Aiheittain

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Hylky ja palautus

Viime viikon tapahtumat ovat puhuttaneet laajasti, sillä "turvapaikan" hakijoiden hakemusten hylkäyksistä ja palautuksista taikaisin kotimaihinsa on noussut melkoinen mekkala ja mielenosoitusten aalto.

Maahamme on saapunut runsaasti väkeä Afrikan ja Vähä-Aasian alueilta. Kuin yhteisestä suusta, he kertovat vainosta, väkivallasta, kidutuksesta, murhista, jne. Olen pitkään miettinyt, että miksi juuri nyt, sillä em. alueilla ei rauhan vuosia ole ollut, kuin paikallisissa legendoissa. Jotkut tuntuvat uskovan tarinat, mutta on ollut pitkään yleisesti tiedossa, että useimmat ovat puhdasta satua ja valhetta. Itseäni nauratti suunnattomasti yhden "pakolaisen" tarina, jossa hänet oli mm. ryöstetty Englannin kanaalissa ja jotenkin tuntui maantieto erikoiselta, kun Suomeen oli tullut Ruotsin kautta, mutta Norjassa ei ollut poikettu.

Kun hakemus sitten tulee hylättynä, niin alkaa armoton puolustuksellinen puheenvuorojen tulva, siitä kuinka hädänalaisia voidaan lähettää epäinhimillisiin olosuhteisiin. Pahoin pelkään nyt, kun suurissa kaupungeissamme koitti vihreä aalto, niin puolustuksellisten puheevuorojen tahti kiihtyy. Erityisesti puolustuksellisissa puheenvuoroissa muistutetaan, että suurin osa tulijoista on lapsia ja naisia. Yllättäen suurin osa on poikalapsia, joiden todellinen ikä on jotain muuta kuin lapseksi luokiteltava.

Puolustukselliset puheenvuorot kertovat "pakolaisten" olevan hyvin koulutettuja ja haluavat työskennellä Suomessa. Mitenkähän on, sillä virallisen kanavan mukaan afgaaneista on lukutaitoisia noin 28 % ja suora lainaus: "Somaliasta luotettavia tietoja ei ole saatavilla." Puolustukselliset puheenvuorot toitottavat, että heitä tarvitaan työntekijöiksi. Kumma kyllä on se, että tuo kielitaito tuppaa jäämään hyvin heiveröiseksi ja tiedän näitä olevan paljon postin palveluksessa, joten en enää ihmettele sitä, että toimin viikottain postinkantajana, kun omaan laatikkoon on tullut muitten posteja ja luvattoman usein on omassa postilaatikossa aamun aviisin päällä kirje (posti salaisuutta ei ole, sillä naapuristooni jouduin viemään ikävän kirjeen, josta tiesi, että asiat eivät olleet kunnossa).

Kun hakemus on hylätty, niin luonnollisesti alkaa valitusprosessi ja apulaisia niiden tekemiseen riittää ja apua myös "pakolaisille" tarjotaan runsain mitoin. Tosin olen kuullut puolustuksellisten puheevuorojen valittava, että asianajajat eivät mielellään ota asiaa hoidettavaksi ja kehtaavat vielä pyytää maksua asian hoidosta. Kyllä on rasismi huipussaan.

Kun sitten tulee aika palata takaisin sinne, mistä on tullut, alkaa puolustukselliset puheevuorot vihaisiksi. Tämä nähtiin viime viikolla, kun afgaaneja aloitettiin palauttamaan. Vihreiden Ville Niinistö osallistui puolustuksellisiin puheevuoroihin, mutta valitettavasti ilman faktatietoja. Tosin hämmästyin suuresti, kun Ville pyysi anteiksi väärän tiedon välittämistä, sillä heikäläisille olisi luonnollisempaa ollut väittää, että he ovat saaneet virheellistä tietoa jostain viralliselta taholta. Puolustuksellisen puheenvuoron kiihkeimmän lausunnon loi Marjaana Toiviainen, joka suurin sanoin puolusti afganialaista perhettä. Suora lainaus:  "Facebookissa Toiviainen kirjoitti aiemmin päivällä ihmettelevänsä, kuinka Suomi voi palauttaa ihmisiä paikkaan, jossa ainoa peruste väkivaltaan, vapaudenriistoon, alistamiseen, pakkoavioliittoon tai elämänikäiseen orjuuteen voi olla sukupuoli."
Koko puolustuksellisen puheenvuoron voit lukea tästä:  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/pakkopalautukset-afganistaniin-eivat-jattaneet-kylmaksi

Kysyn edelleen, että miten ihmiset, jotka ovat olleet erilaisissa konfikteissa vuosi tuhansia, ovat nyt muuttuneet hädänalaisiksi? Katuukohan tuo neljätoista vuotias lapsi speijaustaan koulun seinään, joka oli alkusykäyksenä tuohon Vähä-Aasian rähinään.

Nyt on hyvä kohta kysyä, että kuka auttaa kun kotoinen kansalaisemme saa hylkäyksen? Hoitovirheestä valittaminen on turhaa, sillä potilasvahinkolautakunta hylkää suurimman osan valituksista ja perusteluna on se, että toimenpide/hoito on tehty asianmukaisesti. Ainoa vika on vaan se, että ihminen ei toimi oppikirjan mukaan. Yksin jäät miettimään, kuinka tästä eteen päin ja vastinetta yrität tehdä ja usein sekin hylättynä. Tässä kohtaa on syytä antaa kunnia Vivianin äidille, joka toi esille terveydenhuoltomme raadollisuuden. Terveydentilan alennuttua on toistuvia sairauslomia ja lopulta lääkäri toteaa työkyvyttömäksi (pahimmassa tapauksessa on jo työnantaja käyttänyt veetto-oikeuttaan ja irtisanonut poloisen). Työkyvyttömyyseläke tulee hylkynä ja kuka rientää apuun. Vastaus on yksi selitteinen eli ei kukaan. Kukaan ei tule tai soita tarjotakseen apua valituksen tekoon. Sairaana/lääkittynä/toimintakunnottomana saat yksin yrittää pärjätä ja luvattoman usein myös valitus hylätään, koska se on puutteellisesti laadittu. Missään ei ole edes palvelunumeroa, johon soittamalla saisit apua. Niin ja byrokratiaahan oli hallituksen tarkoitus purkaa.

Kun minun rakas, pyhä peltilehmä jää ilman leimaa, niin se on epäoikeudenmukainen päätös, sillä hyvää huolta olen peltilehmästäni pitänyt ja onhan se sentään perheen jäsen (sillä on nimi, osoite, tunnistenumero ja rekkari). Em. puolustuksellisen puheenvuorojen perusteella vaadin ehdottomasti paikalle kriisiavun lohduttamaan minua ja tarjoamaan tuplaviskin ja sitten kunnon laatua (alle 12 vuotias on muuten sitten limua) sekä neuvomaan minua, kuinka virhe oikaistaan ja tekemään valituksen korjaamosta, joka on selvästi tehnyt virheen. Kyylärille myös rasisti syyte, sillä hän on ollut ehdottomasti minun pyhää peltilehmää vastaan, omien mieltymystensä vuoksi ja täten aiheuttanut minulle syvän, traumaattisen kokemuksen. Lisäksi kylpylä-hotellissa kuukausi ilmaiseksi ja kaikilla hoidoilla. Jääkaappi täyteen ruokaa ja kymppitonni vahingonkorvausta minun ja peltilehmäni kärsimästä henkisestä kärsimyksestä.


2 kommenttia:

 1. Väestönvaihdostahan tässä näyttää olevan kysymys: poliittisen, hallinnollisen ja mediaeliittimme Pyhästä Missiosta hävittää junttisuomalaisuus pilaamasta Euroopaa ja korvata se vahvalla, tummalla ja tulisella arabi-DNA:lla.

  Mission toteuttamisen nimissä suomalaisvanhukset ja nuoremmatkin on soveliainta tappaa pois kuleksimasta eväämällä heiltä terveydenhuolto osittain tai pahimmillaan kokonaan. Kansalainen menee valittamaan alati yltyviä vatsakipujaan ja niinikään enenevää veren esiintymistä ulosteessa. Arvauskeskuslääkäri tokaisee sen olevan pelkkää peräpukamien vaaratonta vuotoa. Syököön kansalainen enemmän kuituja, niin loppu se vatsakipukin.

  Viimeistään kolmannella kerralla kansalainen saa kuulla hänellä olevan vikaa päässä. Auta armias, jos kansalainen on erehtynyt joskus aikaisemmin mielenterveyshoitoihin: häntä ei tarvitse silloin edes tutkia ensimmäiselläkään kerralla. Vianhan on jo todettu olevan päässä.

  Kun suolistosyöpä lopulta diagnosoidaan sen levittyä kulovalkean tavoin kaikialle elimistöön, saa kansalainen vielä naamalleen näyhkimiset siitä, kuinka sitä vaan haudotaan vaivojaan kotona eikä viitsitä tulla lääkäriin, jolloin tämäkin oltaisin voitu hoitaa.

  Kouluampujat on Suomessa jo nähty. Saa näkyä, koska tulee ensimmäinen sairaala-ampuja. Eipä siitäkään opittane yhtään mitään, ja miksi pitäisikään, paskaväen poisto-operaatiotahan tässä toteutetaan eliitin siunauksella.

  Tilalle hankitaan aluksi kymmenin, jatkossa sadoin tuhansin ihania abdullaheja tyydyttämään intersektionaalisten feministien tulenpalavaa tarvetta saada Oikea Mies jolle alistua, säilyttäen samalla toisen tarpeensa saada rätkyttää valkoiselle heteromiehelle hänen kaikinpuolisesta kelvottomuudestaan.

  Saattaa tähän kaikkeen joku muukin syy olla, mutta en nyt tähän hätään parempaakaan pysty hahmottamaan.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Tuohon ei lisättävää ole. Lisäksi minua harmittaa työttömien kohtelu, jotka joutuvat kuntouttavaan työtoimintaan. Vain Nokian insinöörit saivat kultaisen kädenpuristuksen EU:ta myöten ja muista viis. Missä ovat marssijat muiden puolesta?

  Rauhaisaa pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista