Aiheittain

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lippusalko vai astaloVappu on juhlittu ja marssit marssittu. Mediassa pestään likapyykki eli roskaaminen, julkijuopottelu, rikotut pullot, poliitikkojen puheet (myös rivien välit) ja vappumarssit. Nyt on käyty erinäisiä kädenvääntöjä vappumarssiin osallistuneista anarkisteista. Poliisi pidätti heitä ja otti pois lippuja salkoineen, sillä osa oli teroitettuja keppejä ja vaaran aiheuttajia. Anarkistien mielestä ne olivat vain lippusalkoja ja kaikilla muillakin marssijoilla oli liput saloissa ja niissä terävät kärjet, jotta ne voitaisiin maahan iskeä ja siten pystyssä pysyvät.

Kun katselin kuvia anarkistien lipuista, niin jäin oikeasti miettimään, että onko kankaasta, rumasti revitty, pieni palanen lippu vai kepin peite. Eräässä kuvassa oli lippusalko oli kuin lyijykynä, mutta paljon paksumpi. Kuva sai minut muistelemaan kiakkovieraan sanoja, rikkoessaan vanhan kirkon ikkunoita: "Jokainen saa tehdä mitä haluaa.". Lyijykynämaista lippusalkoa katsoessani, nousi ylös mieleni Mr. Hyde. Tuollaisella lippusalolla iskemällä saisi ihmisen helposti pois päiviltä viidestä kohtaa. Ai niin, jos ihminen on nainen, niin kohtia on silloin kuusi. Pysyvän, haittaavan, vakavan vamman saa noin kymmeneen kohtaan. Hyvin harmillisia, mutta parannettavia olisi sitten paljon enemmän.

Olen yrittänyt ymmärtää anarkisteja, mutta heidän viestinsä on jäänyt yhtä värittömäksi kuin vihreiden, eläinaktivistien, jne. Ainoa viesti, jonka he ovat selkeästi lähettäneet on kaaoksen viesti. Anarkia on kuitenkin poliittinen ideologia, jonka tavoitteena on taloudellisista, yhteiskunnallisista ja sosiaalisista valtahierarkioista vapaata yhteiskuntaa. Tämä on kuitenkin kadonnut rumpujen pärinään ja suun soittoon. Ideana tuo on hyvä. Jos otan esimerkiksi verotuksen, jolla katetaan yhteiskunnalliset palvelut. Miksi minun pitää osallistua sellaisten yhteiskunnallisten palvelujen maksajaksi, joita en käytä?

Miksi he eivät puutu todellisiin epäkohtiin? Onko käynyt niin, että sossun taikaseinä on heidän käytössään ja varattoman kuudenkympin sakoilla voi tehdä mitä vaan. Tavallinen duunari ei siitä seinästä mitään saa, vaikka yt-neuvottelujen jälkeen ei duunia enää ole ja TE-keskuksen lausunto viipyy viipymistään, eikä latin latia kukkarosta löydy ruokaan, vuokraan, tms. on vitsit vähissä. Verovaroilla ylläpidetään yhteiskunnallisia palveluja, jotka eivät ole enää kansalaisen saavutettavissa. Työkkärit, verotoimistot, ym. ovat kadonneet monelta paikkakunnalta. Terveyspalveluja saa viikon tai kahden päästä, jos sinne yhteyden saa. Monissa palveluissa on siirrytty nettiaikakauteen, mutta sieltä harvoin saa vastauksen päivän polttavaan kysymykseen.

Suora lainaus: "Lippujen kanssa on marssittu vappuna vuosikymmeniä ilman ongelmia. Ainoa muutos on, että poliisi yhtäkkiä on päättänyt suhtautua samoihin lippuihin lyömäaseiksi tarkoitettuina astaloina. Vasemmistonuoret vaatii poliisia kunnioittamaan jokaisen laissa turvattua oikeutta mielipidevapauteen ja mielenosoittamiseen.". Olisiko syytä katsoa peiliin? Jos lippusalossa on lippu kiinnitetty ruuvein ja nauloin, joiden päät pilkottavat ulkona pitkälti, muistuttaen muinaista sota-asetta, niin eiköhän ole melko selvää, ettei se ole enää pelkkä lippusalko. Mielipiteen pitäisi saada vapaasti ilmaista, mutta ei se valitettavasti enää onnistu. Mielipiteistä on tullut erottava tekijä, oli sen aihe mikä tahansa. Esimerkkinä yksi ääripää, pienen vauvan äiti harrasti salitreeniä ja kertoi harrastuksestaan ja sen hyvistä puolista sekä painonpudotuksesta ja kropan kiinteytymisestä synnytyksen jälkeen, seurauksena lastensuojelulle ilmoitus.

Aina, missä anarkistit marssivat, on läsnä kaaos. Miksi? Kiakkovieraat mäiskivät rikki kaiken tielleen osuvan. Nyt vappumarssissa oli mukana välineitä, joita astalona voidaan käyttää. Onneksi ei vielä tapahtunut mitään pahempaa. Odotan kuitenkin sitä päivää, jolloin....................

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti