Aiheittain

perjantai 17. tammikuuta 2020

Tapaus Kontula

Olen nyt seurannut mielenkiinnolla vasemmistoanarkisti Anna Kontulan toimia. Anarkisti porukan oli tarkoitus murtautua piiritettyyn Gazan aluelle ja järjestää mielenosoitus asekauppaa ja piiritystä vastaan. Israelin poliisi oli toista mieltä ja pidätti koko poppoon. Kymmenen tunnin pidätys oli kuitenkin mielestäni liian lievä rangaistus.

Juutalainen yhteisö piti tempausta antisemiittisenä, sillä iskujoukko ei sanallakaan maininnut Egyptiä, joka saartaa Gazaa yhtä tehokkaasti. Kontula sitten päätti toimia ominpäin ja julistaa vain yhden valtion Gazan viholliseksi. Pitäähän Kontula itseään viimeisenä kommunistina, joten rajaloukkaus ei oikeastaan mikään yllätys ole. Tosin mielenkiintoista olisi tietää, että kuka matkan maksoi ja millä valtuuksilla kansanedustaja syyllistyy rikolliseksi menevää toimintaan. Eikö poliittiset rahkeet enää riitä?

Gazan alue on pääosin palestiinalaisia islamisteja, joiden sotatoimia on johtanut niin PLO kuin Hamas. Alue on saartojen vuoksi melkoinen kriisikeskus, jossa tuntitavaraa ei juuri ole. Palestiinalaistaistelijat räjäyttivät Egyptin puoleiseen rajamuuriin reijän 2008, jolloin gazalaiset ryntäsivät sankoin joukoin ostoksille. Gaza ampuu säännöllisesti jotain Israelin puolelle, joten eivät gazalaisetkaan mitään pyhimyksiää ole.

Asekauppaa käydään kaikkialla, joko luvallisesti tai luvattomasti. Tästä ei ihmiskunta pääse eroon. Joten Kontulan sissitempaus kusi omiin muroihin. Tosin tämä vasemmistoliitto harrastaa muutoinkin kansalaistottelemattomuutta, joka ei tule enää kenellekään yllätyksenä. Tosin onnistuu moinen vihreitäkin, kun muistamme Aino Pennasen yrityksen.

5 kommenttia:

 1. Jokohan on ylin johtomme vaatinut tehokasta katumista?

  VastaaPoista
 2. Tulee muuten muistaa sekin että kyseinen Hamas – joka elää siitä että tuo konflikti ei koskaan lopu – ampuu niitä rakettejaan Israelin puolelle käyttäen kouluja ja sairaaloita suojakilpinä.

  Mitä tulee Kontulaan niin hänen tempauksensa kuvaa minusta hyvin vihervasemmiston tämän hetkistä mielentilaa. Eli ”me voidaan tehdä ihan mitä tahansa ja ihan missä tahansa”. Niillä on noussut kusi päähän.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Veijo Hoikka ja Yrjöperskeles!

  Veijo Hoikka: Tuskin tullaan näkemään mitää toruja tai katumusta.

  Yrjöperskeles: Sitähän tuo Haqmas harrastaa. Vihervasemmisto tuntuu tosian tekevän mitä haluaa ja kukaan ei näitä höperöitä edes pistä vastuuseen.

  VastaaPoista
 4. Tehokasta katumista? Eihän nyt toki:
  Anarkisti-Annahan julisti päinvastoin, että juutalaisten on pyydettävä häneltä anteeksi!

  En oikein tiedä mitä pitäisi, mutta varmaankin sitä, että loukkasivat Anarkisti-Annaa niin verisesti estämällä häntä tekemästä mitä Hänen Kommunistinen Korkeutensa suvaitsi sillä hetkellä haluta. Pidättääkin vielä kehtasivat vallan 10 tunniksi!

  Mistähän muuten johtuu, että Anarkisti-Annalla on jatkuvasti naamallaan kysyvä ilme, vaikka hän tietää aivan kaikesta aivan kaiken?

  VastaaPoista
 5. Tervehdys Qroquius Kad!

  Ja sitä anteeksi pyyntöä ei tule herumaan vaikka Anna-tyttönen kuin olisi loukkaantunut. Tuota ilmeasiaa olen itsekin miettinyt.

  VastaaPoista