Aiheittain

sunnuntai 16. elokuuta 2020

Elämän poluilta löytyneitä XXVIII

Nyt on käsitelty niin raskaita asioita, että on pakko keventää välillä ja palamme kotisin puuhien ääreen. Tietokoneella tulee tehtyä monia asioita, kuten tätä blogin kirjoitusta, mutta sen ääressä myös syödään ja nautitaan juotavia. Pian on näppäimistö työs sen näköinen ja osa näppäimistä jo jumittaa.
On siis purettava näppäimisto ja suoritettava perusteellinen puhdistus. Näppäimistö osiin puhdistamiseen tarvitaan tiskiaine ja -harja. Piirilevy täytyy pitää koskemattomana, mutta alla oleven suojan voi pestä vedellä. Näppäimistö on kuitenkin usein siinä kunnossa, että se tarvitsee kunnon pesun ja mikä onkaan oivallinen paikka kuivattaa se, kuin tiskikaappi. Valuu vedet pois ja se saakin kuivahtaa pari päivää ja sitten kootaan näppäimistö taas kuosiinsa. Onneksi meillä on useampi näppäimistö, joten yksi kerrallaan joutuu pesuun. Nyt on käyttönappisken aika lähteä pesuun, sillä sen verran törkyinen rupeaa olemaan.

4 kommenttia:

 1. Tere Krypta. Tuo olikin minulle uusi ja hyvä tieto. Itsellänikin rupeaa näppis muistuttamaan lähinnä kaatiksen ja kompostorin yhdistelmää. Nousuviikolla siivoamaan.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Huru-ukko!

  Helppo homma, pitää vaan muistaa, ettei piirilevyyn kosketa.

  VastaaPoista
 3. Tere. Juu, oli helppo homma. En tosin käyttänyt tiskiharjaa, minusta paremmin sopiva oli lähes loppuunpalvellut hammasharja, sai näppäintenkin välit hyvin puhdistettua:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Huru-ukko!

  Harja kuin harja. Pääasia on saada näppäimistö kauttaaltaan puhtaaksi.

  VastaaPoista