Aiheittain

sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Mikään ei ole muuttunut

Aamun aviisissa oli mielenkiintoinen kirjoitus 50 vuoden takaa ja siteeraan kirjoituksen suraan. "Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja K. J. Lång pitää erittäin pahana Yleisradion hallintoneuvoston päätöstä valita toimittajat poliittisin perustein. Omana kantanaan hän ilmoittaa, että käytäntö rikkoo lehdistoetiikan perustavia periaatteita ja rajoittaa tiedottamisen vapautta. Julkisen sanan neuvosto ottaa asian käsittelyyn seuraavassa kokouksessaan kesäkuun puolivälissä. K. J. Långin mielestä Yleisradion hallintoneuvoston pitäisi purkaa päätöksensä heti. - Poliittiset valintaperusteet johtaisivat laajenevaa poliittiseen  "kähmimisjärjestelmään", joka muutenkin on Yleisradiossa viety liian pitkälle, sanoi Lång televisiohaastattelussa."

Ylellä ei siis mikään ole muuttunut, vaan sama ralli jatkuu yhä. Poikkeuksen on muodostanut Julkisen sanan neuvosto, joka ei puutu enää mihinkään toimittelijoiden puuhiin. Yle on ollut vasemmalle kallellaan jo viisikymmentä vuotta ja toimittelijoiden on tapana käyttää "asiantuntijoita", jotka kuuluvat heidän leiriinsä. 

Nyt on käyty paljon keskustelua ns. käännytyslakiehdotuksesta ja kaikki Ylen "asiantuntijat" ovat olleet jollain tapaa joko vasemmalle kallellaan tai sitten kiinteästi sidoksissa pakolaisjärjestöihin. Se tosiasia, joka jää lausumatta, on se, ettei nykyajan tulijat ole mitään pakolaisia vaan elintasosiirtolaisia, joilla yhdelläkään ei ole papereita, joista henkilöllisyyden voi tarkistaa. Vastaanottokeskusten työntekijät uskovat tulijoiden sadut täysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti