Aiheittain

sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Ylen toiminta ja rahoitus

Nyt on ollut työryhmä, joka koostuu kaikista eduskuntapuoluista. Sen tarkoitus on pohtia Ylen toimintaa ja rahoitusta. Ryhmän työhön haettiin lisäaikaa, mutta tänään päättyvään takarajaan mennessä ei ole pystytty työtä tekemään loppuun. Punavihervasemmisto ei haluaisi leikattavan rahoituksesta yhtään ja Perussuomalaiset haluaisivat leikata neljänneksen. Kokoomus yrittää saada aikaan kompromissia. Työryhmä ei ole kokoontunut viikkoon.

Ylen toiminnassa on vahva punavihervasemmistolainen meininki ja samaa sarjaa edustaa sen käyttämät "asiantuntijatkin". Matujen tekosista ei uutisoida rehellisesti. Muutoinkin esiintyy valheellisia uutisia. Näistä tyypillisin esimerkki on mieleosoitusten väkimäärä. Jos mielenosoitus on Ylen toimittajien suosiossa, niin väkimäärä on tuhansia tai kymmeniä tuhansia. Jos taas ei ole toimittajien suosiossa, niin väkimäärä jää muutamaan henkilöön. "Asiantuntijat" länkyttävät ja toimittelijat nyökyttelevät päitään myöntymisen merkiksi. Jos taas haastateltavana on perussuomalaisten edustaja, niin sitä solvataan ja kyseenalaistetaan sekä keskeytetään koko ajan.

Ylen toiminnassa myös korostuu LBGTIA+ ideologia. Varsinkin nyt homoparaativiikolla. Yle tuottaa myös haastatteluihin pohjaavaa dokumenttia. Tosin niistä ei irtoa mitään, sillä haastateltavien puheesta ei saa mitään selvää ja tekstitystä ei ole. Olisin uteliaisuuttani katsonyt hörhöilyn Yksin isäksi. Jäi katsomatta, sillä päähenkilönä ollut nainen puhui niin epäselvästi, ettei siitä saanut selvää. Punavihervasemmisto haluaa kuitenkin, että tällaista hörhöilyä yhä jatketaan. Yle myös lähettää toistuvasti samoja ohjelmia uusintoina tuhka tiheään.

Rahoituksesta saa minun mielestä leikata vaikka puolet pois. Yle on käyttänyt euroja X erilaisiin monimuotoisuuskoulutuksiin. Matujen vetämältä Deideiltä on ostettu monimuotoisuuskoulutusta, mutta hintaa ei ole kerrottu. Lisäksi toimittelijoiden on ollut tehtävänä tehdä listoja haastateltavien sukupuolesta, iästä, etnisyydestä, uskonnosta, jne. En ymmärrä näitä listoja, sillä sen tiedoilla ei ole mitään tekemistä journaliikan kanssa. Uskottaviin ohjelmiin ja uutisiin ei tarvittaisi em. tietoja. Yksi toimittaja sai nuhteita, kun haastateltavana oli liikaa heteromiehiä.

Ylen pamput ovat sitä mieltä, että jos rahoituksesta leikataan, niin lopetetaan urheilun ja dokumenttien esitys. Koska Yle kuuluu julkishallintoon, niin siellä on varmasti liikaa päällikkötason edustajia eli hallitoa, mitä on liikaa kaikissa julkisissa palveluissa. Myös johtajien palkkoihin ja palkkioihin pitäisi pystyä puuttumaan. Takavuosina Yle on myynyt toimintojaan ja ostaa nyt samat palvelut rahoitusyhtiöiltä, jotka osaavat sijoituksensa rahastaa.

Työryhmä ei ole päätöstä saanut aikaan vaikka ryhmän puheenjohtaja, kokoomuksen Matias Marttinen on ilmoittanut tavoitteeksi yksimielisen päätöksen. Tähän en usko, sillä hallituspuolueet ja oppositiopuolueet muodostavat täysin vastakkaiset ryhmät. Pelkään pahoin, ettei Ylen toimintaan tai rahoitukseen puututa millään tavoin, vaan kaikki epäluotettavuus jatkuu yhä edelleen.

1 kommentti:

  1. Yle on paisunut jättimäiseksi ja liian omavaltaisekseksi. Ei meillä ole varaa tuollaiseen. Puolet pois ja tj:lle potkut

    VastaaPoista