Aiheittain

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Huijarit taas liikkeellä

Taasen yritetään yrittäjiä kusettaa olemattomilla laskuilla. Nyt on vuorossa taas uusi Y-tunnuksella oleva eli Suomen Yritystietopankki, joka kohteliaasti laskuttaa olemattomasta palvelusta ja asian tekee mielenkiintoiseksi se, ettei yritys ole ennakkoperintä-, arvonlisäverovelvollisuus-, työnantaja- eikä vakuutusmaksuvelvollisten rekisterissä. Täten ei ole luonnollisesti syntynyt vero velkaa eikä puutteita kausiveroilmoitusten jätöstä, kuitenkin laskutus toimii ja silkkaa harmaata taloutta tämä on, sillä kun ei olla rekisterissä, niin kausiveroilmoituksen voi kirjoittaa nolla tiedoin.

Katona Gyula Erich tuskin on edes Suomessa, vaan pyörittää hommaa muualta (ilmeisesti bisnes Tsekissä on liian tunnettua). Fyysinen osoite on teollisuushalli ja yrityksen kotisivutkin hieman epäilyttävät. Viitenumero on kaikilla sama, joten laskutusohjelmaa ei liene hankkinut. Suomalaisen Y-tunnuksen on sentään onnistunut hankkimaan.

Näitä tulee jatkuvasti uusia, mutta lakimme ei puutu asiaan mitenkään. Olisiko Patentti- ja Rekisteri Hallituksen nyt syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja olla myöntämättä näille tyypeille aina vaan uusia Y-tunnuksia ja poistaa yritys välittömästi, kun väärin käytöksiä tulee.

Hallituksen ja eduskunnan pitäisi nyt pontevasti asiaan puuttua, sillä pääministerinä häärää yritysjohtaja, jolle nämä lienevät tuttuja.

Viime vuoden tammikuussa kirjoitin otsikolla Hakemistopalvelujen helvetti, niin uusia huijariyrityksiä on tullut useita sen jälkeen. Kirjoitusta kommentoitiin kiitettävästi. Todettiin, että nämä huijariyritykset eivät vie maksamattomuutta oikeuteen asti. Kuitenkin tällainen toiminta aiheuttaa yrittäjille päänsärkyä. Olenko sopinut jotain? Kysymys tulee ensimmäisenä mieleen, varsinkin uusille yrittäjille, joille markkinointisoittoja ja viestejä tulee pilvin pimein.

Krypta päätti siten tehdä asialle jotain eli tein kansalaisaloitteen näiden huijariyrityksen saattamiseksi rangastavaksi teoksi. Käythän sinä arvoisa lukijana allekirjoittamassa tuon aloitteen.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1336

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti