Aiheittain

torstai 22. lokakuuta 2015

Maahanmuuttajien kotiuttaminen

Nyt kun näitä tyyppejä on tullut meillekin pilvin pimein, niin on aika ottaa käsittelyyn heidän kotiuttamisensa. Suomessa ja Ruotsissa on tullut jo esiin tämä ilmiö, että hakeudutaan lähelle toisia ja parhaimmat valittavat, että joutuvat asumaan metsään, jossa ei ole ketään. Liian kylmää, liian paljon puita, susia ja karhuja, lunta ja pakkasta.

Mistä nämä mielikuvat ovat kotoisin? Pohjoisessa on puita, pakkasta ja lunta sekä pimeä talviaika ja yötön yö. Eikö salakuljettaja/internet muistanut mainita näitä, kun kertovat tukien määrästä?

Blogini alkuaikana kirjoitin Kielioppia ja fonetiikkaa, jossa kerroin kansalaisen lausuneen suomalaisen kadun nimen, mutta englanninkielisin aakkosin ja minun täytyi kysyä, että mikä. Lopulta hän näytti mobiililaitteestaan osoitteen ja jupisi engalnniksi: "Miksi kukaan ei ymmärrä, kun puhun suomea.". Nyt taas jouduin samaan tilanteeseen, mutta muuttaja oli ihan muualta, kuin euroopasta. Sain paikkakunnan selkeästi, mutta osoite olikin Elkantee (eikö sinustakin kuulosta ihan ravintolan nimeltä). Hieman meni hakuseksi, mutta kun muuttaja selitti englanniksi paikan, niin tunnistin kadun. Jälleen kerranjoudun kysymään kieliopetuksen tasoa. Onko A a vai ai tai joku niiden noin 1500 variaatiosta?

Äskettäin katsoin tv-ohjelmaa, jossa käsiteltiin pakolaiskysymystä. Toinen ulkomaalainen osasi hyvin suomenkieltä, mutta toisen puheista oli ajoittain vaikea saada selvää, sillä puhetyyli oli sössöttävä. Onko sössöttäjän opetus jäänyt puolitiehen vai kyky omaksua kieltä vajavainen vai käyttö niin vähäistä, että fonetiikka menee väkisinkin omalle puolelle.

Miten on Suomen kaltaisessa maassa, jossa väestörekisterijärjestelmä on tarkka, niin Torniossa päästettiin tyyppejä luikahtamaan omien luokse ja turvapaikkaa haettii vasta sieltä, ettei jouduttu johonkin vieraan poppoon tykö. Suomi heräsi liian myöhään ja meillä on nyt todennäköisesti tuhasia laittomia siirtolaisia, joista kenelläkään ei ole tietoa. Tulevathan nuo maista, joissa väestörekisterin luvut ovat likimain oikeat. Miksi kukaan ei kertonut, että rekisteröinti on suoritettava?

Entäpä tuo lakien ja sääntöjen, asetusten, ym. kanssa on? On ihan eri asia, mitä sanoo kunkin uskonnon laki ja mitä kunkin kohdemaan maallinen lainsäädäntö. Länsi- ja pohjoismaissa laki on yksikantaan kirjoitettua ja jos otetaan valtaväestön kristillinen katsanto, niin meidän laissa ei ole yhtään kohtaa raamatun lakikirjoista. Murha on aina murha ja kunnia ei ole syy murhata sekä sillä mainetta puhdistaa. Mies on perheen pää, mutta vaimo on kaula, joka sitä päätä kääntää, kertoo suomalainen sananlasku. Toisen omaisuuteenkaan ei saa luvattomasti kajota ja nythän on monilla hätämajoituspaikoilla/vastaanottopaikoilla tapahtunut omaisuusrikoksia. Nyt jätetään sitten ihan eri käsittelyyn Itä-Blogin ihmeiden ammattimaiset ryöstöt ja suomalaiset huumehörhöt.

Kuka kertoisi noille lapsukaisille, että naiseen ei kosketa ilman hänen suostumustaan, asusta riippumatta ja jos koskee, niin seurauksena on putkaa, linnaa, vankeutta ja osa siellä on julma ja raaka moisesta rikkomuksesta.  Ei tarkoittaa myös aikuisten oikeasti EI. Eräs äite huolestui, kun tyttönsä kiinnostui tulijoista (pääsääntöisesti tulijat ovat poikia) ja viestit mobiililaitteissa ovat lennelleet. Rakkausviestejä ovat pojat lähetelleet ja suukkoja pyydelleet, mutta tytär on kovin nuori iältään. Kuka kertoisi heille, että suojaraja on olemassa ja se on loukkaamaton. Suukosta helposti lipsahdetaan toiselle puolelle vaikka EI:n olisi sanonut, sillä näille pelkkä suukko on vahvistus enemmästä.

Kuka kertoisi heille, että puhuisivat Suomea tai Ruotsia, mutta ei. Kun kaksi tai useampi kokoontuu, niin käyttökieli onkin oma ja äänitaso kuin basaarissa. Monen huoltamon baarissa ei enää Suomen kieltä kuule ja usein on tunne itsellä, että ei enää ole Suomessa.

Kotiuttaminen on hankalaa, mutta jo Ruotsi on myöntänyt, että ei siinä ole onnistunut, vaan heillä on alueita, joissa viranomaiset eivät voi toimia, edes ryhmissä, vaan siellä ovat vallan ottaneet tulijat ja lainkäyttö on heidän omaasa. Osin tätä on jo Suomessa, mutta siitä vaietaan. Osa tulijoista hyväksyy meidän kulttuurin ja sopeuttaa sen omaansa. Nyt on liian paljon jo niitä, jotka haluaa elää samoin kuin edesmenneessä kotimaassaan.

Haluaisin kysyä ihan oikeasti, että mikä vetää näitä etelän ihmisiä tänne pohjolaan? Heillä ei siellä ole kuin kuiva ja märkä jakso, meillä neljä vuodenaikaa. Ruokakulttuuri on ihan erilaista ja tästä saimme jo kuulla, kun media kertoi "pakolaisten" kritisoineen ruokaa. Kyllä, palmu keitaalla ja kuusi metsässä on ihan eri asia, luonnollisesti metsistä ja järviä meillä on paljon, jos kaikkia rutakoita ei lueta, niin järviäkin on roti 180 000. Nyt tulijoilla on toki Eufrat ja Tigris, joista kalaa saa, mutta mitä se on verrattuna meidän järviimme. Tavat ja tottumukset ovat erilaisia, jne.

Miten kotiuttaa mies, joka on ihan toisesta kulttuurista, uskonnosta, uskomuksista, tavoista, jne. Mikä saisi heidät ymmärtämään vastarintamme. Meidän kulttuurissa ovat miehet aina nousseet sortajaa vastaan ja turvanneet naiset, lapset ja karjan (elinkeino).


2 kommenttia:

 1. "Miten kotiuttaa mies,...."
  Helpointa laittaa käsi- & jalkaraudoissa rahtikoneeseen, lentää lähtömaahan ja pudottaa koneesta.

  Ellei nyt sitten tarkoitettu "Kotouttamista(tm)" ? ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. Tuo oli todella hauska ilmaisu. =D

  Valitettavasti olen jo vanha ja näiden uusiosanojen käyttö (esim. minulle tapahtuma on haaveri ei haveri) on minulle vierasta. Tarkoitin kylläkin tuota uusiosanaa.

  VastaaPoista