Aiheittain

tiistai 25. helmikuuta 2014

Tutkijan painajainenTutkija tutkii ja hänen pahin painajainen on se, että joku huomaa sen, että tutkimustulos ei ole paikkaansa pitävä. Useasti tutkimus on havaittu plagioinniksi. Ennen vanhaan siihen meni aikaa ennen kuin joku ryhtyi epäilemään tutkimuksen tulosta. Nykyisin, ihmeellisen nettiaikakauden aikana, epäilykset syntyvät nopeammin ja suurempi määrä ryhtyy epäilemään. Eilisaamun aviisi tarjosi mielenkiintoisen näkemyksen. Tutkijakin on vain ihminen.

Viime kuussa kirjoitin otsikolla Puulämmityksen pienet hiukkaset, jossa käsiteltiin klapin polttoa erilaisissa tulisijoissa. Kirjoitukseni juonsi juurensa Veli-Pekka Tynkkysen kirjoituksesta aamun aviisissa (6.1.2014). Nyt Veli-Pekalle tuli paha mieli, kun nettikirjoituksia luki. Eilisessä aamun aviisissa oli täten vastine.

Nyt hän vetoaa vanhaan tapahtumaan Lontoossa, jota ei alkuperäisessä artikkelissa ollut ja sitä seuranneeseen määrätietoiseen päästöjen säätelyyn. Mielestään Veli-Pekka halusi ehdottaa vastaavanlaista säätelyä Suomessa ja hänen edellinen kirjoitus sai aikaan vastalauseryöpyn. Veli-Pekka ei vaan tajunnut sanojensa asettelua. Hän kirjoitti, että häntä on epäilty erilaisten yhteisöjen kätyriksi. Miksi mainostaa venäläistä pellettiä, kotimaisen sijaan?

Suomalaiset asuvat entistä pienemmällä maantieteellisellä alueella, kirjoittaa hän. Totta, mutta ottaako hän huomioon, että ennen vanhaan tonttikoko oli muuta kuin 330 m². Maa on kallista ja siksi tontit pienenevät kuin pyy maailman lopun edellä. Uusiotuotantoalueella on siten kolme ja puoli minun tonttia kohden ja kun kaikki naapurit ovat samaa tasoa, niin hiukkasten tiheys on runsaampi uusilla alueilla ja tupruttavia savuja on enemmän. Eikö totta?

Suora lainaus VP:n kirjoituksesta: "Pientalot ovat kuitenkin keskimäärin paremmin toimeentulevaa väestöä kuin esimerkiksi esikaupunkialueilla kerrostaloissa asuva.". Ihan aikuisten oikeastiko ja köyhät maksaa? Näkisi vaan sen paremman toimeentulon. Prosenttipalkkaisena se on alentunut ja paljon. Ja sitten minä velkajärjestelyssä olen tuo rikas ja harrastan ympäristörasismia. Kävikö VP:lle mielessä, että puulämmitys on minulle halvempi, kuin tuo epäluotettava sähkölämmitys?

Muisti VP mainita kuolonuhritkin, mutta jokainen meistä kuolee, ennemmin tai myöhemmin ja jokaisen on se kohdattava. Ei se katso ikää, vaan se kaataa kuin sille itselle on sopivaa. Pienhiukkasia olen kohdannut paljon, jopa lyijyä, hartsia, asbestia, jne. Vieläkin hengissä. Eikö mikrobit ole myös pienhiukkasia? Moni on sairastunut homekoulussa, -päiväkodissa ja -työpaikassa. Ja nämä oireet ovat luulotautia.

Hieman huvitti VP:n kommentti Homma-foorumista, jossa oli kysymys tutkijoiden lopettamisesta. On olemassa Tutkijoita ja tutkijoita. VP, mieti, arvostanko tutkijaa, jonka aiheena on Suomen sukuisten hevosten nimistö ja sai tohtorinhatun. Mihin se johtaa ja mitä oikeaa tieteellistä tutkimusta hän tekee? Toki huumoripuolella on ollut tämäkin: "Yliopiston tutkimuksessa on havaittu melun olevan kadun puolella voimakkaampaa kuin pihan puolella.".

Ja sitten vielä: " Taloudellisesti vaikeina aikoina kansalaisten luottamus instituutioihin horjuu ja nurkkakuntainen laumahenki vahvistuu.". Sinä edustat instituutiota, jonka palkan minä maksan. Tuliko yllätyksenä epäluottamus? Mitä sinä teet tuottaaksesi tälle maallemme laman kourissa ja EU:n konkurssikypsille maille, joita me epäuskoiset kansalaiset rahoitamme. Sinulla se on professorin arvo. Keksitkö keinon, jolla työpaikat säilytetään, joilla sinunkin palkat maksetaan ja jotka ovat jo kauas kadonneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti