Aiheittain

keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Budjetista

Nyt on tullut uusi budjettiesitys ja jälleen se on alijäämäinen. Tällä kertaa peräti 8,1 miljardia. Puute katetaan taas velalla, jota on entuudestaan jo paljon. Velen määrä alkaa lähennellä seitsemää kymmentä prosenttia bruttokansantuotteesta.

Mitään säästöehdotuksia ei budjetissa ollut ja tuntuu siltä, että huulipunahallituksella on vain kivoja menoja, joita on kiva rahoittaa. Kehitysavusta voisi tinkiä ja paljon, sillä afrikkalisetkin tiedemiehet ovat sitä mieltä, että se on haitaksi maille. Myös monet kehitysapurahahankkeet ovat olleet melkoista huuhaata, kuten simerkiksi Kirgisian tupakoinnin vähentäminen ja traktoreiden vienti Afrikaan.

Säästö kohde olisi myös "pakolaiset", joille tunnutaan tarjoavan kaikenlaista kivaa tasaisin väliajoin. Se pitäisi muuttaa vastikkeelliseksi. Myös erilaiset maahanmuuton koorninaattorien toimet pitäisi turhina lopettaa, mutta taitaa olla niin, että monelle puolueelle "pakolaistoiminta" on rahasampo, josta ei haluta luopua.

Sähköbudjetiksi sanoi Saarikko tätä budjettia. No saihan ne jotain aikaiseksi, mutta ne toimet eivät koske syksyä lainkaan ja omakin sähköyhtiö ilmoitti nostavansa hintoja jo lokakuussa. Lisäksi tuli takauspaketti sähköyhtiöille vaikka mietinkin, miten ne voivat olla rahapussa, sillä nyt ilmoitettu tariffihinnan nosto on jo toinen tälle vuodelle.

1 kommentti:

  1. Valtionvarasgangsteri Annukka Pullukan sähköbudjetti-käsite jää kakkoseksi hänen esityttönsä Manna Sariinin kuvitelmille Suomen olevan sotataloudessa.

    Kunpa oltaisiinkin;
    silloin presidentti-ylipäällikkö, reservin kapteeni Sauli Väinämö sysäisi typerät tytöt keittämään kahvia ja alkaisi johtaa valtakunnan ja kansakunnan selviämiseen tähtäävää politiikkaa määrätietoisesti.

    Maanpettureitakin kohtaan olisi erilainen asennoituminen kuin nykyään.

    VastaaPoista