Aiheittain

perjantai 8. maaliskuuta 2019

Sotesirkuksen välinäytäntö

Jo neljä eduskuntaa ja hallitusta on sählännyt soteuudistuksen kanssa ja nyt se pääsi ansaitulle tauolle ja vaalitemppuna Sipilä sitten pyysi hallituksen eroa, joka myönnettiin. Soten kompastuskiveksi näyttää nousevan keskustan ja kokoomuksen omat vaateet maakuntauudistuksesta ja valinnanvapaudesta, josta kummatkin pitävät itsepäisesti kiinni.

Koska itsepäisesti pidettiin kiinni vain omista tavotteista, niin yhteisymmärrykseen ei päästy. Monia asiantuntijoita on kuultu, mutta niiden lausunnot taisivat kaikua kuuroille korville. Paljon on tuhlattu rahaa, aikaa ja voimavaroja turhanpäiväiseen kinasteluun. Jos alustavat lausunnot olisi puitu huolellisesti, olisi sotesta jotain tullutkin.

Nyt voidaan ainoastaan todeta, että vaalikevät on avattu.

6 kommenttia:

 1. Näen asian niin, että ahneuden valta on sokaissut täysin poliitikot ja etunenässä oikeistopuolueet. Sillä tähän maahan on erinäisillä hallituskokoonpanoilla rakennettu 1900-luvun aikana monia merkittäviä rakenteita ja uudistuksia, sosiaali- ja terveydenhuolto - jota ihaillaan maailmalla - koulujärjestelmää ja paljon muita. Myös oikeistopuolueet ovat olleet rakentamassa näitä vasemmistopuolueiden ohella, ja silloin on hyvän maan rakentaminen ollut sydämen asia, ja siinä on suurella henkisellä kypsyydellä laitettu puolueen ja omat henkilökohtaiset intressit sivuun jälleenrakennuksen puolesta.

  Nykyään siihen ei enää pystytä ainakaan sote- uudistuksessa. Ahneus on voittanut, jokainen ajattelee omia tuolejaan tulevissa malleissa ja itse asia eli uudistus unohtuu. Tästähän oli kysymys, kun uudistusta on jopa täysin perustuslain vastaisena valmisteltu pokkana vuosia. Kiuru toi esiin 2018 kesällä viimeistään sen, että uudistus on perustuslain vastainen - siinä eivät kansalaiset oikeudet tulisi toteutumaan- vaan se on poliitikkojen huonosti keksimä pelimalli, joka ei perustu kansalaisen hyvinvoinnille hänen tärkeimmässään eli terveydessä.

  Tulos tai ulos, takki niskaan ja ulos niin että vetää Sipilä! Ja häpeällistä niin demokratian kannalta koko soppa kuin se, että politikointi vaalien alla alkoi välittömästä ja ehkä jopa vaikuttu Pääministerin eronpyynnön ajankohtaan. Sipilää minulla ei ole persoonana mitään vastaan, mutta poliitikkona hänestä tulee mieleen kysymys: " MITEN MENI NOIN NIINKU OMASTA MIELESTÄSI?"

  Persiilleenhän se meni.

  VastaaPoista
 2. Olihan tämä siinä mielessä yllätys, että olin odottanut Sotea veivattavan vaaleihin asti, ja seuraava hallitus olsi sitten kuopannut sen.
  Päättivät tehdä sitten näin, ja samalla Pipilä ja Petturi-orpopoika pääsivät vaalikamppailuun puoluejohtajina vailla hallituksen painolastia:
  toimitusministeristö kun ei ole mikään varsinainen hallitus, ja sen ministerit rinnastetaan virkamiehiin.

  VastaaPoista
 3. Onhan se perusta sosiaali- ja terveydenhuollossa rakennettu peruskalliolle, kun ei sitä neljä hallitusta ole saanut murrettua. Herääkin tässä ihan suurena älykkönä kysymys: Kannattaako sitä romuttaa??? Vai ehkä vain hieman päivittää ja rakentaa sen päälle jotain uutta jos on tarpeen. Kustannustehokkuudestahan tässä on poliitikoilla eniten kysymys. Maksuton - ei toki ilmainen - terveydenhuolto maksaa. Ehkä silti juuri siihen kannattaa eniten panostaa, terveyteen. Mitään muuta kellään ei perheen ja ystävien lisäksi loppupeleissä ole. Yhteiskunnan hyvinvointi lähtee yksilön terveydestä.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Anonyymi ja Qroquius Kad!

  Anonyymi: Ahneus ja välinpitämättömyys sekä rahan himo on voittanut terveen järjen.

  Qroquius Kad! Allekirjoitain tuon vastuunpaon.

  VastaaPoista
 5. Poliitikot ja lajissaan hillotolpille yltäneet ovat erikoislaatuisia poliitikkoja. Tähän tarvita erityisiä synnynnäisiä ja ehkä myös hankittuja henkisiä ominaisuuksia.

  http://murphyssoninlaw.blogspot.com/2019/03/onko-sdp-tyhmien-ihmisten-liitto.html

  Kyseisen blogin kommenttiosuudessa toin esiin eräitä tarpeellisia henkisiä ominaisuuksia, joita menestyäkseen tarvitsee myös poliitikona. En kopioi sitä tähän, löytyy linkistäni.

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Veiho Hoikka!

  Poliittinen elitti ja kinppakiva.

  VastaaPoista