Herkuttelusta on vaikea luopua, joten monelle tammikuu merkitsee köyhempää lautasta ja tipatonta. Osin tähän syynä on rahavarojen puute, sillä joulun ja uuden vuoden juhlintaan palaa pätäkkää ja paljon.

3 kommenttia:

 1. Mie en vietä tipatonta tammikuuta, sen sijaan vietän ehlmetöntä helmikuuta. Ei tarvii niin pitkään olla kuivin suin:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Joulu on ja rauha maassa, mutta vain meille suomalaisten enemmistölle, jotka vietämme joulua uskonnollisessa ja/tai vain sosiaalisessa viitekehyksessä.
  Sitäkin tärkeämpää räyhähengille on löytää räyhäämiselleen mahdollisimman suuri häiriöllisyys, ja mistäpä se muualta voisi löytyä kuin joulusta?

  Mikäli minulla olisi firma, jonka työntekijä kiekuisi vapaa-ajallaan Rajat auki -julistusta ja olisi Rasmus-, Takku- ja Varisverkosto- sekä nyttemmin myös Silakkaverkoston vakimellastajana, enpä taitaisi voida antaa hänelle potkuja noilla perusteilla?

  Prinssi William taisi olla lopultakin oikeassa, kun yritti neuvoa velipoikaa, ettei ehkä kannattaisi edentää suhdetta USAlaiseen pintajulkkikseen juuri niinkin nopeasti kuin tapahtui; pientä jarrutusta olisi kai otettavissa?

  Prinssi Harry tulkitsi velipojan sanat väärin ja tässä sitä nyt mennään. Saa näkyä paikkaavatko veljekset välinsä; uskoisin kyllä senkin vielä tapahtuvan.

  Matkustajakoneen pudotus tuli Iranille niin hyvään kohtaan, että melkein jopa epäilyttää sen tuottamuksellisuus:
  ensin Trump näytti USAn pystyvän nitistämään Iranin ulkomailla operoivat kenraalit.
  Sitten Trump antoi Iranin pelastaa kasvonsa ampumalla ohjussatsin tyhjiin asemiin ja julistaa mahtavaa voittoa - ja sen yhteydessä iranilaiset pudottivatkin ulkomaalaisen matkustajakoneen!
  Siihen se kansainvälinen huomio sitten lähiaikoina kiinnittyykin Lähi-idän muun kriisin sivuuttaen.

  Ei Ruotsin poliisi ole sen naurettavampi kuin Varsovan gheton Jüdischer Ordnungsdienst:
  molempien on tehtävä työtään sille ylhäältä saneltujen, kaiken työn tyhjäksitekevien käskyjen mukaan.

  Liikunnasta on hyötyä laihtumiseen ensinnäkin lisääntyneen energiankulutuksen, mutta voimaharjoittelun myötä myös lihasmassan lisäämisen myötä:
  lihas kuluttaa enemmän lepoenergiaa kuin läski.

  Aluksi ja lopuksi laihtuminen tapahtuu keittiössämme, ei salilla eikä lenkkipolulla, vaikka ne ovatkin hyviä tukijoita projektiin.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Huru-ukko ja Qroquius Kad!

  Huru-ukko: En vietä minäkään, ei suuni niin tuohinen ole.

  Qroquius Kad: Hyvä kommentti. Ilahduin kovin laajasta kommentoinnista ja allekirjoitain tuon täysin.

  VastaaPoista