Aiheittain

tiistai 27. helmikuuta 2018

Valheella tai laittomasti tulleet

Aamun aviisissa oli juttu Israelista, joka on nyt päättänyt lennättää laittomasti maahan saapuneet eritrealaiset ja sudanilaiset takaisin Afrikkaan ja tästähän on möly noussut. Kyllästyttyään jatkuvaan kansainvaellukseen päätti Israel rakennuttaa raja-aidan Siinaille muutama vuosi sitten, sillä ennen sitä maahan tuli laittomasti 60 000 melko lyhyessä ajassa. Vuosi raja-aidan jälkeen aloitti laittomien tulijoiden palautukset.

Pääosa tulijoista on tullut Eritreasta, joka on käytännössä diktatuurinen, sulkeutunut ja älyttömän köyhä valtio. Israeliin tulon syyksi ovat eritrealaiset kertoneet, että eivät halua sikäläiseen inttiin, joka koskee sekä mihiä että naisia sekä palvelusaikaa, jonka kestosta ei tiedä yksikään jumala ja vaihtoehtojahan on paljon. Haastateltava kertoo, että palvelusaika voi olla vuosikymeniä eli pakkokapiaisia, mutta tämähän kertoo vain em. maan sivilisaation tasosta eli sitä ei ole.

Nyt Israel on päättänyt, että perheettomät miehet, jotka tulivat Siinain kautta ennen raja-aitaa saavat nyt lähteä. Lentolippu ja 2800 egee käteen. Toinen vaihtoehto on toki tarjolla eli israelilainen vankila.
Jotenkin on sellainen fiilis, että sikäläinen vankila ei ole lomaparatiisi.

No, puolustajia löytyy ja laittomat tulijat ovat järjestäneet mielenosoituksia palautuksien johdosta. Tässä kohtaa herää kysymys, että kuka päättää maassa olon? Eiköhän se ole valtio, joka päättää, että ketä valtiossa on. Tosin amerikkalainen Susan Silveman (sikäläinen rabbi) on pyytänyt piilottamaan karkotettavia afrikkalaisia, joten eipä tuo poikkea meidän luterilaisesta menttaliteetista pätkääkään. Perusteleepa lyyli vielä sitä, että piilotettiin Anne Frankia natseilta, joten israelilaisten tulisi myös toimia, kuten saksalainen, joka ei oikein tykännyt Aatun tyylistä.

Meille tullut tulijakunta taas on perustanut tulonsa syyn pääasiassa valheeseen, joista ensimmäinen on ikä, sitten nimi ja lopulta koko stoori, joten Hanhiemon Tarinat ovat niiden rinnalla totisinta faktaa. Heille myös tulee yllätyksenä, että valituskierrosten jälkeen tulee hylsy ja sitten palautus. Osa on tosin painunut maan alle, joten meidänkin väkiluku voidaan ilmoittaa jo arviona, sillä edes Supolla ei taida olla tietoa ketä maassamme on.

Mitä virkaa on tullilla, oikeuslaitoksella ja poliisilla, jos täällä hilluu porukkaa laittomasti. Toivon totisesti, että pääministeri Netanjahu pysyy järkähtämättä päätöksessään. Miedän päättäjämme eivät saa muitakaan päätöksiä aikaan, niin niiltä ei tällaista voi edes odottaa.

4 kommenttia:

 1. Minulle ei ole käynyt selväksi, miksi tätä valituslupamenettelyä ei sovelleta turvapaikkapäätöksiin. Kun lainvoimaisen tuomion purkamiseen ryhdytään vain poikkeustapauksissa, niin on täysin järjetöntä, että sama henkilö voi tehdä käytännössä rajattoman määrän uusia hakemuksia hiukan muutetuin perusteluin. Valitusluvan epääminen viimeistään toisen kielteisen päätöksen jälkeen voisi helpottaa käsittelyruuhkia.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Olavi Koskela!

  En ymmärrä minäkään. Jotenkin tuntuu siltä, että meillä on instanssi, joka kehottaa toistuvaan valituskierteeseen ja sitä käytetään hyväksi ja pitkään. Katkoa ei näytä lähipiirissä olevan.

  VastaaPoista
 3. Israelilla ei ole ollut tapana lupailla turhia. Eikä tule tapahtumaan nytkään. Voisihan ne armeijakarkurit ohjata naapurimaihin, niissähän asuu kovia businessmiehiä...joten raha ei ole ongelma. Linkeiksi pari ihan aakkosten alkupäästä:
  https://www.theguardian.com/world/2012/jul/19/bashar-al-assad-950m-fortune
  http://jcpa.org/article/the-businesses-of-mahmoud-abbas-and-his-sons/
  https://www.cbsnews.com/news/arafats-billions/

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Totta, Israelilla on tapana toteuttaa sanomansa, joten itsekin uskon, ettei heidän takkinsa käänny, joka taas on kovin tuttua meillä.

  Jep! Kovaa bisnestä.

  VastaaPoista