Aiheittain

tiistai 5. maaliskuuta 2019

Makroskooppisia havaintoja VIII

Viron vaalit on takana ja Ekre sai suuren voiton nousemalla kolmanneksi puolueeksi. Tätä on sitten suomalainen media domonisoinut, sillä Ekre vastustaa maahanmuuttoa, joka on aiheena Virossa melko magrinaalinen, sillä sinne siirretyistä elintasopakolaisista suurin osa on nostanut kytkintä maihin, jossa on elatus suurempaa ja jäljelle jääneet pakolaiset ovat lähtökuopissa ja lähtevät heti, kun mahdollista. Yleisesti ottaen vaalit noudattivat eurooppalaista linjaa, sillä perinteiset puolueet menestyvät heikosti ja etenkin sosiaalidemokraatit.

Suomalainen media kammoaa keskustelua maahanmuutosta ja jos katsotaan Viron puoluiden vaaliohjelmia, niin missään ei puhuttu maahanmuuton puolesta eli käytännössä jokainen puolue on rasisti. Tosin virolaiset seuraavat naapurimaiden tilannetta ja tuskin haluavat samaa kuin Ruotsissa ja mihin jamaan Suomikin on pian asettumassa. Hallitusneuvotteluista povataan vaikeita, mutta Ruotsin kaltaista farssia siitä tuskin tulee.

                                                                      °°°
 Helsingissä tapahtui sovitun tapaamisen yhteydessä puukotus, jossa ex-puoliso ja hänen ystävänsä sekä perheen lapset saivat satunnaisen määrän teräsmyrkytystä. Tekijän eli isukin tuntomerkit on julkaistu ja mediassa väläytettiin kunniamurhaa syyksi. Yksi tällainen tapaus on jo oikeudessa käsitelty ja lisää tullaan näkemään. Lisäksi tekijä on yhä pakosalla ja ei ole mitenkään mahdotonta, että olisi jo poistunut maasta.
 
                                                                      °°°
 Timo Soini heitti pyyhkeen kehään ja ei lähde eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Tämä ei tullut mitenkään yllätyksenä, sillä takinkääntämiset ja äänestäjien pettämiset ovat vielä tuoreessa muistissa. On parempi poistua näyttämöltä häntä koipien välissä kuin julkinen nöyryytys vaaleissa. Tosin olisi mielenkiintoista olla sinisten vaalivalvojaisassa kärpäsenä katossa. Ainakin, kun on puolueen kannatus ollut lähinnä virheprosentin luokkaa.

                                                                      °°°
 Laki nuohouksesta muttui ja sitä saavat tarjota yksityiset yritykset, mutta nouhoojan koulutus on oltava. Vastuu siirtyy nuohouksesta asukkaalle ja epäilen tämän toiminnon jäävän suorittamatta. Asuinkiinteistö kun pitää kerran vuodessa nuohota. Meidän yksityinen nuohooja vielä laputtaa kiinteistöt, että homma tulee hoidettua kerran vuodessa, mutta miten lienee tulevaisuuden laita. Käykö kuten palotarkastuksen, joka on itsearviointilomake ja hoivakotiepisodista tiedämme, kuinka omavalvonta toimii, joten tässäkin kaavakkseessa varmaan moni panee rastin ruutuun kunnossa ja täysin puhtaalla omatunnolla vaikka todellisuus on toinen.
 
                                                                      °°°
 Sote-sirkus jatkuu ja valmista ei tule. Ko. pakettia on sorvannut jo neljä eduskuntaa ja tämän viimeisimmän soutaminen ja huopaaminen on saavuttanut jo sössimisen tason. Sama on koskenut kaikkia päätöksiä, mitä se on aikaan saanut tai pikemminkin ollut saamatta aikaan. Taksiuudistus oli ainoa läpi saatu, mutta se kusi reisille ja lujaa. Pahimpina häviäjinä ovat vammaiset ja sairaat, erityisesti pienillä paikkakunnilla, mutta siellä kärsivät kaikki tasapuolisesti.

                                                                      °°°
 Onneksi nykyinen eduskunta on valassa enää reilun kuukauden. Vaalikeväästä tulee kylläkin mielenkiintoinen asetelma ja nähtäväksi jää, kuka tahtipuikkoa Arkadian mäellä heiluttaa. Muistakaa äänestää.


4 kommenttia:

 1. Krypta.
  Olisin niin mielihyvin tuonut näkösälle suomen sukkelasanaisimman takinkääntäjän haastattelun, mutku:
  https://mvlehti.net/2017/08/16/video-koskenkorva-haastattelee-timo-soinia-soini-alkaa-solvata-haastattelijaa/

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Kyllähän tuokin jonkinlaisen kuvan tarjoilee.

  VastaaPoista
 3. Ja niinhän siinä näyttää tuolla Vironkin suunnassa käyvän, että kansallismielinen ja maahanmuuttokriittinen EKRE syrjäytetään hallitusneuvottelujen ulkopuolelle.
  Päähallituspuolueeksi tulee EU-mieliseksi kuvattu Reformipuolue, eikä sen apupuoluekaan ole kuulostanut erityisen lupaavalta.

  Virolaiset näyttävät olevan veljeskansoistaan siis lähempänä suomalaisia kuin unkarilaisia. Siitä huolimatta, että ovat voineet seurata läheltä, mitä suomalainen tapa tehdä politiikkaa aiheuttaa kansalle ja valtakunnalle.

  Toisin kuin unkarilainen tapa.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Qroquius Kad!

  Niihan nuo moisen tempun tekivät eli saman kuin ruotsalaiset viimeksi.

  VastaaPoista