Aiheittain

torstai 1. lokakuuta 2015

Voi pakolaisparkaa

Pakolaiskeskustelu on taas ryöpsähtänyt uusille urille. Hallitusherrat ovat huolissaan kun suomalaiset ovat vähän ärähdelleet livenä ja somessa. Moinen pitää kieltää kokonaan, sillä kirjoitukset ruokkivat live-esiintymistä. Herrat sinisissään voivat ihan rauhassa tulla minun kanssa keskustelemaan näkemyksistäni ja se siitä.

Poloiset pakolaiset ovat ryhtyneet kritisoimaan sijoituspaikkaansa, joka aavikon väelle on liian kylmää ja metsäistä. Kauppaankin on hieman matkaa ja paikat ovat likaisia. Ovatko nämä pakolaiset edesmenneen kotiseutunsa kroisoksia, joilla on viilennetyt asunnot, palvelijat hoitavat ostokset ja kuuraavat parketit, sopivasti aurinkoa ja hiekkaa sekä näkymä ikkunasta taivaanrantaan asti. Eikö kukaan ole pystynyt kertomaan heille, että se majoitus on vain hätäajan hommaa, kun heitä on tullut tänne pikkukunnan väkimäärän verran.

Helsingissä uhkaa tulla tuhansia asunnottomia, sillä hätämajoitetut sijoitetaan vuokra-asuntojonoon ja sehän on pitkä kuin nälkävuosi. Se että tavis suomalaiset lempataan ulos ei merkitse mitään, sillä ymmärtämätön suomalainen on toisen luokan kansalainen, paitsi veronmaksuvelvollisena.

Hätämajoissa on huonot patjatkin ja ei mitään tekemistä, joten ajankuluksi on ryhdytty vetään toista nokkaan tai imppaamaan herneitä nenuun urakalla em. asioista ja tulevista. Suomessa eivät liene ryhtyneet vielä nenuun kolauttamaan väärän maan, väärän uskontosuunnan tai peräti väärän uskonnon vuoksi, kuten Ruotsissa on jo tapahtunut.

Kritiikkiä on aiheuttanut myös kirjausjärjestelmä, kun sitten ei pääse tuttujen tykö Etelä-Suomeen ja sekös sitten harmittaa. Salakuljettajien lupaamaa välittömästi saatavaa oleskelulupaa kun joutuu peijakas jonottamaan eikä moinen lankea kuin Manulle illallinen, on sitten niin väärin. Vastaanottorahaakin myönnetään niin vähän, että se on ryhtynyt harmittamaan. Miten heillä muuten oli varaa maksaa salakuljettajille kuutisen tonnia ja osa vielä tuli Tukholmasta mittarilla Tornioon, joka suomalaisin hinnoin tekisi noin tonttu kuusisataa. Mihin omat kahisevat katosivat?

Ruokakin on huonoa ja herkälle vattalle sopimatonta, voi raukkoja. Kalasoppa pisti vattan kuralle ja ohra olikin sitten jo mellakan paikka. Ymmärtäähän tuon, sillä ex-kotimaan sapuska on ollut huomattavasti parempaa eli jasmiiniriisiä ja hiekkaa ynnä höysteenä tarkoin suojeltua lihaa ja satunnaisesti kasvavia vihanneksia. Alkaisikohan heidän joukkopako Suomesta jos ruokalistalla olisi mustaa makkaraa ja mämmiä jälkiruuaksi. Jäiköhän taas joltain ymmärtäväiseltä kertomatta, että ruokakulttuuri pohjolassa on hieman toinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti