Aiheittain

maanantai 2. syyskuuta 2019

Palkka-ale

Olen nyt seuraanut tuota postin hommia ja se hieman niskakarvoja nostattaa toteututessa, sillä se on signaali muillekin aloille, että työsopimusta muuttamalla saadaan säästöjä palkkakuluissa.

Heikennys postilaisille on melkoinen eli 30 - 50  % alennusta palkkaan. Toteutuessaan saattaapi toimeentulotuen saajien määrä nousta, sillä asumis- ja elämiskulut ovat nousseet siihen tahtiin, että keskituloisellakin on jo tiukkaa tutkimusten valossa.

Palkka-ale ei siis koske johtoa ja toimitusjohtaja Heikki Malinen kuittaa liki miljoonan euron potin vuosittain. Palkka-alen taustallahan on postin säästökuuri, sillä kirjeitä ei juuri enää lähetetä ja pakettitoimituksiinkin on tullut uusia yrittäjiä eli homma ei enää ole postin monopoli. Jos kerran säästää pitää, niin kyllä se pitää mielestäni koskea myös ylintä johtoa ja hallitusta.

Olen täysin postilaisten lakon kannalla, sillä moinen palkka-ale on törkeä temppu. Rahaa tuntuu kuitenkin löytyvän rikkureiden bonuksiin, joten kummaallinen on tuo rahapula kaikkineensa. Seuraan nyt mielenkiinolla, miten tässä käy.

3 kommenttia:

 1. Johan herra ylipostiljooni on luvannut luopua kahden kuukauden palkastaan talkooisiin osallistuakseen.
  Huru-ukko
  PS. olis luopunu tän vuoden bonuksista mieluummin, olis ehkä, huom. ehkä vaikuttanut enemmän.

  VastaaPoista
 2. Tässä käy niin, että postilaiset hälyn laannuuttua hissukseen irtisanotaan ja tilalle otetaan kilpaolukykyisiä henkilöitä vuokrafirmoista 0-sopimuksilla.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Huru-ukko ja KKi!

  Huru-ukko: Jälkikirjoitus osuva, näin olisi pitänyt menetellä.

  KKi: 0-sopimukset ovat useilla aloilla käytössä ja ihme kun AY-väki ei niihin ole puuttunut.

  VastaaPoista