Aiheittain

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Vaalit oli ja meni

EU-vaalien viimeinen äänestyspäivä oli eilen ja tuloksista käy selville se, että Pohjoismaissa vasemmisto nousi johtoon. Suomessa Kokoomus oli suurin ja sai neljä paikaa. Toisena oli vasemmistoliitto, jonka puheenjohtaja keräsi ennätyssaaliin ääniä. Se sai kolme meppipaikaa. Ääneni kohde ei tullut valituksi.

Perussuomalaisilla vaalit meni penkin alle. Syitä mediassa on pohdittu paljon. Syiksi mainitaan äänestäjien pettyminen (etenkin leikkauspäätökset), äärioikeistolaiskeskustelut, sanoman epäselvyys. Näitä on mediassa palloteltu. Omasta mielestä syynä on talouspollitiikka, jossa PS on joutunut kokoomuksen käsikassaraksi. Perussuomalaisia on julkisesti, niin poliitikkojen kuin mediankin puolelta, syytetty leikkauspolitiikan syypääksi.

Pelätty äärioikeiston nousu tapahtui muualla Euroopassa. Esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja italiassa. Ranskan presidentti otti tappionsa niin vahvasti, että hajoitti eduskunnan ja määräsi uudet vaalit kuun loppuun.

Euroopan unioni on yksi tyhjän kanssa. Päätökset tehdään komisiossa. Mepeillä ei ole kuin puheoikeus. EU:sta ei tule Suomelle kuin huonoja päätöksiä. Mikäli EU pääsee sopuun ennaltamisdirektiivistä, niin Suomesta tulee luontoreservaatti, josta häipyy teollisuus. Itselleni surkein esitys oli tuo pullonkorkkidirektiivi, joka ei ole saanut kuin haittaa tavalliseen elämään.

3 kommenttia:

 1. Ei vasemmisto mihinkään johtoon noussut.
  Vasemmisto sai paikkoja europarlamenttiin.
  Ei niiltä paikoilta mitään tärkeää päätetä.
  Päätökset Eeuussa tehdään komissiossa.
  Komissaarinvirat ovat merkittäviä, eivät MEPit.

  VastaaPoista
 2. Oikeastaan hyvä,että saatiiin muutama pahin vihervasemmistolainen puolueesta riippumatta pois eduskunnasta hautaantumaan sinne.

  VastaaPoista
 3. Tuo pullonkorkkidirektiivi on hyvä esimerkki meikäläisen median toiminnasta. Tartutaan ns. liilukanvarsiin eikä niihin syihin joista ne lillukan varret sikiävät. Haitallinenhan se on, mutta siellä on paljon paljjon muuta haitallisempaa taustalla. Ja niistä meill ei kerrota mitään. Esim. tästä meren yli tulevasta, paljon pullonkorkkeja haitallisemmasta kaaoksesta ja mitä se aiheuttaa. Paljon helpompaa ja vähä-älyisempää on moittia jotain pullonkorkkia kuin tuomita p.llunkorkkaajien tuontia.
  Huru-ukko

  VastaaPoista