Aiheittain

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Syömällä hautaan

Ruokakeskustelu on aina mielenkiintoista ja erityisesti uudet reseptit. Nyt WHO on sanonut painavan sanan prosessoidun lihan suhteen, jonka he ovat ystävällisesti lisänneet supermyrkkyjen eli tupakan, alkoholin ja asbestin rinnalle. Näitä syntilistoja tulee siis yhä lisää, joten siitä aiheen otsikko.

Makkara kuuluu näihin ja sitä ihmiskunta lienee nauttinut arviolta kuutisen tuhatta vuotta, täten on ymmärrettävää, ettei kuusituhantis syntymäpäiviä viettäviä ole. Jokainen lienee myös nauttinut grillijuhlissa garsinogeenistä makkaraa eli sisältä kylmää ja päältä mustaa. Ei mikään kulistinarinen nautinto (ainakaan selvin päin ja silloihan kaikki maistuu hyvältä, mikä ei välittömästi tule ulos).

Punainen liha on myös vaarallista ja niiden lähteenä on sika, nauta ja lammas. Käsittelyn jälkeen nämä ovat vaarallisia eli pitäisi siis syödä raakana. Kappas, pohjoisen elukat. Minkäs värinen liha on kamelilla, seepralla, leijonalla, apinalla, antiloopilla.jne.

Syökää kanaa, kuittasi jo muinainen mainospossu. Tämä on kuulemma terveellistä, mutta jokaisessa reseptissä muistutetaan kanan hyvästä käsittelystä, sillä muutoin on uhkana salmonella. Perin on ikävä istua toistuvasti porsliinilla koko porukan, kun samalla laudalla olivat sekä alku-, pää- ja jälkiruoka. Mitalilla on edelleen kaksi puolta.

Leikkeleetkin on pahasta, sillä käsiteltyä on monella tapaa. Liikaa on suolaa, rasvaa ym. materiaalia. Palvattu vielä epäterveellisempää sillä siinähän on niitä pieniä hiukkasiakin, joten keukoahtauma vaanii moisen popsijaa.

Kasviksia nauttia, mutta missäs ne sitten on kasvatettu. Vuosia on puhuttu kasvisten torjuntamyrkyistä, ilmansaasteista, jne. Muistammehan hyvin Tsernobylin voimalaonnettomuuden, jonka jälkeen varoiteltiin pihalla kasvatetuista vihanneksista ja kasviksista ja sienet sisälsivät vielä enemmän bekkerellejä.

Kala on terveellistä, mutta meriin on päässyt valtava määrä jätettä ja tunnettuahan on se, että valtamerien kaloissa on mikromuovia runsaasti. Luonnonkalojen pyyntiä on rajoitettu monin paikoin kannan säilyttämiseksi, joten esimerkiksi lohta on ryhdytty kasvattamaan altaissa. Norjassa tapahtui takavuosina myrsky, joka rikkoi tällaisen kassilohikasvattamon ja fisut pääsivät vapauteen. Niistä seurasi ongelma eli kalaloiset ja tämän takia Norjassa tuhotaan 400 000 kg kalaa vuodessa, sillä se on ruuaksi kelpaamatonta. Eli se siitä sitten.

Lähes kaikki ruoka on vuorotellen julistettu pannaan. Eräs totesi takavuosina ruokakeskusteluista, että nyt ei sitten vuo turvallisesti syödä kuin suolasilakkaa, piimää ja leipää, johon lekuri totesi: "Ja niitäkin kohtuudella.".

Liikenne tappaa, pienhiukkaset tappaa, pyssyt tappaa, ruoka tappaa. Hei haloo, olisiko aika järkiintyä? Juice jo lauloi aikanaan, ettei elämästä selviä hengissä. Jokainen kuolee, mutta mikä on tehnyt nyt ihmisestä ennen aikaisesti kuolevan.

Eräs ihminen totesi, että on parempi elää lyhyemmin ja nauttia elämästä, kun elää kituuttaa satavuotiaaksi salaatilla. WHO ja Pekka Puska saavat ihan vapaasti saada järkytyksestä infarktin, niin sydämeen kuin aivoihinkin, sillä minä teen vanhan ajan suolakurkkuja- ja sieniä sekä silakoita. Lihasta väsään mitä vaan ja kinkku paistuu leivinuunissa edelleen. Kalasta ja kanastakin mitä vaan, jne. Jos päiväni päättyvät ruoan vuoksi huomenna, niin voin todeta, että olen elänyt täyden elämän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti