Aiheittain

maanantai 26. kesäkuuta 2023

Tanssivat ukot

Kuin torstaina aamun aviisin kolumni ja hieukkasen meinasi kahvi mennä väärään kurkkuun, kun siinä toimittaja, kirjalija ja yrittäjä Marika Lehto kertoi, että Suomen tanssiurheiluliitto on päättänyt, ettei parien jatkossa tarvitse olla mies ja nainen pareja, vaan nyt voi olla mies tai naispareja. Lokakuussa Kanadan taitoluisteluliitto päätti, ettei jäätansissa tai pariluistelussa täydy olla mies-naispari vaan voi olla mitä vaan. Kansainvälinen luisteluliittokin harkitsee samaa päätöstä. No loppuu mun jäätanssin seuraaminen siihen.

Kirjoittaja muistuttaa myös, ettei naisia kutsuta enää termillä ladies vaan women. Hän myös kirjoittaa, että Suomen lehdissä on tästä ollut puhetta vähän ja sillä on vaikutusta erityisesti lapsiin ja nuoriin. Nuoret on nykyään niin sekaisin päästään ettei LBGTQ+ ideologiaa enää siihen tarvita.

Lainataan hieman: "Erilaiset parit mahdollistavat myös uutta liikettä ja uudenlaisia lajiin sittenkin sopiviä kehoja." Varmaan näyttää jäätansissa ja etenkin pariluistelussa, kun ukot yrittää nostaa toisiaan. Oliko se nyt Suomessa järjestetty em-kilpailut, missä transnainen pistettiin jäälle kompuroimaan. Sellaiseksiko halutaan kaunis urheilu tuhota. Sittenkin lajiin sopivia kehoja. Tällä kirjoittaja ilmeisesti haluaa urheilukisoihin myös kehopositiiviset naisoletetut, jotka todellisuudessa ovat sairaalloisen lihavia.

Transnaisille pitää järjestää omat sarjat. Ei saa mennä, niin kuin Amerikassa, jossa miesten sarjassa uinut oli sijoituksella jo 556. ja voitti korjaushoidot käytyään naisten koulumestaruuden. On epäreilua että mies saa kirurgin puukon alla muuttua naiseksi ja sitten urheilee naisten sarjassa, vaikka hänellä on erilainen luusto, on yleensä pidempi ja omaa entisen lihasmassan. Jade Nyström on yhä miesten sarjassa, eikä ole aloittanut hormonihoitoja, sillä hän tahtoo yhä kilpailla.

Olikin mukava lukea tuon Jade Nyströmin haastattelu, jossa hän kertoi osallistuneensa Pride-kulkueeseen ja pattyneensä marssijoiden käytökseen, jossa huudeltiin ihmisille, jotka kysyivät jotain tapahtumasta. Sanoi, ettei enää osallistu. Onko oikein, että lipun kanssa marssii pieni vähemmistö.

On se sitten mukavaa, kun tätä LBGTQ+ ideologiaa hierotaan vasten pläsiä joisessa median sivustolla ja painetussa lehdessä.

2 kommenttia:

 1. Enää ei kai voida puhua mies- tai naistomittajista. Lienee kaikki toimittajaoletettuja tai oletettuja toimittajia. Mitä sitten olettavatkaan???
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Nersismin -- sen, että yksilö jää kehityksessään hoivaa, huolenpitoa ja huomiota kipeästi tarvitsevalle asteelle -- toinen puoli on se, että yksilö haluaa olla jatkuvasti vahvempien vaikutusten ja vaikutelmien vastaanottaja -- ja tähän toiseen puoleen liittyy sitten se yhteisötasolla nähtävä ilmiö, että kaikkinainen riemunkirjava hedonismi täyttää aistivoimaisuudellaan maailman.

  Koska hedonistiset efektit eivät suinkaan rakenna kenenkään minuudesta ehyempää eikä terveempää, kyseessä on kulttuurissa kiihtyvä kierre. Voimistelijan tai taitoluistelijan tekemä voltti voitetaan tekemällä kaksoisvoltti, sitten kolmoisvoltti -- ja ihan vastaavalla varsin mekaanisella tavalla kaksi sukupuolta hajoaa viiderksi, sitten viideksi kymmeneksi, ja pian viideksi sadaksi.

  Kun narsismi lähtökohtaisesti on samaistumista objektin, so. vastaanottajan rooliin -- eli toisin sanoen myös "uhrin" rooliin -- narsistiseen kokemukseen olemuksellisesti kuuluu myös itsensä kokeminen absoluuttisern "viattomana". Kaikki uhrithan ovat alitajunnassa viattomia. Tämä oman minän rakenteellinen uhrirooli viattomuudessaan tuo mukanaan varsin vääristyneen moraalin, eli taipumuksen ottaa niin moraalinen kuin tiedollinenkin "oikeassa oleminen" omiin käsiin.

  Se on asia, jonka merkitystä ei koskaan tarpeeksi tuoda esille: että siis uhrirooleihin samaistuminen tuo mukanaan taipumuksen ottaa oikeus omiin käsiin.

  Tässä taitoluistelun tapauksessa tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, vaaditaanko pian myös sellaista sääntömuutosta, että samaa sukupuolta olevien parien luistelua saavat arvostella vain vastaavaan sukupuolikategoriaan kuuluvat tuomarit. Hmmm... kuka sitten on pätevä valitsemaan tällaisia ikään kuin samaan kategoriaan määriteltäviä tuomareita.

  Joo, hulluksi muuttuu maailman meno ennen kuin loppu tulee.

  VastaaPoista