Aiheittain

perjantai 3. toukokuuta 2024

Sergeraatiota politiikassa

Nyt on vappupuheet pidetty ja selkeä sergelaatio on havaittavissa. Oppositiopuolueet kritisoivat hallitusta ja hallitus yrittää puolustaa tekemiään päätöksiä. Oppositiosta suurin, SDP, ei ole kunnolla esittänyt vaihtoehtobudjettiaan. Eräiden instanssieiden mukaan se olisi Suomen taloudelle vahvasti tappiollinen. Sanna Marin, SDP:n entinen puolueen johtaja, sanoi perussuomalaisia rasistiseksi puolueeksi, joka ei sovellu puolueyhteistyöhön ja tätä laulua jatkavat oppositiopuolueet.

Antti Lindtman puhui Riikka Purran hallituksesta ja ei puheessaan maininnut kertaakaan Petteri Orpoa. Ilmeisesti sakset ovat purreet oppositioon rajuimmin. Myös muut oppositiopuolueet ovat kritisoineet hallitusta. On väläytetty, että EU-tarkkailuluokalle joutumista on suurenneltu. Maamme talous on ollut jo pitkään velkavetoista ja nyt hallitus haluaa panna suitset tähän.

Mielissäni olin rauhanyhdistysten rahoituksen lopettamisesta, jotka ovat Neuvostoliiton jäänteitä. Samalla voitaisiin lopettaa myös muslimien yhdistykset, joista ei kuulu Suomelle yhtään hyvää. Suomessa on liikaa ulkomaalaisten pitämiä yhdistyksiä, joissa yhdessäkään ei tueta kotiutumista Suomeen, vaan pidetään entisen kotimaan kulttuuria yllä. Näissä korostuvat erityisesti Afrikan ja Vähä-Idän maista korostuneet yhteisöt. Oppositiopuolueet, etenkin vasemmistoliike ja vihreät, puolustavat maahanmuuttoteollisuutta ja ja niiden järjestöjä. 

Vappupuheissa on myös kritisoitu AY-väen oikeutta lakkoiluihin, vaikka se on kansantaloudellisesti haitallista. Nyt poliittisilla lakoilla on aiheutettu jo kymmenien tai satojen miljoonien tappioita yrityksille. Oppositoitio ei näe uudistuksen tarvetta työmarkkinoille. Kaiken pitää mennä kuten ennenkin.

En näe suurta eroa hallitusneuvottelujen aikaiselle rasismikeskustelulle ja nykyisen säästöpolitiikan kritisoimisen välillä. Oppositio on päättänyt, että perussuomalaiset on pahan alku ja juuri. Tätä tukee myös media, runsaine artikkeleinaan.

Sergelaatio on nyt todella havaittavissa. Oppositio on todenteolla hallitusta vastaan ja erityisesti kritisoivat perussuomalaisia. Saas nähdä, kuinka EU-vääleissä käy. Vaikuttaako äänestysprosenttiin vai valintoihin.

1 kommentti:

  1. Oppositio oppi edellishallituksen aikana liian hyvälle saadessaan makiaa mahan täydeltä, ja nyt kiukuttaa kun tarjoilu ei enää pelaakaan entisen malliin.

    VastaaPoista