Aiheittain

keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Uusi hallitus ja hallitusohjelma

Seitsemän viikon rypistys ja meillä on uusi hallitus ja sen viilaama hallitusohjelma, jota on jo monella suulla kritisoitu. Hallitusneuvottelutkaan eivät varsin sopuisia olleet. Etenkin RKP pisti hanttiin kunnolla monissa kysymyksissä.

Nyt minua ihmetyttää media, joka on ollut täysin hiljaa siitä, että hallituksessa on enemmän naisia, kuin miehiä. Onkohan kyseessä vääränlaiset naiset, kun aihetta ei ole hehkutettu.

Hallitusohjelmaa on haukuttu tolkuttomaksi, paskaksi, järkyttäväksi, jne. Minusta se oli hyvä. Saadaan joku laki matuinvaasioihin ja toivottavasti myös matujen Helsingin seudulla tekemiin rikoksiin. Sote-alueiden rahat on tiukilla ja niiden syynä ei ole hallitusohjelma vaan kuntien alibudjetointi ja edellisen hallitukset moka rahoituspäätöksessä.

Irvailtu on sillekin, että äitiyspakkaukseen saatiin pallo, seitsemän viikon pähkäilyn jälkeen. Pallo oli jo minun pakkauksessa eli jossain vaiheessa pois jäänyt tarpeellinen tarvike. Osakesäästötili äitiyspakkaukseen on mielenkiintoinen, mutta hyvä lisä. Näin saadaan perheet säästämään ja mahdollisesti sijoittamaankin. Hyvä oli päätös, etteivät vahemmat pääse käsiksi pääomaan. Menisi huumehemmolta nekin rahat kamaan.

Työttömyysturvan porrastaminen on mielestäni aika hyvä juttu. Tosin, pitkäaikaistyöttömät pitäisi seuloa läpi eli kuinka paljon siellä on sairaita ja saaneet toistuvasti hylsyn työkyvyttömyyseläkkeeseen. Lyhyt koulutusta ja aikuisillekin oppisopimuskoulutusta pitäisi tarjota työttömille. Oppisopimuskoulutus on hyvä niille, joille koulun käynti jo ammoin oli vaikeaa. Minullakin todettiin aikuisena vasta häiriö lukemisessa.

Katsotaan miten hallitusohjelmalle käy, kun eduskunta sitä rupeaa puimaan. Nettiuutisissa oli mielenkiintoinen kolumni, jossa kerrottiin, että Orpo törmää esityksineen kovaan luuhun, kun vastassa on Krista Kiuru ja perustuslakivaliokunta. Täten mietin vakavasti, saadaanko matujen kelasurffailut loppumaan ja ennen kaikkea turvapaikan menetys, jos lomailee kotimaassaan, mistä on paennut sotaa, vainoa ja kidutusta. Odotetaan jatkoja mielenkiinnolla.

1 kommentti:

  1. Paljon on hyvääkin luvassa. Vähän pelottaa tuo Orpon jeesmies tyyli. Riittääkö rohkeus kovissa väännöissä.

    VastaaPoista