Aiheittain

maanantai 26. helmikuuta 2018

Makroskooppisia havaintoja II

Nyt puhutaan rahasta ja oikeastaan siitä, että sitä ei ole riittävästi päivittäisiin menoihin ja toisilla on.

Hiljan julkaistiin tutkimus, jossa pienen eläkkeen varassa olevat eivät käy lääkärissä, sillä heille on liikaa terveyskeskusmaksu, joka on hieman yli neljäkymmpiä ainakin omalla terkkarillani. Valitettavasti he ovat ryhmä, jotka sairastavat eniten ja vakavien lisätautien välttämiseksi olisi säännöllinen tarkastus paikallaan. Hammashoito onkin sitten jo ihan toinen juttu eli vähävaraisella siihen ei ole enää varaa ja kunnalliselle ei pääse kuin lapset, veteraanit ja odottavat äidit sekä joku riskiryhmän edustajat. Kaupan hyllyjen välistä kuulee kaiken laista ja hieman jäi mietityttämään kommentti, jossa eräs kertoi käyneensä suuhygienistillä (kunnalla) poistattamassa hammaskiveä. Ilmeisesti suuhygienistilla oli paha päivä tai sitten paljastui karu todellisuus, sillä kommentti oli: "Meillä ei ole resursseja hoitaa teitä." Ketä sitten on?

                                                                      °°°

Aktiivimallin uhreiksi ovat joutuneet myös ne lukemattomat henkilöt, jotka tappelevat eläkevakuutusyhtiön kanssa oikeudesta työkyvyttömyyseläkkeeseen. Lainataan hieman Kelan lausuntoa: " Eläkepäätöstä koskeva mahdollinen muutoksenhaku ei keskeytä aktiivisuuden seurantaa eikä työttömyysetuuden mahdollista alentamista eli muutoksenhaun aikana henkilö on aktiivisuuden seurannan piirissä." Jes! Vakuutuslääkäri on Luojan yläpuolella ja päättää ihmisen kohtalon. Tosin aamun aviisissa oli haastattelu vakuutuslääkäristä, joka yritti esittää kilttejä vastauksia, mutta epäonnisstui pahasti ja tämäkään ei nostanut vakuutuslääkärien tilastoa, joista kansalaisten mielestä he ovat vihatumpia kuin pöliitikot.

                                                                      °°°

Sopeutumiseläkettä nauttiva Suvi Linden oli Ugandassa ja matkakumppani heitti veivit. Nyt sitten selitellään ja valehdellaan. Eräs yleisön osaston kirjoittaj totesi loistavasti: "On hyvä, että Lindenille maksetaan sopeutumiseläkettä, sillä rehellisin töihin siitä ei ole." Kertomukset ovat sen sortin sekavaa, joten suosittelen nyt luettavaksi Lorun sorbusten tarusta.

                                                                      °°°
Diskorahailija poistettiin maasta ja sitten hän sai luodinreikiä kotikulmilla. Tästä nousi helvetillinen haloo ja ihmettelen miksi? Seuraava otettiin kiinni ja pistettiin säilöön palautusta varten. Tyypillä on kylläkin tarinat muuttuneet matkan varrella jo niin usein, että niihin usko edes Erkki, joka sentään uskoo aika paljon. Lisäksi häiskä taisi valehdella sekä nimensä että ikänsä. Pitääkö meidän uskoa kaikki heidän kertomat sadut ja tarinat.


                                                                      °°°

Päivän pähkäilyt tehty nyt ja sitten ruuan pariin.

5 kommenttia:

 1. Niin, suuhygienistillä ei ollut resursseja hoitaa suomalaista. Ketä sitten on?
  No luonnollisesti tämän maan uutta herrakansaa, eli maahantunkeutujia Afrikasta, Lähi-idästä ja Afganistanista. Ja sinne ne resurssit sitten menevätkin viimeistä latia myöten.

  Toisaalta asianomaisten ei välttämättä ehkä olisi viisasta mennä aukomaan kitaansa: hehän ovat kaikki pieniä, pieniä lapsia, vaikka parta jo harmaantuu.
  Ruotsissa kuitenkin eräs suuhygienisti joutui pulaan lausuttuaan ääneen, etteivät nämä ole mitään lapsia: heillä on suussaan täysin kehittyneet viisaudenhampaat.

  Koska oltiin Ruotsissa, uhkasivat miestä potkut kun Oikea Media hänestä viimeksi uutisoi. Se on tämä totuudenjälkeinen aika niin perin vaikeaa tällaisille turhan rehellisille ihmisille.

  Vakuutuslääkäreitä olen ihmetellyt jo jonkin aikaa:
  miksi ihmeessä vakuutusyhtiöt pitävät palkkalistoillaan kalliita lääkäreitä, kun heidän touhullaanhan ei ole mitään tekemistä lääkärinammatin kanssa? Potilasta näkemättä voidaan pyyhkäistä lattialle useita professoritasoisia lausuntoja.
  Vakuutusyhtiöthän säästäisivät henkilöstökustannuksista, kun erottaisivat vakuutuslääkärinsä ja palkkaisivat tilalle ysieurolaisia. Kyllä se lantinheittäminen heiltäkin onnistuu:
  kruuna, tuolle myönnetään korvaus; avataan koneelta sapluuna ja täytetään tyhjät kohdat. Klaava, tuon hakemus hylätään täyttämällä hylkäyssapluuna.
  Mikään ei muuttuisi miltään osin, paitsi kuten sanottu vakuutusyhtiöt säästäisivät palkkakustannuksissaan.

  Valtamediamme hokee päivästä toiseen, kuinka Trump ja hänen lähipiirinsä kuulemma valehtelevat kaikesta. Eivät he voi kyllä ensimmäistäkään "valetta" osoittaa, mutta eipä heidän tarvitsekaan; se on tämä totuudenjälkeinen aika, nääs.
  Suvi Linden sen sijaan on jäänyt härskistä julkisesta valehtelemisesta kiinni pöksyt nilkoissa, mutta niinpä vain poliittinen, hallinnollinen ja mediaelitti (lukuunottamatta Iltalehden Tommi Parkkosta, koska hänellä on henkilökohtainen motiivi) ei yritäkään vaatia selitystä. Päinvastoin hallitustasolta on ilmoitettu, että Lindenin valeisiin ollaan tyytyväisiä eikä asia edes aiota penkoa enempää.
  Niinpä Suvikin voi polkea jalkaa ja kiukutella, kuinka media se kiusaa ja vainoaa häntä.

  Ali palautettiin Irakiin ja törmäsi luotiin. Valta- eli valemedia itkee lämpimiä kyyneliä uhriparan puolesta vaivautumatta vastaamaan kysymykseen, miten todennäköistä on, että Suomessa 2,5 vuotta diskoläpsytellyt Ali olisi jouutnut heti 6,7 miljoonan asukkaan Bagdadiin saavuttuaan vanhojen vihollistensa tähtäimeen?
  Eiköhän kyseessä ollut siellä päin arkipäiväinen satunnainen väkivallanteko - mikäli "Ali" ylipäänsä on edes kuollut. Kunhan ei vain nähtäisi jonkin ajan kuluttua taas diskoläpsyttelemässä Suomessa uudella nimellä...

  Mutta tätä se on, tämä totuudenjälkeinen aika. Eipä ihme, että valemediamme on niin hyvää pataa muslimien kanssa:
  hehän ovat itsekin omaksuneet taqiyyan käsitteen täysimääräisesti.

  VastaaPoista
 2. Kertomasi asiat ovat synkkä kertomus nykypäivän Suomesta. Lisäisin siihen vielä mustimman totuuden: seuraavissa eduskuntavaaleissa mikään ei tule muuttumaan ainakaan parempaan suuntaan.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Qroquius Kad ja Veijo Hoikka!

  Qroquius Kad: Vai sillälailla Ruottissa ja vakuutuslääkärit voisi hyvin korvata vaikka valelääkäreillä, joilla tuntuu olevan varsin tervehenkinen käsitys anatomiasta ja fysiologiasta.

  Hyvin ovat suhteensa hoitaneet nuo hillotolppalaiset, joten emävalhe on muuttunut totuudeksi ja tieteeksi. Tuollapäin maailmaa lienee yleisin kuolinsyy akuutti lyijymyrkytys ja saammehan säännöllisin väliajoin lukea lehdestä, kuinka monta on häissä saanut surmansa, kun iltaa juhlistetaan ilotulitteiden sijaan sarjatuliaseilla. Niinpä tuntuvat omaksuneen.

  Veijo Hoikka: Synkkä on Suomi nykyään kansalaiselleen ja tulee toteutumaan Epäilyksen pirun (arvoisan kollegan Yrjöperskekeen blogissa päivystävä totuus) koppikammo taas ensi keväänä.

  VastaaPoista
 4. Se etunimi meni väärin. ;)
  Ei se ollut Erkki.
  Se oli Eero (Mäntymaa, YLE).

  VastaaPoista
 5. Tervehdys Anonyymi!

  Kyllä se on Erkki, mutta hän ei ole luonnollinen henkilö vaan vanhoissa suomalaisissa sanonnoissa elävä henkilö. Tietäminen on yksi ja esimerkiksi jos ruoka on todella pahaa, niin on ollut tapana sanoa, että tätä ei syö Erkkikään, joka sentään syökaikkea.

  Erkki on täten samanlainen hahmo, kuin työpaikkojen Joku Muu, jonka kuolinilmoitus lanseerattiin jo kopiokonehuumorin aikana, mutta tuntuu tuo Joku Muu olevan siitä huolimatta tukevasti elossa.

  VastaaPoista