Aiheittain

torstai 18. kesäkuuta 2015

Ilmatilan loukkaus

Tuossa muutama päivä sitten oli aamun aviisin yleisönosastolla mielenkiintoinen teksti. Siinä nimimerkillä kirjoittanut kansalainen kritisoi puiden istutusta. Häntä harmitti paljon naapurin rajalle istuttama puu, jonka oksat levisivät hänen tontilleen ja syksyisin lehdykäiset ja hänen siivottavakseet.

Tämän kaltaisesta tilanteesta on olemassa oikein oikeuden päätös, jossa naapuri velvoitettiin poistamaan oksat, jotka loukkasivat naapurin ilmatilaa.

Sosiaalisessa mediassa liikkui myös viesti, että asukas ei halua naapurien tervehtivän häntä rappukäytävässä. Eräänlainen erakko siis, mutta mitä hän tekee kerrostalossa.

Aiemminkin kirjoitin tästä toukokuussa 2013 otsikolla Hankala/Hyvä naapuri.

Tuosta puusta suivaantuneen kansalaisen aivoituksia oikein mietin. Todennäköisin on syytä olettaa, että hän on hankkinut vanhan talon kodikseen. Minä ja vanha naapuri olimme sulassa sovussa, vaikka rajapyykit osin olivatkin jo aikojen saatossa kadonneet. Yhden pyykin löysimme vaahteran juurien alta, jonka kiinteistöni rouva oli istuttanut rajalle, muutama vuosi ennen kuolemaansa. Minä ja naapurimme olimme tuolloin vaippaikäisiä.

Naapurustossani on tullut sukupolven vaihdos ja ainoa tervehtivä lähi naapuri on tuo vanha, joka asui alueella jo sinne muuttaessani. Pari peremmälle muuttanut moikkaa, mutta lähinaapureista vain tuo yksi.

Mikä mättää nykyihmisiä? Sosiaalinen mediako tappoi sosiaalisuuden? Onko oikeasti vaikea sanoa naapurille: "Hei"?

Jos ne oksat häiritsevät grillialuetta, tms. Niin miksi ei voi mennä sanomaan naapurille: "Hei". Sekä kertoa nätisti, että teidän pusikko on nyt valannut hieman liian valtavan tilan ja samalla huomioida omia pusikkoja. Itsekin taistelen naapurien palstoilta leviävän karhunköynnöksen ja poks-poks kukan leviämistä vastaan, mutta miksi alkaisin mekastamaan heille, kun uusia naapureita ovat ja eivät luonnollisesti tunne aluetta.

Nyt toivotan kaille hyvää juhannusta ja yrittäkää nyt elää sovussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti