Aiheittain

maanantai 14. marraskuuta 2016

Ameriikan jytky

Wellvaltojen presidentin vaalit olivat erittäin hauskaa seurattavaa, etenkin kun lueskeli mielensäpahoittajien kirjoituksia. Naurulle ei meinannut tulla loppua, kun Pertti Salolainen loihi jälleen kerran lausuman eli kansa äänesti väärin. Tämä lienee kolmas vai neljäs kerta, kun Pertsa toistaa mantraansa.

Jo itse kampanjaa oli hauska seurata, sillä lokaa lensi enemmän kuin jätehuoltolaitoksella kymmenessä vuodessa. Hilary yritti esiintyä ladyna, mutta vanhat sähköpostit eivät jättäneet rauhaan ja kun häviö tuli, niin FBI:n pomo oli syyllinen, koska pilasi hänen kampanjansa tulokset. Donald sai niskaansa myös menneisyyden käpälöinnit ja muut kotkotukset. Siitä huolimatta voitti vaalit.

No, eivät Yhdysvalloissa kaikki ollut tyytyväisiä tulokseen ja monin paikoin on ollut mielenosoituksia. Pääsääntöisesti niitä on ollut isoissa kaupungeissa ja tulee erehdyttävästi mieleen Brexit äänestys, jossa huomattiin, että kaupungeissa ajatellaan toisin kuin maaseudulla ja niilläkin maalaistolloilla, piruilla on äänioikeus. Meillähän molemmista vaaleista harmistuneet tuntuvat pääsääntöisesti elävän kehärinkula kolmosen sisäpuolella ja muu Suomi onkin sitten jo pöndeä.

Donald puhui kampanjassaan työpaikkojen luomisesta suuressa mittakaavassa ja terveydenhuollon uusimista. Monella teollisuuden alalta on kadonnut työpaikkoja suuressa määrin ja vapaa liikennöinti Yhdysvaltain alueella sallittiin Meksikon rahtareille. Tämä on herättänyt paljon närää ja vienyt työpaikkoja. Terveydenhuolto on Yhdysvalloissa pääsääntöisesti vakuutuspohjaista ja jos töitä ei ole, niin ei ole vakuutustakaan eli tyhjän päälle on moni jäänyt.

Maahanmuuttoasiat olivat esillä melko suuressa mittakaavassa kampanjan aikana ja uhkasipa vaatia Meksikon rajalle muurin, jonka Meksiko maksaisi. Muutoinkin maahan pääsyä pitäisi tiukentaa. Maassa on myös ristiriitaa lähes kaikkien tulijoiden kesken, tosin irlantilaiset ovat loistaneet uutisista poissa olollaan.

Pahoin pelkään, ettei Trump pysty lunastamaan lupauksiaan ja käy samoin kuin meidän Persuille eli perseelleen meni ja lahjakkaasti. Persut pääsivät havittelemaansa paikkaan eli hallituspuolueeksi ja sitten alkoi toimia Joo-Joo porukka, joka vaimensi ne joilla oli jotain asiaa ja hyväksyivät muiden esitykset. Kentällä olemme pettyneitä ja päivittäin kuulemme leikkauksista palkkataulukon alapäässä ansaitsevilta. Mitä vähemmän ansaitset, sitä enemmän maksat prosenttuaalisesti veroja. Niin kuin vannoivat puuttuvansa pääomaverotukseen ja tulos on yhtä laiha kuin ennenkin.

Toivon, että Donald Trump pystyy säilyttämään selkärankansa ja takin oikein päin.

2 kommenttia:

 1. Trumpin lupauksissa oli tietysti mukana ilmaa vaaliretoriikkana, joista osa saattoi olla sellaisia ettei hän edes pystyisi niitä toteuttamaan, ainakan yksinään: eihän hän diktattori ole, vaan joutuu moneen asiaan hakemaan kongressin ja/tai oikeuslaitoksen siunauksen. Voidaan toki miettiä onko moraalisesti oikein luvata sellaista mitä ei voi pitää, mutta ehkä se on hieman lievempää kuin Soinin uskomaton petos kalastella ääniä vaaliteemoilla, jotka hän tiesi monelle suomalaiselle äärimmäisen tärkeiksi, ilman aikomustakaan lunastaa lupauksiaan.

  Mutta odotellaan ja katsotaan, mitä Trump saa aikaan. Selvältä näyttää jo nyt, että presidentti Trump on aivan erilainen kuin tähän asti nähty vaalimöykkääjä-Diili-Trump.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Totta, yksin hän pystyy harvaan. Moraali ja etiikka ovat vaikeita kysymyksiä. Se mikä yhdelle on ihan ok voi toiselle olla kauhistuksen kanahäkki. Soinin petos on mielestäni jo kardinaalitason munaus.

  Ennustamisen lahjoja kun en omaa, niin odotella täytyy. Kyllä Trumpin esiintyminen muuttui huomattavasti tulosten julkistamisen jälkeen.

  VastaaPoista