Aiheittain

maanantai 2. lokakuuta 2017

Kuninkaan ja kenraalin hengessä

Eilinen vaalitilaisuus Espanjan Kataloniassa päätti demokratian. Katalonia on pyrkinyt itsenäistymään jo kauan, mutta se on lopetettu heti alkuunsa ja erityisen innokas moisen intoilun lopettamiseen oli kenraali Franco. Kuningas Filip II oli harras katolinen, joka vei inkvisiittion Amerikkaan asti. Kumpikaan herroista ei niskoittelua katsellut ja välit erimielisten kanssa selvitettiin viimeisen päälle, joten niskoittelijan niska poistettiin pysyvästi.

Oli jo pitkään tiedossa, että Katalonia järjestää kansanäänestyksen itsenäisyydestä. Kuitenkin Espanjan pääministeri Mariano Rajoy reagoi viime tipassa ja munasi sitten koko homman kerta heitolla. Ensin häiskä ilmoitti, että äänestys on laiton ja toiseksi marssitti puolisotilaallisen poliisin tukahduttamaan moisen hölmöilyn. Jos häiskä olisi toiminut fiksusti, niin olisi antanut äänestyksen sujua kaikessa rauhassa ja sitten julistanut, että äänestys on perustuslain vastainen. Kaiketi tuo eteläinen veri on oikeasti kuumempaa.

Ihmiset alkoivat äänestää sankoin joukoin vastustuksen vuoksi ja monella äänestyspaikalla näytti meno olevan demokratian vastaista. Poliisin pitäisi suojella kansaa, eikä pamputtaa ja ammuskella kumiluoteja rauhallisesti liikkuvaan väkijoukkoon. Palomiehet yrittivät turvata äänestäjiä, mutta saivat pampusta siinä missä muutkin. Poliisi esti äänestyspaikoille pääsyn, katkaisi internet yhteyden ja tuhosi äänestysuurnia. Jotenkin tuli tuo inkvisiittio mieleen, sillä siinähän roviolla poltettiin vääränlainen materiaali.

Valtioiden päämiehet ja ministerit ovat olleet hyvin hissukseen. Kenelläkään ei ole ollut kanttia tuomita moista väkivallan käyttöä omia kansalaisia kohtaan, joka tapahtui vielä virallisella tasolla. Myös media on hiljaa viranomaisten harjoittamasta väkivallasta, mutta toki Mariano Rajoy:n ilmoitus poliisin hyvästä toiminnasta on kirjattu ylös. Sanoisin em. toimintaa rikolliseksi.

Katalonian 7,5 miljoonasta asukkaasta noin 90 % sanoi sí ja käsittääkseni se on sillä selvä. Vanha kuningaskunta haluaa taas hallita itse eikä korruptoituneen Espanjan hallinnon alla. Vauras maakunta haluaa olla omillaan.

Kun julkinen ei ole moista väkivaltaa valtion toimesta tuominnut, niin arvelen, että EU on jälleen kerran pahan alku ja juuri. Onko tulevaisuuttamme se, että rynkky kourassa valvoo poliisi ja armeija, ketä äänestämme?

8 kommenttia:

 1. Sitä on ilmassa täälläkin "jäyhien" suomalaisten keskuudessa. Halutaan varmistaa, että kansa ei äänestä väärin. Esimakua siitä saatiin jo Helsingissä kuinka poliittinen poliisi toimii, eli Rautatientorin miekkareissa. Laittomasti maassa olevat saivat olla rauhassa, mutta kansallismielisiä vainottiin. Jopa "väärällä" penkillä istunut kaapattiin miekkataksin kyytiin. Kas kun se penkki oli nimetty matuloisten omaisuudeksi. Arvele4e Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Huru-ukko!

  Totta turiset. Vastaavan laista on muuallakin, mutta tuo Katalonian äänestys meni jo valtiollisen terrorismin piikkiin ja sentään puhutaan vielä vanhasta länsimaasta, mutta näyttää idän tuulet yltävän jo päättäjiin asti.

  VastaaPoista
 3. Eikun ilmeisesti Katalonian äänioikeutetuista (n. 5,x miljoonaa) n. 2,3 miljoonaa äänesti ja heistä n.90% sanoi sí.

  VastaaPoista
 4. EU:n keisarilliset ilmaisivat kantansa: Katalonian projekti oli laiton kapina, joten mummot ja käppä-ukot mukaan lukien pamputtamalla pitkälleen ja kumiluotia persiiseen. Toivottavasti Eurooppa herää; jos kapinoit, EU:n siunaamana käy kuten Kataloniassa.
  Suomessa ilmaistujen poliittisten näkemysten mukaan:
  taitaa sataa ääniä Laura Huhtasaaren ja persujen laariin. Hyvä niin. Soini tekee poliittista itsemurhaa Suomessa, reinkarnaatio Bryselissä? (”Ei väkivallalla tai sillä uhkaamalla tule demokratioissa saada asioita eteenpäin.”
  Soinin mukaan vähemmälle voisi jättää myös ”Twitterin ja sosiaalisen median vouhkaamisen”. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005390656.html).
  Kuka vouhkaa?

  VastaaPoista
 5. Kovasti näytetään somessa haukuttavan Espanjan rivipoliiseja. Hehän vain noudattivat ylhäältä tulleitä määräyksiä. Ja koska asuntovelka. Jostain kommentista luin jonkun nähneen sadistisen nautinnollisen ilmeen poliisien kasvoilla. En usko, se ilme tuli vain kasvoille hyvin sujuvasta työsuoritteesta. Ihan kuin Rautatientorin Enstexhaalarikaartin ripeä toiminta vaarallisia SE-kapinnallisia rauhoitellessa. Kerran jopa olisivat lahjoittaneet kongolaisen teltanvartijankin yöksi SE-leiriin. Aika velikultia.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Anonyymi ja Veijo Hoikka!

  Anonyymi: Kyllä, noin se oikeasti menee. Käytin vain oman tilastokeskuksemme tavoin oikaisua ja odotin, kuka hoksaa.

  Veijo: Eu ei herää eikä halua herätä. Brexit oli sille liikaa ja ja toimintaa arvostelevat Itä-blokin maat ovat myös piikkinä sen takalistossa.

  Totta, poliisi tekee työnsä määräysten mukaan, etenkin tuo puolisotilaallinen poliisi. Tässä kohtaa täytyy osoittaa syyttävä sormi Madridin suuntaan. Seurausta tästä on myötätunnon osoitukset katalonialaisille, mutta samalla päättäjät ovat lyöneet säpit kiinni eli neuvoteltavaa ei enää ole. Saas nähdä kuin käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin tarkoittaa, että poliisit milihyvin pieksivät ja kumiluodikoivat kohteen sukupuoleen tai ikään katsomatta omia kansalaisiaan, jotka osallistuivat galluptyyppiseen kyselyyn. Tärkeä huomio: EU:n johto komppasi väkivallan käytön! EU:lle halutaan yhteinen puolustus. Sen jälkeen franconsteinimaisin ottein voidaan turvat tukkia jäsenmaissa, jos esiintyy vastaanhangoittelua suurta ja mahtavaa Komissiota kohtaan. Onneksi on Visegrad.
   Veikkaan (toivon) Katalonian kriisin eskaloituvan ja leviävän johtaen Eurostoliiton hajoamiseen.

   Poista
 7. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Hyvä, että täsmensit. Tuo EU:n vaikeneminen oli minulle hyvin epämiellyttävä tilanne, sillä se johtaa hyvin Yrjöperskeleen kirjoittamiin Radanvarsikaupungin tarinoihin. Vaiennetut kansalaiset ovat vailla oikeuksia ja omaavat vain velvollisuuden totella ylhäältä saneltua. Jotenkin alkaa tulla mieleen, että EU = DDR.

  VastaaPoista