Aiheittain

perjantai 10. helmikuuta 2017

Syitä ja seurauksia

Maahamme on tullut sekalainen joukko pakolaisia ja pakolaisia jo vuosi kausia. Osa on sopeutunut maahamme ja sen tapoihin (etenkin 1960 - 1980-luvuilla tulleet), osa ei.

Ensimmäisen kerran törmättiin ei sopeutuneisiin, kun Somaliasta saapui pakolaisia runsain määrin. Jo seitsemän toista vuotta sitten todistin itse, Helsingissä käydessäni, heidän omavaltaisuuttaan. Ei ollut asiaa istua heidän kantapöytään. Eikä myöskään aseman vessaan yksin.

Nyt on tullut uusi aalto arabi maista ja sopeutuminen on ollut hyvin heikkoa. Jo pakolaisstatuksen alla on tehty useita rikoksia ja viimeisin tuli julki tänään, kun pakolaisstatuksella oleva on raiskannut lapsen. Koska heitä on tuomittu nyt useita, niin vankiloissamme on tullut uusi ilmiö eli radikalisoituneet vangit, jotka toimivat "poliittisen" islamin nimissä. Liki sata (myös suomalaisia on lähtenyt Suomesta myös isis:n riveihin ja saimme juuri lukea, että heidän sivuillaan on jo suomen kieltä ja kuvateksti sauvakävelijäkuvassa: "Siispä älkää antako edes sauvakävelijän kävellä kotiinsa asti".

Olen pitkään miettinyt useita kysymyksiä. Ensinnäkin sitä, että etelästä tullaan pohjoiseen (koskee myös Yhdysvaltoja) ja Euroopassa nimen omaan länteen. Itäiseen pohjoiseen Eurooppaan ei kukaan ole halunnut jäädä ja se toki on ymmärrettävää, kun ajattelee valtioiden taustoja. Miksi etelästä tullaan? Sota, luistettu asepalveluus, parempi elämä taloudellisesti, nälänhätä, ilmastonmuutos, pelko vai mikä? Kumma juttu, että pohjoisesta etelään ei ole ollut suurta tungosta. Korkeintaan muutama vanhus Kanarialle.

Miksi eteläiset maat eivät saa asioitaan kuntoon? Jotenkin tulee mieleen vanha elokuva, jossa todettiin toiminnan liian moderniksi tai vanhanaikaiseksi ja epäiltiin onko johto joko liian nuorta ja kokematonta vai liian vanhaa. Usein kuulee vedottavan kulttuuriin ja jotenkin tuntuu siltä, että se ei ole kehittynyt mihinkään muutamaan tuhanteen vuoteen. Korruptio rehottaa ja johto ajattelee vain omaa lompakkoa (valitettavasti hiipimässä myös meille). Kehitysapua on viety runsaasti, mutta sen vaikutus on jäänyt pahasti pakkasen puolelle.

Mistä on syntynyt hyysäys tulijoille? Jotenkin tuntuu siltä, että Suomea on mainostettu kuin viiden tähden lomakohdetta. Oleskelulupa heti, työtä heti, tyttöystäväkin valmiina ja raha juoksee. Sitten media julkaisee söpöjä kuvia, joissa tytöt ottavat vastaan juuri saapuneita poikalapsia, joista tuskin yksikään täyttää lapsen tunnusmerkit (nyt tulleille on tehty usein ikätestit ja jos ei dementia ole iskenyt täysin niin muistaakseni 60 % ikä on ollut jotain muuta kuin ilmoitettu). Onko hyysäyksen taustalla oman sädekehän kiillotusta ja korotusyritys vai mikä?

Väkivaltainen radikalisoituminen vankiloissa ei ole uutta, sillä Euroopassa tekonsa tehneet ovat lusineet aikoja X. Rikosseuraamusviraston olisi pitänyt tajuta tämä jo vuosia sitten, mutta ei. Hyssytellä pitää, sillä lintukotohan maamme on ja kohta on miljoona linnunpönttöä saatu aikaiseksi ja paikoilleen kiinnitetyksi. Kaikessa seurataan Ruotsia, mutta ei tässä asiassa. Meidän olisi pitänyt jo paljon aikaisemmin seurata Ruotsin tapahtumia ja ottaa opiksi, mutta kun ei. Humaritäärinen sitä ja humanitäärinen tätä ja paljon jotain muuta. Mutta sanokaa, mitä sanotte, mutta kyllä meilläkin vielä autoja palaa ja käsikranaatteja heitellään Ruotsin malliin.

Mediassa on moisten uutisointien jälkeen tavallista, että kommentaattori löytyy maahanmuuttajista, jotka ovat jonkun puolueen listoilla. He kertovat hienoja tarinoita, joiden uskominen suomalaisena on hieman vaikeaa. Lisäksi löytyy vähintään joku pakolaisstatuksen omaava, joka kertoo "kamalan" tarinan kotimaastaan ja matkastaan. Valitettavasti ne kylläkin muistuttavat enemmän hyvin kerrottua kalavaletta tai syytä olla pois töistä omalla ilmoituksella.

Miksi ei voida tunnustaa, että osa on tullut oikeasti pakoon, mutta sitten on niitä, jotka eivät ja heitä on tullut jo aivan liikaa. Moni on jo ilmoittanut, että hylsyn saatuaan, he eivät aio poistua maasta. Nyt on ollut jo mahdollisuus tehdä uusi pakolaishakemus ja sitä on käytetty. Suomen viranomaisilta on kateissa kaiketi viitisen tuhatta tyyppiä ja minua itseäni kiinnostaa, että missä lymyävät.

Blogin alkuvaiheessa kirjoitin tekstin Valiokuntia ja siinä ilmaisin huoleni siitä, että rajat vuotavat kuin seula. Silloin se oli vielä pientä, mutta nyt ovat luukut täysin auki, kuin Imatran koskessa turistikaudella. Hupaisaa on myös se, että poliitikot, viranomaiset, ym. kertovat täysin pokerinaamalla, että ei ole huolen häivää lintukodossamme.

Taloudellinen rasite pakolaisista on suuri ja juuri luin uutisen, jossa pakolaisia majoittanut hakee korvausta pakolaisten tekemistä tuhoista kiinteisölle. Hakemuksen ollessa sisällä, niin pakolainen saa avustusta. Kun hylsy tulee, niin avustuksen pitäisi loppua, mutta toisin kävi. Humanitäärisyyden nimissä avustuksia jaetaan yhä. Kunpa nuokin rahat olisi käytetty asunnottomien ja vanhusten asioiden hoitoon, mutta ei, kun se humanitäärisyys. Tähän on pakko heittää Kelan maksama perussairauspäiväraha 593,25 € (peruspäiväraha työttömälle on 696,60 €) ja jos ei itse hokaa muuttaa veroprosenttia, niin siitä rokotetaan 25 %, joten käteen jää hieman yli neljäsataa. Pakolaisella on asunto, josta ei ole menoja kuin meille veronmaksajille. Puhtaana käteen tulee avustus ja talvella tulleille vaateavustus.

Sitten lopuksi hassuinta mitä mediat ovat esittäneet. Kaikessa karmeudessa ovat olleet kertomukset ruuasta ja sitä ei voi itse valmistaa. Tämä puurohässäkkä oli oikeasti hilpeä, sillä moni kertoi matkalla nähneensä nälkää ja sitten kritisoitiin sapuskaa. Tuo uutinen tuhotusta vastaanottokeskuksesta sisälsi myös ruoka-asiaa eli keittolevyillä oli tehty ruokaa suoraan vaikka pannuja oli ollut (kulttuuri?). Kaamos ja kylmä, miten täällä voi asua ja olla. Aurinkoa ei talvella näy ja kesällä ei yötä tule. Kukaan ei puhu kieltäni. Hups, moniko osaa Suomea tai Ruotsia (Saamesta nyt puhumattakaan) arabimaissa. Emme ole voineet ystävystyä kenenkään kanssa. No, joskos alkaisitte kielen opiskelun ja jättäisitten hieman vähemmälle kulttuurin.

Lopuksi vielä yksi kummallisuus. Islamilaisessa uskonnossa on kaksi pääsuuntaa eli sunnat ja shiiat, jotka tappelevat keskenään. Yhtä mieltä he ovat vain muista islamin haaroista, jotka ovat harhaoppisia sekä muista uskonnoista, jotka myös ovat harhaoppisia. Hieman herättää kysymyksen, että miksi vain he, sillä budhalaiset, shintolaiset, ym. ovat hissukseen eivätkä mekasta. Meidän huushollissa on kaksi kuppikuntaa ja ensimmäistäkään mekastusta emme ole aikaan saanee. Miettikää sitä.

3 kommenttia:

 1. Minä näkisin tämän kaiken toisen maailmansodan lopputuloksen suorana jatkumona. Suomi oli silloin aivan yksin maailmassa naapurissaan voimiensa tunnossa pauhaava vihollinen Neuvostoliitto. Ainoa mahdollisuus säilyttää itsenäisyys oli ryhtyä Neuvostoliiton luotto-orjaksi; vaihtoehtona kun häämötti Viron kaltainen kahleorjuus.

  Luotto-orjuus edellytti poliittiselta ja mediaeliitiltä valehtelemista, kuinka Suomella ja N-Liitolla olikaan mahdollisimman ystävälliset, yhteistyölliset ja avunannolliset suhteet ja kansojen ystävyys mittaamaton, vaikka kaikki tiesivät totuuden. Tämän kehityksen alulle pannut Paasikivi oli huolissaan, kestäisikö Suomen kansakunnan moraalinen selkäranka tämän pakkovalehtelun mätänemättä.

  Eihän se kestänyt. Olisihan tuo ollut ihme, ellei vuosikymmenestä toiseen jatkunut pakkovalehtelu olisi muuttunut normaaliksi viestinnäksi, jonka omaksuminen puolestaan muuttui edellytykseksi päästä poliittisen ja mediaeliitin jäseneksi.

  N-Liiton luhistuessa Viro riuhtaisi itsensä vapaaksi kahleorjuudestaan, Suomen jatkaessa luotto-orjuutta kun ei muuta enää osannut. N-Liiton lopullinen romahdus pakotti kuitenkin etsimään uuden valehtelemisen aiheen, ja se saatiinkin somaleista.

  Itärajan yli maahan perusteettomasti turvapaikkaa vaatimaan ja myös saamaan tulvineet somalit osoittautuivat melkein kättelyssä varsin ongelmalliseksi vähemmistöksi, ja sekös poliittista ja mediaeliittiä ilahdutti. Jopa saatiinkin paljon valehdeltavaa, kun tätä aletaan selitellä parhain päin, kiistämään ja syyllistämään kaikesta suomalaisia!

  Sama touhu on jatkunut neljännesvuosidadan ottaen uusia kierroksia samaa tahtia, kuin maahantulvivien islaminuskoisten ongelmat ja niistä kumpuavat kansallismielisten suomalaisten vastareaktiot ovat lisääntyneet. Loppua ei ole näkyvissä, päinvastoin näyttää siltä, että poliittinen eliitti on ryhtymässä määrätietoiseen väestönvaihtoon. Suomalaiset aiotaan syrjäyttää lähi-itämaalaisten ja afrikkalaisten tieltä.

  Ja miksi näin? Koska mädäntyneellä selkärangalla ei voi nousta jalkeille, saati sitten taistelemaan. Patologinen valehtelu on iskostunut liian syvälle suomalaiseen poliittiseen ja mediaeliittiin. En näe enää realistisia vaihtoehtoja, miten tästä voitaisiin selvitä menemättä Ruotsin perässä islamilaiseen orjuutusanarkiaan.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Totta tuo on, vaikka sanotaankin, että valheella on lyhyet jäljet, mutta todellisuudessa sen lonkerot ulottuvat kauas.

  Synkeä on ennusteesi, mutta jaksan uskoa, että eliittiporukkaa on sen verran vähän, että tervejärkinen suomalaisuus vielä nousee.

  VastaaPoista
 3. Aika mielenkiintoinen draama kekkosslovakian ajoista:

  http://areena.yle.fi/1-3939996

  Kekkosesta voidaan olla montaa mieltä mutta oli piru miehekseen. Varmasti pelasti maan ryssältä.

  Luulenpa, että nykyisen kaltainen kulttuurinrikastaminen ei olisi Kekkosloakiassa onnistunut.

  -KKi-

  VastaaPoista