Aiheittain

perjantai 24. tammikuuta 2014

Hakemistopalvelujen helvettiTänään, aamun aviisissa oli juttua taas kerran hakemistofirmasta ja tällä kertaa artikkelissa yrittäjä itse kertoi tapahtumista ja hyvin seikkaperäisesti. Tosin aiheesta oli jo sunnuntaina, jossa  käsiteltiin myös aihetta. Directa hakemistopalvelu joutui maksamaan harhaanjohtavasta toiminnastaan noin 1,8 miljoonan korvauksiin.

Nyt on noussut esille Suomen 118-palvelu, joka harhaanjohtavasti on nimetty Fonectan numerohaun mukaan. Sen takana on kuitenkin Endora Oy (Y-tunnus 1928657-1) ja sillä on aputoiminimiä runsaasti eli  Suomen118, Suomen Yritysrekisteri - SYR, Suomen Nettihakemistot
Suomen Turisti-Info, Suomen Netinfo, WTavel, World Import, China Import, Step 123, Golffari Finland, Kala XO, SunMax, Fin For Finland, Suomi-Info, Russia Travel, Europe-Import, CityInfo Suomi, Näköradio, Suomen Patruuna, ABC Netti-Info Finland, Nettikioski, Suomen BuC, Idea Finland, Netin 118, Games Visio Center, Suomen Nettikauppa, EuroNetti, Suomen Yritysrekisteri
Suomen Telehakemisto, Suomen Telehaku, EräSawo, Talviopas. Enkä edes julkaistessani nämä rikkonut lakia, sillä kaikki tämä on julkista tavaraa eli löytyy Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämästä yritystietojärjestelmästä.

Lisäksi tuo yritys on aiemmin toiminut nimellä NettiTieto Oy  ja se on jakautunut tuon Endora Oy.n kanssa (Y-tunnus 1562751-9) ja sen aputoiminimet ovat: NTG Finland, NTG Secure, NTG Diginet, NTG Group, ICT Care Russia, Laskumaatti, Atomini, NTG Consulting, NTG Networks, NettiTieto Consulting Finland, ABC-Software, ABC-Interactive, ABC-Gateway, Nettisivu Finland, YPJ-Finland, Sivumoottori Suomi,  Easy Wels, NTG Investing, Netti Secure Eye Finland, NTG Software, Suomen Ohjelmistopalvelu, X-Software Finland, Next Eye Solutions Finland, NettiTaito Finland, NettiÄssät, Easyweb Finland, Suomen Sähköpörssi, NTG Energiapörssi, Sahti Software, Netti+. Toisin sanoen heillä on aputoiminimiä paljon ja saata laskun saada usealta aputoiminimeltä.

Juuri tuolta Patentti- ja rekisterihallituksen tietojärjestelmästä nuo hakemistopalveluyritykset kaivavat yhteystiedot ja uudet yritykset julkaistaan Kauppalehden sivuilla, joten uusi yrittäjä on uutta riistaa. Tästä kirjoitin jo heinäkuussa 2011 otsikolla Vapaata riistaa.

Nämä hakemistopalvelut eivät edes tunne sanaa "EI". Heille riittää tilauksen vahvistamiseksi se, että vastaa puheluun. Hyvä markkinointitapa on heille tuntematon käsitys ja luvattoman usein toiminta liikkuu harmaan rahan bisneksessä.

Laskun saatuasi, niin yritä ottaa yhteyttä hakemistopalveluyritykseen. Tyypillistä on se, että kukaan ei vastaa tai, jos vastaa, niin siellä oleva henkilö on täysin tietämätön tilanteesta ja markkinoi uudelleen, kuinka hyvin heillä asiakkaita on palveltu ja näkyvyys ja markkinointi on noussut. Sähköpostiin vastaa yleensä jokin info ratkaisu, joka välittää viestin: "Kiitos yhteydenotosta, olemme mahdollisimman pian teihin yhteydessä.". No sitä yhteyttä ei yleensä tule.

Hakemistopalvelut ovat samanlainen organisaatio kuin terveydenhuoltoalan ammattilaisten Terhikki-rekisteri. Terhikki-rekisteristä löydät kaikki koulutuksen saaneet, mutta siellä on kaikki eläkeläiset ja työnsä lopettaneet. Samoin hakemistopalveluista löytyy kaikki konkurssin tehneet tai muuten toimintansa lopettaneet.

Miten nämä huijausyritykset saadaan lopetettua? Uusi yrittäjä, sulje puhelu heti ja hanki puhelin, joka nauhoittaa puhelun. Se on ainoa turvasi. Kuten tuossa sunnuntailiitteen kommentissa todettiin, niin olen yksi heistä eli en vastaa tuntemattomaan numeroon ja lankapuhelimessa puhelut ohjautuvat aina vastaajaan ja jos soittaja on tuttu, niin vastaan, muutoin ei.
Moniko yritys päätyy nykyisin maksuhäiriölistalle näiden hakemistopalveluyrittäjien vuoksi, sillä perintätoimistot hanakasti tarttuvat uusiin rahasampoihin ja soppa on valmis.

Mediassa on ollut myös lyhyt kirjoitus, että avoimen netin tie on loppuun kuljettu. En yhtään ihmettele.

9 kommenttia:

 1. Eikö tuota huijaria saa kuriin,joka on tuon ENDORAN takana,mikä se oli ,Petri
  Siltakoski tms. Onko Suomen virkakoneisto noin onneton ??

  VastaaPoista
 2. Valitettavasti ei. Netissä tapahtuvien rikosten tekijöiden kohdalla on lakimme jäljessä ja paljon. Näitä yrittäjiä on paljon ja heitä harvoin tuomitaan liiketoimintakieltoon, vaikka rikoslaki niin edellyttäisi. Liiketoimintakieltoon tuomitaan yleensä vain talousrikoksista, esim. kirjanpitorikos. Vaikka he saisivat liiketoimintakiellon, niin he toimivat taustalla ja toiminta jatkuu. Sama ongelma on näiden verkostomarkkinoijien pääheppujen kanssa, joita ei saada kiinni, sillä hekin tekevät katoamistempun. Nyt on uutena esimerkkinä tuo Yritystieto.com, jonka asiakaspalveluun soitto on 25 €/min. Lisäksi Vertivas Ltd, joka MediaBox Oy nimissä lähettää laskuja ja laskuttajana toimii FC Perintä Oy. Näitä riittää.

  VastaaPoista
 3. Petri Allan Siltakoski on nyt toiminut kuulemma 13 vuotta, lakia ei löydy :(

  http://www.stara.fi/2015/03/05/suomen-yritysrekisteri-endora-oy-luettelopalvelu/

  http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=11&t=18455&sid=f2bda1e86c9621ee1ecfa4bb7d34f638

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti lainsäädäntömme on ollut kuutamolla jo pitkään. Yritystä perustaessa voi ilmoittaa toimialaksi: Kaikki laillinen liiketoiminta. Toisin on silloin kun se tapahtuu nimetyn toimialan puitteissa, ellei toiminta ole luvanvaraista, voi käytännössä tehdä mitä vaan. Tällaiset tyypit osaavat kiertään lain porsaanreiät ja Y-tunnusta vaihtamalla voi tehdä taas uusia huijauksia. Tämä lienee syynä, ettei moneen yritykseen enää saa puhelinyhteyttä tai puhelun alkusekunneilla ilmoitetaan puhelun nauhoittamisesta. Rikosta tuo Petri ei siinä mielessä ole lain mukaan tehnyt. Tosin pankkitunnuksia, yhteystietoja, ym. kalastellaan kokoajan ja kaikki tuntevat Nigerialaiskirjeet, joissa pyydetään jotain ja vastineeksi saadaan paljon. Nykyisin ei parane vastata tuntemattomaan numeroon tai peräti tutun sähköpostiin. Ikävä tilanne, mutta netti on tehnyt tämän mahdolliseksi, kaikki tieto on julkista ja sitä nämä huijarit käyttävät hyväksi. Toivon totisesti, että yrittäjäkoulutuksessa kiinnitetään huomiota tähän asiaan.

  VastaaPoista
 5. Petrillä uusia koiruuksia tulossa? On viime viikolla lisännyt uudet perintäaputoiminimet !?!

  Suomen Yritystietorekisteri Oy, Leväsentie 2 KUOPIO, PL 21 , Y-tunnus: 22001362
  Varsinainen jäsen: Petri Allan Siltakoski
  Varajäsen: Risto Petteri Lappalainen (tai Sari Kyllikki Iivanainen -->yritystele.fi) !?

  Rinnakkaistoiminimet (Päivitetty: 05.03.2015)
  Euro Perintätoimisto
  Perintä Viikingit
  Suomen Perintäyhtiö
  Viikinki Perintä


  Hänellä ollut kyllä ennestäänkin hyvät yhteydet karhuamisiin, koska OK Laskutus on OK Perintä Oy:n ja NettiTieto Oy:n perustama yhteisyritys.
  Tj Melina Suves http://www.oksmart.fi
  Kennet Davy Bernhard Kronman puheenjohtaja
  Petri Allan Siltakoski varsinainen jäsen
  Petter Jan Lingonblad varsinainen jäsen
  Ralf Juhani Ollila varsinainen jäsen

  Lähde: Patentti- ja rekisterihallitus

  Aikaisemmin yrittäjälle saattoi tulla maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin sellaisessakin tilanteessa, missä hän oli kiistänyt, että koko sopimusta olisi syntynyt mistään kaupasta. Vuonna 2013 perintälainsäädäntöä muutettiin niin, ettei tällaista voi tapahtua. Lakiuudistuksen myötä sellaisen saatavan perintä on lopetettava, jonka olemassaolon tai perusteen yrittäjä on kiistänyt. Silloin väitetylle velkojalle jää ainoastaan mahdollisuus nostaa kanne käräjäoikeudessa. Näin pitkälle huijariyritykset eivät halua mennä.

  vielä lainaus:
  "Vaikka ihmiset uskovat, että suullinen sopimus on yhtä sitova kuin kirjallinenkin, niin kannattaa huomata tämä. Olen istunut oikeudessa lautamiehenä ja tiedän, että oikeuden harkinta perustuu maalaisjärkeen. Pienikin epäröinti ja epäselvyys suullisissa sopimuksessa johtaa siihen, ettei sopimusta ole syntynyt. Lisäksi: Suullisessa sopimuksessa ei pystytä sopimaan kaikista sopimusehdoista. Kuitenkin perittävä hinta sisältää kaikki sopimusehdot. Pitää siis löytää vain yksi sopimusehto, jota ei ole käsitelty puhelun aikana. Jos esimerkiksi viitataan netissä löytyviin lisäehtoihin, sopimus on voimassa vasta, kun todistettavasti uhri on lukenut ne. Muita sopimusehtooja on yleensä tilauksen keskeyttäminen force majure tilanteessa. Näitä kaikkia ei pysty puhelimessa sopimaan. Katsokaa rehellisten luettelopalvelujen kirjallisia sopimusehtoja. Siltä löytyy kohtia, joita ei puhelun aikana sovittu. Tämä riittää uhaksi: yritys ei vie teitä oikeuteen."

  VastaaPoista
 6. Kiitos hienosta kommentistasi.

  Vaikka lakia on hieman muutettu, niin Siltakosken kaltaiset tyypit aiheuttavat yrittäjille luvattoman paljon harmaita hiuksia. Esimerkiksi tuo Yritystieto.com, joka laskun lähetti. Ensin oli äimän käkenä, että mikä tämä on ja sitten joutui muistelemaan puhelinhistoriansa. Ei, en ole tuollaista puhelua saanut.Aikaa, rahaa ja hermoja vievää hommaa.

  Tuollainen toiminta nakertaa myös hallituksemme uskottavuutta, sillä heidän yksi pääteemoista on harmaan talouden kitkeminen. Tuon kaltaiset yritykset liikkuvat lain harmaalla aluella. Kuitenkaan lainsäädännöllä ei ole puututtu selkeästi toimintaan. Ilmeisesti yrittäjän vapautta rajoittavana.

  Kuulemani mukaan (itselle ei ole osunut kohdalle), on ollut liikkeellä myös näitä perintälaskuja, joissa on ulosottoviraston tyyppinen logo. Ilmeisesti täten täytyy odottaa, että lopulta tulee käräjäoikeiden päätös, mutta voiko senkään aitouteen enää luottaa.

  VastaaPoista
 7. Ei tuollaisia yrityksiä pelätä tarvitse. Jos tiedät, ettet ole sopimusta tehnyt, voit huoletta repiä laskun. Jos lasku menee perintään, voit ilmoittaa vain vaativasi perinnän keskeyttämistä, sillä et ole sopimussuhteessa ja asia on siten riitainen. Siinä se.

  Mitään kannetta ei huijariyritys tee, sillä se tietää, että sillä on oikeudessa näyttötaakka siitä, että sopimus on syntynyt. Ja sitähän se ei voi näyttää, kun asiakas ei ole kerran myöntävästi tarjoukseen puhelimessa vastannut.

  VastaaPoista
 8. On hyvä, että lakia muutettiin pari vuotta sitten, mutta turhaa työtä tuollaisesta syntyy. Mielipahasta puhumattakaan. Mielestäni lakiin pitäisi saada jonkinasteinen muutos, ettei nämä samat tyypit mellasta koko aikaa.

  Itseäni hieman huolettaa ne yritykset, joissa vastuuhenkilöt ovat vanhempia ja maksavat näille huijareille, kun ajattelevat sopineensa ehkä jotakin. Sama koskee myös vanhempia yksityiskansalaisia sekä niitä, joiden kyky huolehtia jokapäiväsistä asioista.

  Ehkä näille huijareille tulisi saattaa voimaan ikuinen liiketoimintakielto, mutta toimisiko sekään. Ainahan on ollut näitä ihmisiä, jotka yrittävät tavoitella taloudellista, tms. hyötyä itselleen. Valitettavasti

  VastaaPoista
 9. Viitaten uusimpaan tekstiini: Huijarit taas liikkeellä, niin jaan tämän tännekin eli Krypta on tehnyt kansalaisaloitteen tällaisen toiminnan kriminalisoimiseksi. Arvoisat lukijat, toivon teidän myös allekirjoittavan
  https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/1336

  VastaaPoista