Aiheittain

tiistai 15. tammikuuta 2019

Raiskauslaki uusiksi

Hallituksemme ja eduskuntamme ovat olleet hyvin leväperäisiä, sillä vasta nyt, kun on tapahtunut kauheita, aloitetaan pohtimaan lainsäädäntöä. Kansalaisten oikeustajun mukaan raiskauslainsäädäntö on liian lepsu ja itse uudistaisin sitä rankalla kädellä.

Raiskaus on niin hirvittävä rikos, että se turmelee uhrin elämän loppuelämäksi. Häpeä tai painostus, jopa uhkailu saattaa aiheuttaa sen, että tekijä pääsee kuin koira veräjästä. Siksi mielestäni rikoslain 20 luku, 11§ olisi uusittava täysin eli raiskaus on saatava virallisen syyttäjän alaisuuteen. Näin pelko ja häpea eivät estäisi syyllisen rankaisemista.

Raiskaukseen syyllistynyt ei pidä koskaan tuomita ehdottomaan vankeusrangaistukseen vaan alin tulisi aina olla kaksi vuotta. Pakottaminen seksuaaliseen tekoon tai seksuaalinen hyväksikäyttö on nykyisin vain sakkorangaistus, joten tällainen joutaa ehdottomasti romukoppaan.

Toivon, että laki valmistellaan nyt huolella, ettei käy niin kuin viime vuosina on totuttu, että ensin on säädetty ja sitten kumottu, kun perustuslaki tai jokin muu onkin tullut vastaan.

Lisäksi uhreille tulee tarjota moniammatillista kriisiapua, mutta valitettavasti erilaiset järjestöt ovat suunnanneet avun aikuisille ja lapset jääneet oman onnensa nojaan. Myös tätä puolta on kehitettävä huolella.

8 kommenttia:

 1. ...Paitsi tämä ihmeellinen "suostumus"-laki, joka lienee perua ruotsalaisilta feminatseilta. Eli yhdeltä maailman hulluimmista ryhmistä:

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269293-nyt-repesi-riemu-suostumus2018-etenee-viela-vuosi-sitten-oikeusministeri-kutsui-tata

  https://twitter.com/hashtag/suostumus2018?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

  Miten helvetissä..... Mitähän tässä nyt sanoisi... Pelkästään noiden aktivistien nimien pitäisi päräyttää kaikki mahdolliset hälytyskellot soimaan!

  Tässä toinen ajatus mitä ollaan yritetty ajaa kuin käärmettä pyssyyn:

  https://bigthink.com/aeon-ideas/why-rape-cases-should-not-be-subject-to-reasonable-doubt?fbclid=IwAR0VKIODqx1KX--gBlh86da9wqrUB8R9WVHSBv-5q4rilNufGKLIHn5m7H8

  Taisi mennä lapsi pesuveden mukana ja saadaan pikavauhtia läpi kaikkein mielipuolisimpien feministien ajatuksia.

  Ja kaiken tämän jälkeen perussyy moniin ongelmiin jää edelleen auki - rajat.


  t: V-tuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
 2. Ja kun se aikuisille suunnattu apu on usein suunnattu juurikin näille raiskaajille.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Tervehdys V-tuuntunut Stadilainen!

  Meetoo on vienyt ajatuksen pois tosiasiasta. Meetoossahan aikuiset naiset syyttävät häirinnästä, mutta tosiasiahan on se, että reittä myöten on noustu parempaan asemaan ja jälkeen päin syytellään. Toisin on lapsien rooli, jotka joutuvat kohtaamaan suunnattoman vääryyden. Aikuinen osaa sanoa ei, mutta lapsi ei osaa.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Huru-ukko!

  Valitettavasti näin on ja mielestäni se on suunnaton vääryys.

  VastaaPoista
 5. Uusia lakeja pykälänikkarit väsäävät. Hyvä niin.
  Ongelma jää ennalleen, koska laki on kaikille sama, vain tuomiot vaihtelevat. Laki muuttuu, tuomaristo säilyy ennallaan. Eli tuomiot säilyvät ennallaan. 10-vuotiaan panosta ei saa kuin kannustavia moitteita. Ehkäpä puolustus joutuu koventamaan lakimuutoksen jälkeen näkemystään: neiti x sanoi, et ku mää haluuuun...

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Totta ja mielestäni tuomarikunnan on sisäistettävä kansalaisten käsitys raiskausrikoksen tuomittavuudesta.

  VastaaPoista
 7. Mikäli lakia räätälöidään raiskausten ja muiden seksuaalirikosten osalta, olisi mielestäni ensimmäinen toimenpide palauttaa voimaan tämä säädös:

  https://fi.wikisource.org/wiki/Kastroimislaki_1950

  Se edellyttäisi toki myös tuomarikuntamme vaihtamista nykyisen Demlakratian Veljes- ja Sisarkunnan sijasta sellaisiin oikeudenjakajiin, joita maassamme uskoakseni oli linkkaamani säädöksen voimassaoloaikaan.

  Eihän elämässä kaikkea saa, sanoi Arttu Wiskari. Mutta tuosta olisi mielestäni ainakin hyvä aloittaa?

  VastaaPoista
 8. Tervehdys Qroquius Kad!

  Itse olen ollut tuollaisen kannalla jo pitkään ja ihmetellyt, ettei kemiallista kastraatiota voi tehdä kuin syyllisen suostumuksella. Tietojeni valossa on vain ani harva, jotka siihen ovat suostuneet.

  VastaaPoista