Aiheittain

tiistai 31. tammikuuta 2023

Lisää väkeä Marinin kabinettiin

Pääministeri Sanna Marin on olevinaan niin suuri johtaja, että hän tarvitsisi turvallisuuspoliittisen neuvonantajan ja hänen johtamansa turvallisuuspoliittisen yksikön. Tätä on perusteltu Natoon liittyvillä töillä. Taisi Sanna tyttönen nyt unohtaa, että presidentti on se, joka Nato-kokouksissa edustaa maatamme.Lisäksi Sanna pisti valtioneuvoston kanslian, itse sen johtajana, pikavauhdilla tekemään asetusta.

Idean ovat torpanneet jo ulkoministeriö ja tasavallan presidentin kanslia. Nyt idean on tyrmännyt myös Pääesikunta. Lainataan hiukan mediaa: "Asetusluonnoksen perustelut eivät riitä perustelemaan muutoksen tarpeellisuutta, Pääesikunta totesi lausunnossaan.". Täysin tarpeetonta hallintohimmeliä vastustaa jo kolme suurta instituutiota.

Nato hommia hoitelee presidentti ja ulko- ja puolustusministeriö. Lainataan taas hieman: "Pääesikunta muistuttaa muiden kriitikoiden tapaan siitä, että pääministerin työkaluna on jo tasavallan presidentin sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan TP-Utva.". Eikö tämä riitä Sannalle, vai onko hän olevinaan niin Suuri Johtaja, jolla pitää olla kaikki langat käsissään.

Marinin hallitusaikana on jo lisätty avustajia runsain mitoin ja palkkakustannukset ovat yli kaksinkertaiset Sipilän hallitusaikaan verrattuna. Nyt tarvittaisiin muka uusi, kallispalkkainen virkamies ja sille jatkuvasti paisuva alaismäärä. Marinin hallitus on ottanut hallituskautensa aikana jo 40 miljardia euroa velkaa. Nyt pitää ryhtyä säästämään eikä perustaa uusia hallintohimmeleitä, joita, luoja paratkoon, tässä maassa riittää.

Itseäni ihmetyttää myös kiire, joka hanketta leimaa. Vaaleihin on enää pari kuukautta aikaa, joten kiirettä voisi selittää se, että joku tuttu kaveri on jäämässä hyvän pestin ulkopuolelle ja tarvitaan pelastusrengas. Perustuslakivaliokunta totesi jo viime syksynä, ettei Natoon liittyminen muuta päätöksen tekoa maasamme. Miksi pakkaa sekoittamaan tarvitaan uusi hallintohimmeli. Se vaan vaikeuttaa ja hidastaa päätöksen tekoa. Tulee hieman mieleen, että Sanna tyttönen yrittää nyt haastaa presidentti instituution. 

1 kommentti:

  1. Sanna tekee itseään tykö EU:n uudeksi ursulaksi. Kun se eräs neste nousee hattuun niin mikään ei sitä sieltä saa pois.
    Ja toisekseen, sannahan tarvii juurikin kuiskaajan joka osaa sanoittaa sannan puheet maailmalla, että mitä kannattaa sanoa. Ei kai se ressukka osaa somia kengännauhojakaan ellei joku sitä hänellä sano?
    Huru-ukko

    VastaaPoista