Aiheittain

keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Pakolaiskriisi

Pitkään on ollut puhetta pakolaisten, turvapaikan hakijoiden ja muutoin paremman elintason perässä tulevista etelän kansoista. Välimeri on monen haudannut ja salakuljettajat rahastavat maltaita, jotta pääsy Eurooppaan onnistuu. Vaatimukset muutamista maista ovat olleet selkeät eli taakka on jaettava kaikkien EU-maiden kesken.

Kurjistuva taloustilanne on saanut monet maat takajaloilleen, sillä tulijoiden elatukseen kuluu rahaa ja rajavalvontaa on tiukennettu ja peräti aitoja rakennettu. Kokemukset aiemmin tulleiden käytöksestä ja sopeutumisesta eivät olleet mairittelevia, joten lisää ei tahdota ja kansallispuolueet ovat niittäneet voittoja kukkahattutätien silmien alta ja taasen on paljon rasismia liikkeellä, kun emme ymmärrä heidän hätäänsä.

Miksi ottaa lisää, kun edellisiäkään ei ole saatu kotiutettua uuteen maahan, sen kulttuuriin, lakeihin ja toimintatapoihin. Nytkin sisarensa kunniamurhan yritykseksestä tuomittu irakilainen yrittää saada itseään vapaaksi. Murha on aina murha, tehtiin se minkälaisilla perusteilla tahansa. Eteläisissä maissa kun on vaan tapana saattaa päiviltään naisia ja se nyt ei oikein sovi meidän kulttuuriin.

Raiskausten suurin toteuttaja ryhmä ovat eteläisten maiden miehet ja valitettavasti tämä näkyy. Helsingin seudulla viisi nuorta, joista kaksi sai vapauttavat ja kolmelle hieman ehdollista. Täten tuli todistetuksi, että vanha sanonta on vielä voimissaan; "Silu, silu mamman tallipässi. Älä tee tuota toisten.". Tämän totesi pari vuotta sitten radiossa haastateltu henkilö, joka toimii myös Viron kielen tulkkina ja suurin osa asiakkaista on niitä, jotka viimein ovat joutuneet tekemisiin Suomen lain kanssa. Hän kertoi, että moni tulkattavista on järkyttynyt tilanteesta, sillä vuosia on tullut vain sakkoja tai ehdollisia tuomioita ja nyt olisi edessä vankila. Virossa he olisivat olleen vankilassa jo aiemmin ja siellä vankila ei ole samanlainen lepokoti kuin Suomen vankila.

Paperityötä teettävät nämä myös paljon, sillä etenkin Ruotsissa ja Norjassa on havaittu, että tulijat valehtelevat tulomaansa. Tämä on paljastunut tulkkauspalveluissa ja turvapaikan hakia ei ole puhunut sitä kieltä sujuvasti ja onkin paljastunut, että hakiat ovat tulleet maahan taloudellisen hyvinvoinnin perässä. Suomessa ei ns. diskorahaa ole käytössä, mutta meillä lienee myös näitä kaksosten synnyttäjiä, joilla ei ole yhtäkään lasta ja naapurin ainokainen vauva kiertää naiselta toiselle ja synnytys on tapahtunut kotona (muista pohjolan maista kuultuna, on tämä hyvin tavallista).

Luonnollisesti meillä on, kuten muuallakin, nämä EU:n kiertävät kansalaiset, jotka tehtailevat ryöstöjä. Järkyttyneenä kuulin viime yönä kansalaisen kertomaa. Bussin kuljettaja kertoi matkustajille, että ei jätä heitä sovittuun paikkaan, sillä hänen asiakkaitaan ei lyödä, potkita, revitä, varasteta matkatavaroita, ahdistella, kaadeta katuun, jne. Kuljettaja etsi siis turvallisen paikan jättää matkustajat. Olivat oikein perustaneet telttakylänsä paikan lähelle. Monet heistä tekevät murtoja, asentavat korttien kopiointilaitteita, jne..

Ja se kieli. Monesti on taukopaikalla vaikea uskoa, että olen vielä suomalaisella huoltamolla aterioimassa. Muistuttaa vakavasti Babelin tornia, jossa kielien sekamelska oli moinen ja luhistuihan se. Haluaisin oikeasti tietää, että mikä mättää maahantulijoiden kielellisessä oppimisessa, ei halua edes oppia, tyhmyys, kyllä tällä pärjää (kieliperheeseen kuuluvia riittävästi), oma kieli on se oikea kieli sekä muita satunnaisia syitä, jotka liittyvät edellisiin.

Karkoitusta on esitetty tehostettavaksi rikosen tekijän kohdalla, mutta kukkahattutädit ovat sitä kovasti vastaan ja perusteluna entisen kotimaan vaarallisuus, perhetilanne ja muut sopivat syyt. Jos ei sopeudu, niin pois. Moni eurooppalainen muuttaja ei sopeudu. Muista hyvin tämän ranskalaisen hoitajan (oppilas tuolloin), joka teki tehtäviä, joita Suomen terveydenhuoltolaki ei hänen suonut tehtävän ja kun hänelle asiasta huomautetiin, niin hän vastasi, että kotimaassa sai tämän tehdä ja hän ei ymmärtänyt sitä lainkaan, että täällä se ei käy. Minulla on asentajan koulutus ja ymmärrän, että jos muualla sitä teen on minun käytävä paikalliset turva-alan säädökset läpi. Kerrotaanko tämä tulijoille?

Meillä on oikeus elää pohjolassa ja pohjolan tavoin. Jos tulijat eivät ymmärrä meidän kulttuuuria, lakeja, sääntöjä, toimintatapoja ja jne. on syytä palata sinne mistä tulivat. Joudunhan minä, heidän maassaan toimimaan heidän maan ehdoilla, joten eikö heidänkin olisi syytä elää pohjolan tavoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti