Aiheittain

maanantai 29. heinäkuuta 2019

Älä aja päälle 2019

Taas on se aika vuodesta, jolloin teiden varsille ja lehtiin tulevat ilmoitukset, jossa kehoitetaan olemaan päälle ajamatta ja varovaisuutta koulujen lähellä. Liikenn käyttäytyminen on nykyisin pahasti retuperällä ja lukiessani yleisönosastoa aamun aviisista, niin toistuvasti siellä jalankulkijat haukkuvat autoilijat ja pyöräilijät ja uutena on myös nuo sähköpotkulaudat, joiden kuljettajat ajavat täysin holtittomasti. Vastavuoroisesti pyöräilijät haukkuvat jalankulkijat ja autoilijat. Autoilijat taas hakkuvat kaikki edellämainitut. Tuntuu siltä, että kaikilla on liikennesäännöt hukassa. Pyöräilijä, potkulautailija ja autoilija väistävät aina jalankulkijaa.

Pahin vaaramomentti liikenteessä on kuitekin kännykkä, jota tuijotetaan kulkutyypistä riippumatta ja usein vielä kuulokkeet korvilla. Ei ole kovin kauaa, kun meinasin saada päälleni edellä mainitut varusteet käsissä. Luonnollisesti molemmat kädet näpyttelivät älyvekotinta. Toivonkin nyt, että tässä asiassa ryhdistäydyttäisiin. Sillä kuuloke - kännykkäyhdistelmä on saanut aikaan myös kuolonkolareita.

Pienet kertausharjoitukset liikennesäännöistä ei olisi pahitteeksi aikuisille ja isommille koululaisille. Myös olisi hyvin viisasta lopettaa kännykän näpertely kulkiessa ja keskittyä vain yhteen asiaan eli liikenteeseen. Jos sitä kapulaa on pakko näprätä, niin pysähdyksen paikka.

2 kommenttia:

 1. Joskus entiseää elämässä olin nyssekuskina tsadisa. Näitä aikoja ilmetyi katukuvaan ja busseihin tarooja ja mainoslauseita: Reput tulee". Ja busseissa jaettiin heijastimia ja muuta oheiskrääsää teemaan liityen. Ja kuskeille tietty "muumimukeja" ko. tarralla.
  Ihan aisiallista sikäli. Vaan ei kovin tehokasta. Kolmen ekan koulupäivän aikana muutamalta kuskilta läksi kortti ylinopeuden takia ja just koulun vieressä!!
  Huru-ukko
  PS. mun kortti ei ollut koskaan katkolla, parilta kaverilta läks ku ajovat mun ohi...

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Huru-ukko!

  Ei niiden koulujen vieressä turhaan ole se 40 km/h. Sitä vaan noudatetaan huonosti. Asun ihan koulun kupeessa, joten tarkkailupaikka on hyvä.

  VastaaPoista