Aiheittain

maanantai 12. kesäkuuta 2023

Elämän poluilta löytyneitä XXX

Nyt on viimein koittamassa kesä ja saamme nauttia auringosta. Nyt on pitkään käsitelty synkkiä aiheita, joten kevennystäkin tarvitaan. Kuva vaan on heikkotasoinen käsieni vuoksi, mutta haitanneko tuo mitään.

Sain tämän huoneentaulun sisaruksiltani lahjaksi täyttäessäni kahdeksantoista vuotta. Siitä on jo hiukkanen aikaa.

Taulussa lukee: Alkoholin nauttiminen tässä talossa on ankarastti kielletty, paitsi kalaruokien kera. Kalaruoiksi lasketaan kaikki ruoka paitsi ryynimakkara. Jos vastoin kaikkia odotuksia ryynimakkaraa kuitenkin tarjottaisiin, laskettakoon sekin kalaksi.

Tässä talossa on nautittu paljon kalaa, mutta yhtään riitaa ei ole aikaiseksi saatu, joten kalaa on ollut riittävästi tarjolla lisukkeineen.

Nyt taas odotan, että saan ukon kotiin maailmalta ja pääsemme grillaamaan kalaa ja sen kera hyvää soosia ja perunoita voilla ja reisling viiniä.
 

3 kommenttia:

  1. 18 v lähdin Saksaan laivalla v.1972 Olihan omituista. Baarissa ehdotettiin heti alkoholipitoista juomaa, mitä vaan. Tilasin yhden, enempään ei ollut varaa. Papereita ei todellakaan kysytty. Sama meno jatkui Saksassa. Vieläpä toivat kapakasta tuoleja aitaattomalle jalkakäytävälle.

    VastaaPoista
  2. Sekakaloja, teeriä ja mateita ja sopivan viileää Rieslingiä. Ah, jo suu napsaa:))
    Huru-ukko

    VastaaPoista