Aiheittain

tiistai 31. lokakuuta 2017

Epätasa-arvoja

Tämä juttu ei todellakaan ole mitään kuplafemakoiden genitaalijumppaa vaan oikeita tasa-arvoja ja tähän on poliitikkomme meidät johtaneet. Tätä asiaa olen nyt miettinyt pitkään ja suurin ongelma on ollut se, etten tiennyt miten ilmaisisin tuntenukseni. Nyt sain langan päästä kiinni, sillä eräs yleisönosastokirjoitus avasi mieleni viimein.

Yleisönosastolla esitetty kirjoitus pohti syvällisesti, miksi vaunujen kanssa pääsee ilmaiseksi bussiin, mutta rollaattorin kanssa ei. Bussit ovat vauvaystävällisiä, mutta eivät vanhusystävällisiä, paitsi jos liikkuvat pyörätuolilla, joka on vanhuksilla huomattavasti harvinaisempi apuväline kuin rollaattori. Niin vaunuissa kuin rollasakin on tavallisimmin neljä pyörää. Miksi nuori hyväkuntoinen äityli ei maksa matkastaan, mutta vanhus joutuu hylkäämään tarvitsemansa apuvälineen ja tavalla tai toisella siirtymään bussin etuosaan maksamaan matkansa. Eräs bussiyhtiö sitten esitti nerokkaan keksinnön maksamiseen eli kehoitti pyytämään kanssamatkustajilta apua. Moniko vaivautuu auttamaan? Olisiko syytä palauttaa rahastajat busseihin. Bussit ovat jättäneet lapsia sateeseen, kun bussikortilla ei ole ollut hintaa riittävästi ja nämä lapset eivät ole Valttereita.

Eipä suju VR:ltä busseja paremmin ja syynä on käteinen raha. Eräässä yleisönosastokirjoituksessa tuotiin tämä hienosti esille. Lapsella oli ainostaan lipun hinta käteisenä, mutta myyntitiskiä ei enää ollut vaan pelkät automaatit ja niihin ei käteinen kelpaa, sillä se on turvallisuusriski VR:n mukaan. Lpasi olisi jäänyt ilman lippua kotiin, ellei aikuinen oilisi puuttunut tilanteeseen. Aikuinen lunasti lipun kortillaan ja lapsi antoi käteisen aikuiselle. Onneksi oli oikea aikuinen, eikä vain olisi napannut rahoja ja häipynyt.

Sitten törmäsin uutiseen, joka oli todella pöyristyttävä eli Turun hallinto-oikeus on tehnyt päätöksen, että laittomasti maassa oleileva pakoloinen on oikeutettu Kelan toimeentulotukeen. Siis hetkinen, yksin tullut lapsukainen, jonka todellinen ikä on ihan jotain muuta kuin ilmoitettu ja saa hylsyn elatusautomaatille, joka luonnollisesti poikii hyvät ansiot juristeille, kun ryhtyvät tekemään valituksia sinne sun tänne, tulee saamaan pysyvän elatusautomaatin oikeuden päätöksellä. Missä oikeus luuhaa, kun työttömyystuki perutaan ihmiseltä, joka saa päähänsä opiskella jotain, jotta työllistyisi. Tällaiselle henkilölle rangaistuksen sijaan pitäisi antaa vähintään tuo työttömyyskorvaus ehdottomasti. Nykyinen hallitus lupasi sääntöviidakon purkua, mutta Kelaa se ei koskenut ja nyt kostetaan aktiiviselle ihmiselle. Kela myös päättää oikeutta paremmin, että onko kimppakämppäläiset avopuolisoita vai ei. Tässä luonnollisesti kaikki esille tulleet tapaukset kuuluvat enemmistöön ja ensimmäistäkään ei ole tehty vähemmistön edustajille. Eipä Kelalle kelvannut vakuudeksi edes vihkitodistus, joten miten suhtautui vuokraajan enemmistöpuoli. Se arvoituksesi jäänee.

EU:ltä on anottu rahaa Nokian, Anttilan ja Stocmannin irtisanotuille ( muistaakseni kaikki ovat pörssiyhtiöitä). Mikä tekee näistä niin erinomaisia, että oikein EU:n tukea tarvitaan. Missäs on muiden alojen irtisanottujen tuki? Itse en ole kuullut päättäjiltämme halaistua sanaa vaikka YT-neuvottelujen (=irtisanominen) johdosta on maassamme pois potkittuja paljon enemmän. Työtön on siis vain työtön tai todellisesti työtön.

Sitten törmäsin tutkimukseen, että Suomessakin on pakkoavioliittoja. Näitä syntyy ja siitä lienee kiitos pakoloisille ja tämän olen tiennyt jo kauan, mutta vaitiolovelvollisuuteen vedoten jätän kertomatta. Pakottaminen johonkin on lakiemme mukaan rikos, mutta tähän rikokseen ei ole puututtu kuin tutkimuksessa. Kun tuo femaakokanala pitää jatkuvasti älämölä itsestään, niin miksi ei tästä? Tämä on oikeasti vakava ilmiö, jota meillä ei pitäisi sallia missään nimessä, sillä menneisyyttä ovat nuo raskaudesta johtuvat syyt.

Entäpä tyttöset? Naimisiin pakotetaan ja tiedossa on myös se, että lapsia lähetetään "lomailemaan" sinne, mistä on paettu, kun tytär pitää silpoa tai naittaa. Vähän aikaa sitten oikeus hyväksyi silpomisen kun molemmat vanhemmat olivat sitä mieltä, mutta tuomitsivat, kun juuresta järsivä äityli oli erimieltä. Miten oikeus voi vedota vieraan kulttuurin tapoihin tuomioita tehdessään?

Sitten koulutukseen ja se onkin sitten jo perin epäreilua. Päästötodistus on kysyttyä kamaa, kun koulutukseen hakee, mutta jos se on vähän vanhempaa painosta, niin se siitä sitten. Aiemin opiskeltu ammattikaan ei takaa mitään, sillä moni on pakotettu yhä uudelleen "päivittämään" tietonsa ja harvassa koulutuksessa olen havainnut jotain uutta. Tosin tällaiset koulutukset eivät tehoa kaikkiin, sillä he hehkuttavat koulutusta, mutta toimintatapa ei muutu yhtään. Muistan itse hyvin tuon MRSA koulutuksen, jossa kouluttaja oli omaa luokkaansa ja hänen ohjeillaan tuhottiin kymppitonnin arvosta tavaraa kolmessa kuukaudessa. Pesin käteni osastoni tekniikkana ja tein kirjalliset ohjeet laitevalmistajien tiedoilla ja se siitä.

Miksi sosiaaliturvassa on suuremmat verot kuin palkkatulossa? Miksi sitä ylipäätään verotetaan? Nyt julkaistun tutkimuksen mukaan suomalaiset maksavat veroja mielellään. Minulta ei ainakaan kysytty mitään. Minä maksan osaani tuosta pakoloisten tulvasta ja elättämisestä. Kukaan ei ole tullut kysyneeksi, että haluanko rahoittaa moista älyttömyyttä. Kuitenkin poliiseille ei riitä määrärahoja ja väkeä kentällä on liian vähän. Myös moni muu ala kärsii henkilöstövajetta, mutta minun verojani ohjataan sinne, minne en niiden halua mennä.

Listaa voisin jatkaa loputtomiin, mutta tässä tällainen pieni pläjäys ja siirryn pikkuhiljaa huomisen tekstiin.


3 kommenttia:

 1. Väärin Krypta hyvä, kyllä polliisille rahaa riittää. Vaan se on eri asia mihin nerahat käytetään. Parisataa polliisia kyttää päätyönään sitä etteivät suomalaiset perkeleet puhu pahaa pakoloisista. nekin rahat voisi käyttää paremmin esim. näiden pakoloisten rikosten selvittämiseen. Ja on monta muutakin kohtaa jossa niillä rahoilla voisi tehdä enemmän ja hyödyllisempää.
  Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä Pieni Suuri Rakettimies ratkaisee maailman ongelmat. Ydintestikäytävät romahtivat, mutta Kimi ei anna periksi. Uusia kokeita tulossa, ehkäpä seuraava vetypommmi romauttaa käytävät, luolat ja vuoriakin ja seurauksena yli maapallon leviävät ydinpäästöt.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/10/31/collapse-north-korea-nuclear-test-site-leaves-200-dead/

  http://www.express.co.uk/news/world/873904/north-korea-kim-jong-un-pyongyang-world-war-3-nuclear-test-site-punggye-ri-collapse

  Trumpin syy? Mitähän Suomen Turvallisuuskomitea sanoo asiaan? Vihapuhepoliisit tarkkana, ettei vain mene etniseksi kannanotot, Kimihän ei ole valkoista vapaata riistaa/ihmisryhmää. Nobelia pukkaa pullaposkelle.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Huru-ukko ja Veijo Hoikka!

  Pahoittelen viivettä, mutta kotityöt ja piti tuo kyökkiäkin kirjoittaa, mutta asiaan.

  Huru-ukko: Käytin sanaa kentällä ja tarkoitan sillä liikenteenvalvontaa, talousrikoksia, tulijoiden ja kotoisten tekemiä rikoksia, jne.

  Veijo Hoikka: Saattapi näin käydä ja se setä ei juuri kansastansa piittaa eikä paljon muustakaan, kuin aseistaan.

  VastaaPoista