Aiheittain

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Mellakka naapurissaTukholman lähiöiden mellakointi on ollut laajasti otsikoissa ja Yhdysvallat, Alankomaat sekä Iso-Britannia ovat jo varoittaneet kansalaisiaan, jotka aikovat Ruotsiin matkustaa.

Jälleen kerran historia toistaa itseään, joten jälleen on kysymys poliisin surmaamasta lainrikkojasta, joka on etniseltä taustaltaan jotain muuta, kuin perus svenssoni. Vastaavasta aiheesta kirjoitin jo elokuussa 2011, otsikolla Mellakointia.

Kuten nytkin on media kertonut, että nämä lähiöiden asukkaat ovat pääsääntöisesti maahanmuuttajataustaisia. Nyt asian mielenkiintoiseksi kuitenkin teki se, että media viimein kertoi sen, minkä tavallinen telluksen tallaaja on tietänyt jo kauan eli lähiöiden maahanmuuttajataustaisissa henkilöissä löytyy niitä, joilla ei ole haluakaan integroitua. Ollaan vain lähellä niitä, jotka omaavat saman taustan. Niinpä ei tarvita uutta kieltä, lakeja, tapoja ja kulttuuria, joita pidetään vahingollisina, saastaisina, barbaarisina, jne.. Seurauksena on yhteentörmäys em. aiheiden pohjalta vs. nykyisen asuinmaan lait, tavat ja kulttuuri.

On mielestäni turha syyttää poliisia, joka toimii maan lakien mukaan. Näiden mellakoivien nuorten on syytä ymmärtää, että heitä kaikessa koskevat vain ja ainoastaan kohdemaan lainsäädäntö. Nyt ovat myös nämä monikulttuurisuuden ihailijat älähtäneet ja yllättäen heittäneet jälleen kerran tuon  pahoin kuluneen rasistikortin pöytään. Kuitenkaan he eivät ota huomioon, että mellakoijat omaavat yleisesti rikollisen taustan ja otankin nyt käsittelyyn tämän Tukholman mellakoitsijoista tämän vangitun suomalaisen. Ensinnäkään hän ei ole suomalainen vaan Suomen kansalaisuuden omaava. Olisin hyvin hämmästynyt, jos hän olisi ollut Paavo Pohjois-Karjalasta. Tämän nuoren rikosrekisteri Suomessa on pidemmänpuoleinen eli huumausaiherikoksia, varkauksia, virkavallan vastustamista, jne.. Monikulttuurisuuden ihailijoiden olisi syytä lukea Nicky Cruzin jo vuonna 1968 kirjoittama kirja Juokse poika, juokse. Sen alku kertoo hyvin gettoutumisesta Yhdysvalloissa ja sitä seuranneissa jengisodissa.

Työttömyys on maahanmuuttajien kesken suurta ja siihen on yksi syy eli kielitaidottomuus. Joskus oikein syvästi mietin, että miten meidän hyvin hankalaa kieltämme opetetaan. Onko se verbejä, substantiiveja, jne. vai onko se käytännönläheistä, kuten ammoin koulussa, englannintunnilla yksi tyttö leikki tulitikkurasialla, niin opettaja nappasi sen ja kysyi, mikä tämä on englanniksi. Muistuupa mieleeni menneisyydestä pari esimerkkiä. Ensimmäisessä oli suomalainen turisti Lontoossa ja rehvakkaasti meni pubiin ja tilasi oluen sijaan karhun tai toisessa, jossa kaveri elvisteli ranskankielen taidolla ja tilasi myrkkyä, kalan sijaan (kummassakin on ääntämisessä yhden kirjaimen ero) ja voitte arvata, että hymyt olivat herkässä. No, olen itsekin mokannut, mutta huumorilla selviää pitkälle.

Työttömyys on myös asia, joka vaivaa mieltäni, sillä mediassa moni maahanmuuttaja kertoo korkeasta koulutuksesta ja työtä ei saa. Laki ja tapa eivät ole monessakaan maassa samat. Edesmenneellä hoitajan koulutuksessa en saa työskennellä ilman lisäkoulutusta monessakaan maassa. Lisäksi olen käynyt sähköalan perustutkinnon, mutta vain muutamat maat hyväksyvät koulutukseni. Lait, asetukset, turvamääräykset, jne. ovat poikkeavat Suomen vastaavista, joten minun tulee käydä kohdemaassa ne kurssit, jotka opettavat minut kohdemaan määräyksiin. Onko tämä vaikeaa maahanmuuttajille? Edesmenneessä hoitajan työssä tapasin maahanmuuttajaopiskelijan, joka suuttui silmittömästi siitä, että hän oli omatoimisesti vaihtanut tippapussin, johon hänellä ei ollut oikeutta ja samassa huoneessa ollessamme, ilmoitimme hänelle virheestä ja koko tippajärjestelmä vaihdettiin ilmakuplan vuoksi. Hän oli vihainen, sillä lähtömaassaan hän sai tämän tehdä. Ei auttanut, että selitimme, että meillä olivat säännöt nämä. Onko uuden kotimaan lakien ja asetuksien opettaminen jäänyt puolitiehen vai onko ajatuksena se, että olin maassani ammattimies ja osaan tehdä nämä työt? Itse hyväksyn sen, että koulutustaustani eivät ole yhden vertaisia ja tarvitsen uutta tietoa. Onko se syy?

Ikävä kyllä, minun on myös mentävä rikostilastoihin. Tiedän, että maahanmuuttajissa on kunniallisia kansalaisia, mutta valitettavan paljon on niitä, jotka eivät ole kunniallisia. On kansanryhmiä, joilla on tapana sosialisoida yrityksen omaisuutta. Se on omiaan leimauttamaan ko. kansakunnan. Otan tähän nyt esimerkkinä oman vähemmistömme eli romanit. Pieni osa hoitaa asiansa kiitettävästi, mutta iso osa ei ja kun heille asiasta sanoo, niin rasistikortti heiluu välittömästi nenän edessä. Ikävä sanoa, mutta heistäkin suurin osa on nuoria.

Lisäksi olen miettinyt kieltoja. Mediassa on ollut säännöllisin väliajoin otsikoita sanktioista sääntörikkomuksia vastaan. Nämä uutiset ovat, ikävä kyllä, aina kertoneet muslimitaustaisista maahanmuuttajista. Miksi? Rikokset ovat pääsääntöisesti naisen/tytön surma tai raiskaus. Eikö nainen todellakaan saa kaupassa (toki sillä edellytyksellä, että osaa kieltä) kysyä miesmyyjältä tietoa tuotteen koostumuksesta tai sijainnista?

Rasisti, rasisti ja vielä kerran rasisti olet sinä, joka et hyväksy omien lakien, asetusten, kulttuuristen tapojen vastaisesti käyttäytyvää omassa kotimaasi ja ikävä kyllä he kaikki ovat maahanmuuttajia. Heidän kohdemaassaan olisi kiva kokeilla suomalaista kulttuuria. Mitähän tapahtuisi, jos heidän maassaan istuisin yöpaidassa grillaamassa viljapossua, nauttimassa olutta ja vielä pahempaa eli olisin kutsunut kavereita kylää, jotka ovat molempia sukupuolia ja kaikki löyhästi vaatetettuja. Lisäksi tarjolla olisi vielä makkaraa, viiniä, reipasta rokkenrollia ja selänpesua. Hei haloo, haluaisin sen kaverin nähdä, joka suomalaisessa saunassa kykenee seksiin, kun lämpötila on noin sata astetta.

Kun mietin näitä maahanmuuttajia, niin mieleeni nousee aina tämä ihminen, joka ei oppinut sanaakaan. Tänään oli muistissa yksi ja huomenna ei enää. Olen tavannut mm. opiskelijoita, jotka oppivat salaman nopeasti sanat. Ovatko nämä mellakoivat maahanmuuttajat näitä, joista suomalainen sananlasku sanoo: "Kun on lusikalla annettu, niin ei kauhalla voi vaatia.". Olen ehkä täydellinen rasisti, mutta aina on ollut ja tulee olemaan ihmisiä, joiden älykkyysosamäärä on kengännumeron verran. Miten tällaisilta ihmisiltä voi vaatia enempää? Suomalaisia muutti paljon Amerikkaan ja kieli oli englannin- ja suomen sekoitusta ja sama toistui työn perässä Ruotsiin muuttaneista. Osa oppi ja osa ei.

Käytöskoulu olisi hyvä keksintö, sillä se on jo käytössä Alankomaissa. Kun tulija syyllistyy rikkomuksiin, niin seuraavaksi on käytöskoulu, joka sisältää lakia, kulttuuria, jne. Olisiko meidänkin aika ottaa toiminta käyttöön?

Itse nyt pahoin pelkään, että nämä mellakat tulevat olemaan myös meidän arkipäivää piakkoin. Gettoutuminen on yhä yleisempää ja näihin kouluttamattomiin maahanmuuttajiin ovat liittyneet ne suomalaiset, joiden koulutaso on säälivitonen. Heidän on helppo jengiytyä heidän kanssa ja minä olen rasisti.

Kun ajattelen kieltoja, niin mieleeni tulee tuo entinen ammattiani ja hoitajaopiskelijoina oli maahanmuuttajanaisia, jotka kieltäytyivät hoitamasta miespotilasta. Miettikää ihan oikeasti vakavaa tilannetta. Otan nyt ihan hatusta tempaistun tilanteen. Se menee näin eli mies, x-ikäinen tuodaan ambulanssilla ensiapuun. Hänellä on sydänkohtaus ja siellä ei ole yhtään mieshoitajaa, joka voisi hänen rintansa paljastaa ja ottaa sydänfilmin^...ˇ.............

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti