Aiheittain

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Alkavat kupit mennä nurin

Euroopan mailla alkaa useammassa valtiossa mennä kuppi nurin elintaso- ja muiden pakolaisten kanssa. Italian uusi parlamentti jyrähti, ettei Italia ja Sisilia ole mikään Euroopan pakolaisleiri ja uhkasi lähettää tulijat takaisin, mistä ovat tulleetkin. Tosin tässä on ongelmana se, että kaikkien tulijoiden kotimaa jää arvailujen varaan. Tämähän on tuttua myös meille tulleiden keskuudessa eli papereita ei ole, iältään alaikäinen (Ruotsissa tehtiin pistokoe ja yli 70% ikähaarukka oli 18-36 vuotta), kotimaa joku sopivasti sotiva sekä sekalaiset kertomukset vainosta, uhasta, jne.

Itäisen Euroopan maat ovat käytännössä pistäneet rajansa kiinni ja toisin kuin Suomi ja Ruotsi, he ovat tehneet maan vähemmän houkuttelevaksi. Kyllä vähäjärkisempikin osaa laskea mistä parhaat edut saa ja niihin maihin on tulijoita ollut sankoin joukoin, jossa tukiviidakko on antelias. EU on kyllä moittinut näitä kapinallisia, mutta laihoin tuloksin. Pahoin pelkään, että EU:n kovasti moitiskellessa ja uhatessa alkavat entiset Itä-Blokin maat kääntyä tsaari Putinin puoleen.

Jälleen meitä uhkaa uusi pakolaistulva ja eräät ovat arvelleet, että tulva olisi paljon suurempi kuin 2015. Itse en epäile lainkaan, etteikö uusi tulva vaani jo oven takana ja sen mukanaan tuomat rikostilastojen lisääntyvät yksittäiset tapaukset. Nykyisin maassamme lienee jo muutama sata radikalisoitunutta, joten Turun tapaus ei jää ainoaksi. Jotenkin ei tullut yllätyksenä eilinen uutinen, jossa käsiteltiin käräjäoikeudessa 2016 tapahtunutta räjähdysmäistä kerrostalopaloa Helsingissä. Suora lainaus: "Syytetty kertoi oikeudessa tulkin välityksellä elämäntilanteestaan ennen tuhotyötä."
Itseäni kiinnostaisi tietää, paljonko rahaa on viimeisen kolmen vuoden aikana käytetty rahaa tulkkauksiin, jotka on tehty pakolaisstatuksella oleville.

Viime viikolla luin ilokseni, että Tanskan kansankäräjät on hyväksynyt burka ja niqab kiellon (mange tak) ja sitä seurasi Norjan kansankäräjät (tusen takk). Meillä asian otti esille Laura Huhtasaari, mutta valitettavasti se ei ole saanut tuulta purjeisiinsa. Luonnollisesti Amnesty älähti asiasta ja lainaakin lausumaa suoraan: "Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mielestä Tanskan kielto rikkoo naisten oikeuksia. Järjestö ymmärtää, että jonkin tyyppisille rajoituksille kasvojen peittämisen suhteen voi olla tarvetta, mutta pitää Tanskan yksiselitteistä kieltoa suhteettomana uskonnon ja ilmaisunvapauden loukkauksena."

Tässä kohtaa annan Amnestylle pienen kultturellisen vinkin. Pohjoisessa ja lännessä peittää kasvonsa vain sellainen henkilö, joka aikoo tehdä jotain laitonta eikä halua tulla tunnistetuksi. Aiheesta käytiin takavuosina (yleisönosastoa myöten) vilkasta keskustelua, siitä onko vakavasta rikoksesta syytetyllä oikeutta peittää kasvonsa oikeuden istunnossa. Oikeus on, sillä henkilö on syytön, kunnes toisin todistetaan.

"Pakolaisten" jengiytyminen on todellisuutta myös meillä ja se alkoi jo 1990-luvulla, kun somalit päästettiin tänne. Helsingin rautatieaseman ravintolassa oli heillä jo kantapöydät vuonna 2000, joihin ei parannut istua tai kohtelu oli vähemmän helläkätistä. Tosi asiassa olemme vahvasti Ruotsin tiellä. Odotan mielenkiinnolla Ruotsin valtiopäivien vaaleja.

Islanti on lähdössä hyvälle tielle, sillä se on kieltämässä poikien ei lääketieteelliset ympärileikkaukset. Meillä, vastikään jätettiin tuomitsematta äiti, joka teetti tuntemattomaksi jääneellä "lääkärillä" poikansa ympärileikkauksen uskonnollisista/kultturellisista syistä ja leikkausalue tulehtui pahoin.Oikeus uskoi, että äiti teetti leikkauksen oikealla lääkärillä ja höppänä äiti uskoi, että lapsi kuolee, jos ympärileikkausta ei tehdä kolmen kuukauden sisällä.

On myös tiedossa, että tyttöjä lähetetään koulujen kesätauon aikana ympärileikattavaksi entisiin (vainoa paenneet?) kotimaihinsa sekä myös avioliiton solmimista varten ja tämä koskee myös Suomea. Ruotsi neuvoi tyttöjä piilottamaan lusikka pikkuhousuihin, kun ovat menossa lomalle entisiin kotimaihinsa, jotta heidät vedetään turvatarkastuksessa sivuun ja suomalaiset viranomaiset kertoivat, ettei tämä konsti aiheuta Suomessa mitään toimenpiteitä. Näiden tyttöjen kohdalla varmaan pitää siirtyä käyttämään keskiaikaista siveysvyötä, jossa ei ole lukkoa vaan konttisinetti, jota ei voi avata kuin katkaista voimapihdellä ja niissä on yksilöity tunnistenumero. Lentokentällä sinetin numero ylös ja tarkastetaan palatessa.

Lopuksi muuten on sanottava, että tyttöjen silpomisella ei ole uskonnollista syytä vaan se on (etenkin Afrikassa) elänyt perinne, jonka mukaan nainen pysyy uskollisena miehelleen ja neitseenä avioon mennessä, kun lihan himoalueet on poistettu. Vanhassa tautiluokituksessa käytetään nimeä inkiso faraoiden tapaan, jossa naisen kaikki ulkoiset genitaalialueet poistetaan ja ommellaan yhteen. Ja tällaista monikultturista ihannetta me todellakin kaipaamme.

4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus, on Kryptalla sana hallussa.

  On suuri paradoksi, että islamin naisten alistaminen rajataan koskemaan vain ympärileikkausta. Nyt Hesari esitti suurena idolinaan somalin, joka synnytti seitsemän lasta ja erosi, työskentelee nykyisin Espoossa jonain monikulttuurisuus-sosiaalityöntekijänä. Jos lestadiolaisäiti tekee saman, Hesari osoittaa syyttävän sormensa lestadiolaisuuteen. Somalinaisen tapauksessa ei mitenkään kyseenalaistettu islamin merkitystä.

  Lopuksi täytyy vielä todeta, että yhteisö oppii vain varoittavien esimerkkien kautta. Olipa kyse päihteiden väärinkäytöstä, yksinhuoltajuuden ongelmista tai perheväkivallasta. Jos yhteiskunta tulee apuun aina kun jossain rasahtaa, yksilöllä ei ole vastuuta itsestään ja kaikkein kauheimmatkin väärät valinnat eivät aiheuta seurauksia yksilölle. Tällöin yksilöllä (ja hänen perheellään) ei ole kannustetta pyrkiä estämään vääriä valintoja.

  VastaaPoista
 2. No, kuvaamasi epäkohdat on alistettava Arvopohjan harjattavaksi, ja puhdasta tulee.
  Kokoomuksen Arvopohjaa noudattava Valtteri kertoi, mihin suuntaan tulee räkäklimpit sylkeä. Ostaakohan presidentti tälle valtterille jopon, jolla tämä lujaa hurjastellessaan voi räkiä arvopohjaansa suomalaisten silmille?

  VastaaPoista
 3. Alkaa näyttää vähän, että järki alkaa voittaa useissa maissa. Railo on jo syntyny ja se laajenee. Eihän tällänen hulluus voi menestyä loputtomasti.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Kumitonttu, Veijo Hoikka ja korpisoturi!

  Pahoittelen viivettä, sillä jostain syystä sähköpostiin ei tullut tietoja kommentoinnista ja hetki sitten hoksasin katsoa kommenttien tarkastuksen.

  Kumitonttu: Tattis! Kumma juttu, että islamistinainen on hyvä, mutta monilapsinen "ristikansaan" kuuluva ei. Varoittavia esimerkkejä on jo paljon ja yhteisö on sanonut sanansa. Viimeisin esimerkki tuli Espanjasta, jossa kansa nousi raivoissaan kaduille, kun ns. susijengiraiskauksista syytteeseen asetetut pääsivät takuita vastaan vapalle jalalle. Tosin ilman passia, mutta äkkiäkös tuolla niitä tehtailaan uusia.

  Veijo Hoikka: Kuvailemasi arvopohja on kuin pärekori, jossa ei ole pohjaa, joten se ei voi säilyttää mitään. Kuvittelemansa arvopohjan pohjalta arvopohjalliset voivat harjata jotain arvopohjalle ilmestynyttä läikkää, mutta katoa se ei mihinkään. Ja valtteri on siellä pysäkillä edelleen, toistuvasti.

  korpisoturi: Kyllä ja nyt näyttää poliittinen kenttä saavan ihan uusia elämänmuotoja. Odotan suurella mielenkiinnolla syksyisiä Saksan ja Ruotsin vaaleja. Tasa-arvomedia on suositellut meilläkin käytettäväksi sharia-lakia, joka pomppaa pahasti ylitse tavallisen telluksentallaajan ymmärryksen ylitse pohjolassa.

  VastaaPoista