Aiheittain

torstai 28. huhtikuuta 2011

Valiokuntia

Vaalit ovat tukevasti takana ja uutta eduskuntaa rakennetaan tiiviisti. Valtakirjat ovat tarkastettu ja puhemiehistö valittu. Valiokuntien edustajat ovat kasassa ja hallintovaliokunta sekä puolustusvaliokunta saivat oikeat miehet puikkoihinsa.   Hallintovaliokuntahan käsittelee mm. valtion alue- ja paikallishallintoa, alue- ja rakennepolitiikkaa, yleishallintoasioita, valtion henkilöstöpolitiikkaa, poliisi- ja pelastustointa, onnettomuustutkintaa, rajavartiolaitosta, ulkomaalaisasioita sekä kunta- ja kirkollisasioita. Puolustusvaliokunnan taas käsittelee puolustuspolitiikkaa, sotilaallista maanpuolustusta, kokonaismaanpuolustuksen yhteensovittamista, asevelvollisuutta, sotilaskoulutusta, vapaaehtoista maanpuolustustyötä, kansainvälistä puolustusmateriaaliyhteistyötä ja puolustustarvikkeiden vientivalvontaa, poikkeusolojen lainsäädäntöä sekä sotilaallista kriisinhallintaa ja rauhanturvatoimintaa puolustushallinnon osalta koskevat asiat.

Toivottavasti saisivat paljon aikaan, sillä maaseutu autioituu ja palvelut katoavat ja kaupunkien viimeisetkin vihreät alueet rakennetaan. Poliiseja kentällä on ihan liian vähän ja partiotavat alueet ovat vuosi vuodelta laajentuneet. Rikokset ovat raaistuneet, huumeita maahamme virtaa enemmän kuin Tsernobyl:n bekkerellejä koskaan. Hälytyskeskusjuttuhan meni ihan susille ja rajat vuotavat kuin seulat ja laiton ihmiskauppa rehottaa. Maahanmuuttajia, en tarkoita oikeasti töihin tulleita, on jo nyt liikaa. Sosiaalitukemme ei kestä tällaista elättimäärää. Monin paikoin he ovat gettoutuneet omiin ryhmiinsä, joissa ei suomenkielen sanaa sano kukaan ja eri ryhmien välille on jo puhjennut yhteenottoja, kuten muistamme Linnanmäen episodin.

Onnitteluni teille valinnastanne ja ohjenuoraksenne voisitte ottaa Merle Haggard:n laulun, joka olen suomentanut sinnepäin, mutta melodiaan sopien.

Miks emme vapauta maatamme tätä
Kipeimmin me sitä tarvitaan
Avut maailmalle vain vaihtoehto on
Tehkäämme ensin Suomen maa

Tiemme ja siltamme kaatuvat pian
Ken siunattu on, ken kirottu lie
Näitä tehneet ympäri maailman
mutt uudistetaan Suomen maa

Ken vuorilla on, ken käy laaksoissaan
Ken kaikkea johtaakaan
Armeijamme siunaa ja vapautemme myös
Ja vanhat levätä voi

Palanneet on miehet asemistaan
On vapaus kiinni varjoissaan
Maailmalta pois ja teille takaisin
Remontoidaan Suomen maa

Miks emme vapauta maatamme tätä
Kipeimmin me sitä tarvitaan
Valheeksi luulet, mutt totta se on
Matkoillain sen nähnyt oon

2 kommenttia:

  1. Tarkoittanet tätä:

    http://www.youtube.com/watch?v=NDoYsBAyFb0

    ?

    VastaaPoista
  2. Juuri sitä tarkoitin eli America first

    VastaaPoista