Aiheittain

keskiviikko 23. elokuuta 2023

Nuorisorikollisuus lisääntynyt

Tuossa muutama päivä sitten oli nettiuutisissa juttua, jossa todettiin nuorisorikollisuuden kasvu ja erityisesti 15- 17 vuotiaiden keskuudessa. Myös heitä nuorempien rikosmäärät on kasvussa. Tämä ilmiö koskettaa erityisesti kasvukeskuksia, joissa on huomattava määrä matuja.

Ryöstöt yleesä tehdään suurella porukalla ja valitettavan usein mukana on myös huumeiden tai sähkötupakan eli vapen myynti. Myös matut harrastavat nöyryytysryöstöjä, joissa pakotetaan nuolemaan kenkiä tai virtsataan päälle. Päältä viedään vähänkään merkivaatteilta haiskatava vaatetus. Tuossa likeisessä suuressa kaupungissa, viime syksynä paljastuneet ryöstöt, olivat matun tekemiä.

Koskelan tapaus oli melkoinen uutisoinniltaan ja nyt tekijät ovat pikku hiljaa vapautumassa. He saivat vain kevyet rangaistukset silkasta murhasta. He olivat jo aiemmin pahoinpidelleet uhria. Ovatkohan oppineet mitään vankeusaikanaan ja katuneet vai ovatko vain sitä miltä, että kaikki on ok.

Matujen tekemät seksuaalirikokset ovat myös nousussa ja etenkin kasvukeskuksissa. Oulun groomin taupaus oli karmea ja sen seurauksena yksi uhreista teki itsemurhan. Etenkin Oulun seudulla tätä tapahtuu yhä edelleen.

Mielestäni rikosoikeudellista ikärajaa pitäisi laskea. Esimerkiksi jonnekin 10 ikävuoden paikkeille, sillä nuoren tai lapsen suusta kuulee usein, ettet voi tehdä mulle mitään, kun olen alaikäinen. Tietävät varsin hyvin tekevänsä väärin.

Nyt seudullani on ollut myös suuria, satoja nuoria kokoavia, mopomiittejä. Joukossa tyhmyys tiivistyy ja niissä on sattunut vahinkoja. Myös meteliä ja liikenne haittaa ne ovat aiheuttaneet. Poliisi on toistuvasti joutunut puuttumaan niihin. On tavattu alaikäisiä kuskeja, kilvettömiä mopoja ja mopoautoja, törkeitä liikenteen vaarantamisia ja viritettyjä mopoja, jne.

Vasemmisto puhuu huonosti voivasta nuorisosta. Eiköhän suurin syy ole kasvatus, etenkin matujen osalta. Poliisi puhuu pienestä ryhmästä huonosti voivaa nuorisoa sekä syrjäytymisestä. Mielestäni puhe on turhaa kaunistelua, sillä tapauksia on jo tälle vuodelle toista tuhatta. Eiköhän pikkuhiljaa pitäisi saada nuoriso kuriin ja järjestykseen. Nyt on hallituksen ja eduskunnan aika vastata turvallisuuskysymykseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti