Aiheittain

tiistai 28. toukokuuta 2024

Ruotsista rikollisjengit Suomeen

Muutama päivä sitten mediassa oli uutinen, poliisin tiedotteesta, jossa kerrottiin ruotsalaisen rikollisjengin, Foxtrotin, rantautuneen Suomeen. Se on kaksi rikollisryhmää, sillä "kurdikettu" ja "mansikka" ovat Ruotsissa riitaantuneet ja ammuskelu sen mukaista. Poliisi myös paljasti, että ryhmiä Suomessa on seurattu jo kaksi vuotta. Lisäksi poliisi kertoi, että Foxtrotilla ja MC Bandidoksella on riitoja keskenään. Mitä ilmeisemmin kyse on huumekaupan reviireistä.

Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen (THL) mukaan jätevesitutkimuksissa on suurten, Etelä-Suomen kaupungeissa yhä kasvavat huumausainemäärät. Käyttö on lisääntynyt vuosi vuodelta. Suomessa myös kuollaan huumausaineiden yliannostukseen useammin kuin muissa Euroopan maista. Moni perustelee käyttöään viihteellä ja nuorien suhtautuminen huumeisiin on melkoisen sallivaa.

Suomalainen huumekauppa on pääosin ulkomaalaisten ylläpitämää toimintaa. Foxtrotin jäsenet ovat myös ulkomaalaisia vaikka tulevatkin Ruotsista. Foxtrotin johtajat ovat turkkilaisia ja siellä paossa ruotsalaista lakia. Molemmista on kansanvälinen pidätysmääräys ja "mansikka" jäi Turkissa kiinni, mutta kansalaisena sai pienet takuut maksettavaksi ja vapautettiin. Turkki ei luovuta kansalaisiaan muihin maihin rikosoikeudellista prosessia kokemaan. Turkista on helppo ohjailla muita toimimaan huumekaupassa pohjolassa.

Ulkomaalaiset tuovat huumeet Suomeen, harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Huumausaine kauppaa on helppo käydä somen välityksellä. Pääkaupukiseudulla huumekauppaa käyvät katujengit, prosenttigengit ja yksittäiset kuriirit. Suomi on osoittautunut hyväksi markkinaksi, joten ulkomaalaiset ovat löytäneet markkinaraon.

THL:n jätevesitutkimuksissa on Subutex ykkönen ja ohittanut mm. heroiinin käytön. Meillä sentään ei ole Yhdysvaltain kaltaista opiaadiriippuvuutta, mutta silti fentanyyliin kuolee yhä useampi. Katukaupassa ja somekaupassa kun ei ikinä tiedä, mitä ainesosia kauppatavara sisältää. Moni kauppatavara, joka jää tullin haaveihin, sisältää tutkimuksissa yhä sekalaisempia määriä erilaisia huumeita.

Huumekauppa on maailman laajuista. Heroiinin tuonti pysähtyi, kun Taleban määräsi unikkopellot hävitettäväksi. Latinalainen Amerikka toimittaa suurimman osan huumeista ja siellä on ihan huumeparonneja, joilla on omat armeijat.

Osa maista ja USA:n osavaltioista on laillistanut kannabiksen. Itse olen edelleen sitä mieltä, että kannabis toimii porttina kovempiin huumeisiin. Tätä vastaan taistelee vasemmistolainen media. Heidän julkaisimien tutkimusten mukaan se ei pidä paikkaansa. Kuitenkin media julkaisee selviytymistarinoita, joissa kaikissa käyttö on alkanut kannabiksesta. Itse vastustan kannabiksen vapautusta, vaikka vasemmisto sitä kovasti vaatti. Kannabis ei ole harmiton, vaan lisää apaattista käytöstä ja nuorilla johtaa psykoosiin tai skitsofeniaan.

Saas nähdä, näkyykö meillä kohta samanlaista ampumista kuin Ruotsissa ja kaikki liittyen huumekauppaan.

P.s. Bloggeri ei toimi vieläkään oikein, eli en pysty vastaamaan kommentteihin, muuten kuin kirjoittamalla tekstin. En ole ongelmaan löytänyt ratkaisua.

2 kommenttia:

 1. Ruotsissa on kaksinkertaisella väestöllä neljä kertaa enemmän poliiseja ja tilanne ei ole siellä hallinnassa. Suomen siirtyessä matalan intensiteetin sisällissotaan ollaan kovin hämmästyneitä:"Kuinka tässä näin pääsi käymään?"

  VastaaPoista
 2. USAn Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa astui vuonna 2021 voimaan laki kovienkin huumeiden hallussapidon laillistamisesta.
  Se ei oikein toiminut:

  https://www.hs.fi/maailma/art-2000010267071.html

  Ei tullutkaan huumeiden vapautuksesta Onnelaa maan päälle, vaan päinvastoin.

  VastaaPoista