Aiheittain

maanantai 20. tammikuuta 2020

Migri halusi hyllyttää lääkäreitä

Eilisaamun aviisissa oli mielenkiintoinen uutinen Migristä, joka teki viime maaliskuussa kantelun valvontaviranomaisille kahdesta lääkäristä, koska niiden laatimat lausunnot olivat Migrin mielestä liian laajoja ja kantaaottavia estäen näin palautukset.

Migri on siten lähtenyt samoille poluille, jossa vakuutuslääkärit ovat olleet jo ian kaiken eli hoitavan lääkärin ylitse voi kävellä puhtaalla omalla tunnolla. Migri tietysti lähti puolustukannalle ja oikein ylitarkastajan voimin vakuutettiin, ettei väkisin palauteta kaikkia turvapaikanhakijoita.

Mielestäni palautuksia pitäisi tehdä enemmän, mutta jos lääkäri tekee lausunnon, joka puoltaa terveydellisistä syistä jäämistä oli sitten kyseessä stressireaktio tai fyysinen sairaus, niin sitä pitäisi kuulla eikä kävellä lausunnon yli.

Ruotsihan on jo saanut huomautuksen vastaavasta toiminnasta ja nämä kaksi lääkäriä ovatkin sitä mieltä, että heidän lausunnot on liian hyviä Migrille ja myös sitä mieltä, että moinen toiminta saisi tylyn päätöksen ihmisoikeusasteissa. Palvelun tuottaa Terveystalo, sillä Migrillä ei itsellään ole resursseja järjestää lääkärin ja psykiatrin palveluja ja hyvä näin, sillä hyvin pian tilanne tulisi muuttumaan samanlaiseksi kuin vakuutusyhtiöissä.

3 kommenttia:

 1. Minä ymmärsin tuon uutimen niin, että nämä lääkärit tekevät samaa kuin vakuutuslääkärit, mutta kääntäen:

  kun vakuutuslääkäri ylikävelee hoitavan lääkärin potilasta näkemättäkään, nämä vokkiläkärit puolestaan keksivät maahantunkeilijoille toinen toistaan kauhiampia ruttoja, joita heillä ei ole mutta joiden takia heitä ei voitaisi palauttaa kotimaahansa, vaan he saisivat ikuisen elatuksen Suomessa.

  Kummassakaan tapauksessa ei ole kyse potilasta, vaan muuta asiaa hoitavasta lääkäristä:
  vakuutuslääkäri toteuttaa vakuutusyhtiön tahtoa olla maksamatta potilaalle kuuluvia korvauksia, joiden eteen hän on vuosikaudet maksanut vakuutusmaksuja.

  Vokkilääkäri puolestaan toteuttaa väestönvaihtajien poltiikkaa täyttää Suomi Uusilla Uljailla Kehitysmaaihmisillä, jotka eivät ole koskaan maksaneet Suomelle mitään eivätkä maksa, vaan tuottavat pirusti kustannuksia.

  Voinhan toki olla väärässäkin.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Puhut täyttä asiaa. Ajatuksenani oli lääkärinlausuntojen ylikävely, joita tuhannet suomalaiset joutuvat vuosittain kokemaan. Itse olen taistellut vakuutuslääkäriä vastaan vasta kolme ja puoli vuotta, joten pyhässä vihassani en osannut oikein ilmaista tarkoitusperiäni.

  VastaaPoista
 3. Edellisestä lääkärilakosta onkin jo pitkä aika...
  Kannattaa rakentaa hyvin paljon hyllyjä.

  VastaaPoista